Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Šovakar "Sporta tarkšķī": hokeja izlases galvenā trenera faktors

Rolands Eliņš

Sporta tiešsaistes čatā „Sporta tarkšķis” šovakar uzmanība tiks vērts uz Latvijas nacionālo izlašu galveno treneru ietekmi uz komandas konkurētspēju, par galveno piemēru izmantojot Latvijas hokeja izlasi, kuru šobrīd vada titulētais kanādiešu treneris Bobs Hārtlijs. Čats, kā ierasts pirmdienās un piektdienās, sāksies 21:00 un risināsies līdz apmēram 22:00-22:30, tajā piedalīsies portāla Sportacentrs.com redakcijas pārstāvji, kā arī iespēja dalīties viedoklī ir visiem portālam apmeklētājiem.

Šovakar

Komandu sporta veida izlase ir piramīdas virsotne, kurā tiek apkopoti valsts sporta resursi un izaudzinātie spēlētāji. Valsts izlase ir kā nosacīts spogulis sporta veida sistēmai vai vismaz tiek uzskatīta par tādu. Valsts izlases spēlētāju loks ir ierobežots (it īpaši Latvijā) un sastāvs jāizveido no noteikta spēlētāju klāsta, ko gan arvien biežāk paplašina ar naturalizācijas palīdzību. Taču galvenā trenera pozīcijā loks ir neierobežots – teorētiski iespējams noalgot jebkuru speciālistu.

Šobrīd Latvijas hokeja izlasei ir līgums ar galveno treneri Bobu Hārtliju, kurš vadījis izlasi trīs pasaules čempionātos, ne reizi nepaliekot zemāk par desmito vietu, turklāt jāuzsver, ka pirms tam Latvijas izlasei nebija izdevies tikt augstāk par 11. vietu četros PČ pēc kārtas. Šajās dienās vajadzēja notikt ceturtajam PČ, kurā Latvija piedalītos Hārtlija vadībā, taču savas korekcijas atstājusi koronavīrusa pandēmija, un nākamais PČ jau plānots Rīgā un Minskā.

Hārtlijs ir neapšaubāmi titulētākais speciālists, kurš vadījis Latvijas izlasi, viņš neapstrīdami saucams par elites līmeņa treneri (Hārtlijs ir Stenlija kausa ieguvējs un NHL sezonas labākā trenera balvas laureāts ar gandrīz 1000 spēļu pieredzi NHL). Taču šeit attiecīgi jautājums – cik daudz izlases galvenais treneris vispār var ietekmēt komandas konkurētspēju? Vai ir limiti, ar kuriem jārēķinās? Cik daudz tas attiecas tieši uz Hārtlija un Latvijas variantu? Pieskaroties arī citu Latvijā populāro sporta veidu izlasēm, par to visu šovakar „Sporta tarkšķī”.

Latvijas hokeja izlases treneri 21. gadsimtā

PeriodsTreneris
1999-2001Haralds Vasiļjevs
2001-2004Kurts Lindstrems
2004-2006Leonīds Beresņevs
2006Pjotrs Vorobjovs
2006-2011Oļegs Znaroks
2011-2014Teds Nolans
2014-2015Aleksandrs Beļavskis
2015-2016Leonīds Beresņevs
2016Haralds Vasiļjevs
2017-šobrīdBobs Hārtlijs

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

Ja kāds sporta sabiedrības pārstāvis vēlas apstiprināt dalību Sporta tarkšķī ar savu īsto vārdu, aicinām painformēt Sportacentrs.com pārstāvjus vai nu privāti, vai uz epastu info@sportacentrs.com, vai uz portāla Facebook.com Messenger".

     [+] [-]

, 2020-05-11 13:06, pirms 4 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2020-05-11 13:47, pirms 4 gadiem
tak cik var bēzjēgā pļurkstēt par to hokeju, futbolu un baketbolu

kad būs rene, blaķene un citi populāri Latvijas top sporti?

     [+] [-]

, 2020-05-11 15:21, pirms 4 gadiem
Bobs ir dārgākais treneris, kurš sańem simtiem tūkstošus par neko nedarīšanu
Labāku neatrast
Bravo, viestur un aigar!