Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Šveices medijs: Iespēja, ka PČ 2021 tiks pārcelts uz Šveici, ir maza

Rolands Eliņš

Šveices medijs: Iespēja, ka PČ 2021 tiks pārcelts uz Šveici, ir maza
Atceltā pasaules čempionāta talismans. Foto: EPA/Scanpix

Šveices medijs „Blick” vēsta, ka sākotnējā cerība par pasaules čempionāta hokejā rīkošanu 2021. gadā, iegūstot šīs tiesības šī gada atceltā čempionāta dēļ, ir kļuvusi daudz mazāka vairāku iemeslu dēļ.

Pasaules čempionāts hokejā šosezon tika atcelts koronavīrusa pandēmijas dēļ, un IIHF paziņojumā bija norādīts, ka tiks domāts par iespēju Šveicei piešķirt rīkošanas tiesības citā gadā. Šveices un Kanādas sporta mediji ziņoja par iespēju, ka tas varētu būt jau nākamais gads, proti, 2021. gada PČ rīkot Šveicē, kamēr Latvijas un Baltkrievijas rīkoto turnīru, kā arī četrus nākamos ieplānotos PČ pabīdīt pa gadu uz priekšu.

Šodien Šveices medijs „Blick” ziņo, ka sākotnēji aizkulišu runas un noskaņojums patiešām bijis par labu šai iespējai, taču situācija ir mainījusies un parādījušies jauni argumenti, kas liecina, ka Šveice ne tikai varētu rīkošanas tiesības 2021. gadā neiegūt, bet pat pati atteikties no centieniem pēc tām.

„Blick” pie šiem argumentiem min to, ka koronavīrusa pandēmija ir ne tikai ieviesusi piespiedu pārtraukumu sabiedrības ierastajā dzīvē, bet arī radījusi ekonomisko nedrošību valstī. Vairāki sponsori un sadarbības partneri tagad varētu būt krietni grūtāk iedrošināmi PČ atbalstīšanai, tāpat arī Šveicē rēķinās ar iespējamu līdzjutēju skaita kritumu, kas gatavs apmeklēt PČ.

„Blick” arī norāda uz to, ka 2021. gada PČ varētu būt mazāk vērtīgs, jo šobrīd pastāv liela neskaidrība par Nacionālās hokeja līgas notikumiem. Tur sezona ir pārtraukta, bet NHL vadība ir gatava to pabeigt arī vasarā un rudenī, kas savukārt varētu aizkavēt nākamās sezonas gaitu un atstāt PČ vispār bez NHL spēlētājiem. Šeit gan jāpiemin, ka līdzīgu argumentu var izmantot par 2022. gada PČ, kas plānots tieši pēc ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā jau iepriekš norādījuši Latvijas Hokeja federācijas pārstāvji, par PČ rīkošanu ar IIHF tiek slēgts līgums uz konkrētiem datumiem. Lai gan tos teorētiski vēl var mainīt IIHF kongresā, „Blick” atzīmē, ka Rīgā un Minskā gatavošanās jau sākusies un PČ pārcelšana nozīmētu papildu izdevumus.

„Blick” gan arī atgādina, ka Šveices hokeja funkcionāriem ir liela ietekme IIHF gaiteņos, kurus drīz paredzēts atstāt federācijas ilggadējam prezidentam Renē Fāzelam. „Blick” spekulē, ka nākamā prezidenta vēlēšanās Šveices intereses varētu spēlēt lielu lomu, taču uz nenoteiku laiku pārceltā kongresa dēļ arī šeit ir pārāk daudz neskaidrību.
Kopumā Šveices medijs paredz, ka drīzākais, kad domāt par PČ sarīkošanu, ir 2023. gads, bet, ja nē, tad, visticamāk, jāgaida 2026. gads, kurš ir tuvākais laiks, kurā vēl nav aizņemta vieta IIHF grafikā.

Izmantotie resursi:
https://www.blick.ch/sport/eishocke...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-10 20:17, pirms 4 gadiem
Žēl gan.

     [+] [-]

, 2020-04-10 22:39, pirms 4 gadiem
Indikācijas, ka šis murdziņš līdz nākamajam gadam beigsies?