Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Buncis dod vismaz 95%, ka PČ-2021 sākums tiks pārcelts no 7. uz 21. maiju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buncis dod vismaz 95%, ka PČ-2021 sākums tiks pārcelts no 7. uz 21. maiju
Foto: Andre Ringuette / IIHF

2021. gada hokeja pasaules čempionāta organizēšanas komitejas Rīgā vadītājs Edgars Buncis atklāj, ka prioritāte bija pārdot pēc iespējas vairāk biļešu un 90% no ienākumiem gūt ar biļešu tirdzniecību, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ šajā sakarā tagad ir grūti kaut ko prognozēt, lasāms laikrakstā "Diena".

IIHF padome akceptējusi PČ sākuma pārcelšanu no 7. uz 21. maija. Galīgo lēmumu pieņems šīs organizācijas kongress (iespējams, 2020. gada 22. jūnijā). "Es teiktu, ka par 95 vai par 99 procentiem pasaules čempionāts sāksies 21. maijā," saka Edgars Buncis. Minētā pārcelšana tiek plānota paredzamās NHL sezonas ieilgšanas dēļ. "Gribam panākt, lai NHL būtu beidzies vismaz regulārais čempionāts," norāda organizators.

Šonedēļ savu atbildi varētu sniegt lielās televīzijas kompānijas, pēc tam savu viedokli pateiks pasaules čempionāta izlašu pārstāvji. Ja čempionāta sākums tiks pārcelts par divām nedēļām uz priekšu, tad tas pats notiks ar ieplānoto spēļu datumiem. Tādējādi jau ir skaidrs, ka PČ sāksies piektdienā - centrālajā atklāšanas spēlē Latvija spēkosies ar Kanādu.

Vietējiem organizatoriem ir iespēja saplānot laukuma saimniekiem parocīgu spēļu kalendāru. Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēlējās, lai mēs spēlētu katrā otrajā dienā. Sanāca tā, ka vienā gadījumā tomēr būs jācīnās jau nākamajā dienā.

"Jāņem vērā, ka mums ir diezgan nepateicīga grupa no biznesa viedokļa. No astoņām komandām par četrām mēs nevaram teikt, ka tām ir fanu bāze. Tās ir Kanāda, ASV, Kazahstāna un Itālija. Šīm valstīm uz Rīgu neatbrauks tūkstošiem atbalstītāju," lēš Edgars Buncis. Tika nesekmīgi mēģināts ASV vietā tikt pie Čehijas, nesanāca arī Kazahstānas vietā dabūt Lielbritāniju.

"Prioritāte bija izvērtēt visus par un pret, kā mēs varētu pārdot pēc iespējas vairāk biļešu," atklāj Rīgas maču organizators. 90% no ienākumiem bija plānots gūt ar biļešu tirdzniecību. Koronavīrusa pandēmijas dēļ šajā sakarā tagad ir grūti kaut ko prognozēt. Šobrīd netiek izskatīta iespēja turnīru aizvadīt bez līdzjutējiem tribīnēs. Tiek lēsts, ka biļešu tirdzniecība varētu sākties oktobra sākumā.

Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Patlaban notiek intensīvs darbs, plānojot 130 (!) piebūves ap "Arēna Rīga".

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Māris Zembergs

     [+] [-]

, 2020-06-08 14:45, pirms 4 gadiem
Patlaban notiek intensīvs darbs "Arena Rīga" 130 (!) piebūvju plānošanā.

It kā palielinās skatītāju vietas par 130?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-08 15:02, pirms 4 gadiem
Nesanāca šitais, nesanāca tas. Kāda jēga tad? Baltkrievi visu savākuši sev.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-08 15:15, pirms 4 gadiem
130 piebūves varbūt tāpēc, lai varētu izvietot vairāk skatītājus, ņemot vērā 2 metru distanci arēnā.

     [+] [-]

, 2020-06-08 15:29, pirms 4 gadiem
kas tas par naivumu NHL sakarā?

     [+] [-]

, 2020-06-08 16:51, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Patlaban notiek intensīvs darbs "Arena Rīga" 130 (!) piebūvju plānošanā.

It kā palielinās skatītāju vietas par 130?
Gan jau tas cipars 130 ir domātas visas tās pagaidu vietas ap Arēnu - fanu teltis, drošība, ēdināšana & tirdzniecība, informācijas teltis, biļešu kioski, preses centrs, utt.
Saskaitot kopā visas pozīcijas varbūt arī sanāk tie 130.