Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Šobrīd ir rūgtuma sajūta, bet par turnīru kopumā nevaram kaunēties"

Rolands Eliņš

Ābols: "Šobrīd ir rūgtuma sajūta, bet par turnīru kopumā nevaram kaunēties"
Artis Ābols. Foto: Ruslans Antropovs/HK Zemgale/LBTU

Latvijas čempionvienības hokejā "Zemgales/LBTU" galvenais treneris Artis Ābols pēc komandas starta IIHF Kontinentālajā kausā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka ir rūgtuma sajūta par neiekļūšanu finālčetriniekā, taču norādīja, ka par sezonu kopumā šajā turnīra viņa komandai nav ko kaunēties.

"Zemgale/LBTU" Kontinentālā kausa trešo kārtu sāka ar nozīmīgu uzvaru pār mājinieci "Grenoble", taču turpinājumā cieta zaudējumus pret Astanas "Nomad" un Kārdifas "Devils", kas lika ierindoties apakšgrupas trešajā vietā un palikt tieši aiz strīpas. Turnīra finālčetriniekam kvalificējās divas labākās komandas, un "Zemgalei" pietrūka vienas uzvaras.

"Mērķis, protams, bija tikt arī nākamajā kārtā," sacīja Artis Ābols. "Ir rūgtuma sajūta šobrīd, ka tas tomēr neizdevās. Taču cepuri nost mūsu spēlētāju priekšā, izdevās veiksmīgi sākt šo 3. kārtas turnīru, kad puiši "iekodās" pretinieku komandā un tikām pie uzvaras."

"Par to, ka otrajā spēlē pret Kārdifu ies grūti, to varēja paredzēt jau iepriekš," turpināja "Zemgales" galvenais treneris. "Pirmā spēle bija pašā vakarā, kamēr otrā spēle jau nākamās dienas pēcpusdienā. Turklāt pirms tam nebijām spēlējuši divas nedēļas, bet tad uzreiz šāds grafiks, un loģiski, ka varēja paredzēt grūtības. Taču tāpat vajadzēja būt labāk, ja nebūtu tik daudz dumjus noraidījumus saņēmuši."

"Savukārt trešā un pēdējā spēle pret "Nomad" - viņiem ir tāds krievu hokejs, bez lielas agresijas un spēka spēles. Atšķirībā no pirmās spēles, pret "Nomad" nesanāca "iekosties" pretiniekā," sacīja Ābols.

Visās trīs spēlēs "Zemgale" izdarīja daudz mazāk metienu pa vārtiem nekā pretinieki. Vidēji mačā uz "Zemgales" vārtiem tika raidīti 42.7 metieni, un tika ielaisti kopā desmit vārti. Ābols atzīmēja savas komandas vārtsarga Riharda Cimermaņa paveikto, norādot, ka viņam bija liela nozīme uzvarā pār Grenobles komandu: "Tā jau hokejā ir, ka, lai gūtu uzvaras, jābūt sekmīgai vārtsarga spēlei. Var aizsardzībā nospēlēt ļoti labi, bet, ja vārtsargs nepavilks, tad vārti tāpat tiks iemesti, un Rihards, protams, nospēlēja augstā līmenī, cepuri nost viņa priekšā."

"Zemgale" pirms tam oktobrī ar trim uzvarām trīs spēlēs pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu, un Ābols Eirokausu sezonu kopumā novērtēja atzīstami: "Tagad ir tas aktuālais sarūgtinājums par netikšanu tālāk, jā, taču, skatoties uz visu Kontinentālā kausa sezonu kopumā, mums nav nekā, par ko kaunēties. Mūsu pretinieki tomēr bija spēcīgi un finansiāli nodrošināti klubi, tai pašai Grenoblei, ja nemaldos, ir gada budžets ir 5 miljoniem eiro. Mums pretim stājās pilnībā profesionāli klubi, kamēr mēs uz šī mēroga esam mazs klubs, kas sper biklus soļus profesionālisma virzienā."

Ābols neslēpa, ka šeit svarīgu lomu spēlē arī tas, ka šosezon "Zemgale" vairs nepiedalās Somijas "Mestis" līgā: "Attīstībai nepieciešama konkurence, konkurētspējīgs čempionāts. Kas mums ir šobrīd? Trīs komandas, nu, un vēl Kauņa ik pa brīdim piesakās uz kaut ko. Bet, ja jāpavērtē mūsu sezonas pirmā puse, nu, tad fakts ir tāds, ka OHL nevienu zaudējumu pamatlaikā joprojām neesam cietuši."

"Zemgale" jau rītdien aizvadīs savu nākamo OHL spēli, savā laukumā uzņemot "Kurbadu", kas turnīra tabulā atpaliek par četriem punktiem un ieņem trešo vietu.

     [+] [-]

, 2023-11-21 18:22, pirms 5 mēnešiem
Visticamāk nākamgad čempions varēs spēlēt uzreiz no pusfināla kārtas.