Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

LHF izmeklēs "Mogo"/LSPA hokejista paustās rasistiskās izpausmes

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

LHF izmeklēs "Mogo"/LSPA hokejista paustās rasistiskās izpausmes
Foto: Hendrik Soots/HC Panter

LETA. Latvijas Hokeja federācija (LHF), reaģējot uz "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandā Tallinas "Panter" spēlējošā japāņu hokejista Šumas Kinebuči publiskā paziņojuma par "Mogo"/LSPA spēlētāja iespējamām rasistiskām izpausmēm, ir pieprasījusi situācijas skaidrojumu abu iesaistīto klubu pārstāvjiem, otrdien paziņoja LHF.

Pēc iesaistīto spēlētāju un spēli apkalpojušo tiesnešu skaidrojuma saņemšanas notikuma pārskats "Integrity" programmas ietvaros tiks sūtīts Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

Kinebuči tviterī vēsta, ka incidents ir noticis 15.oktobra spēlē Tallinā, kurā "Mogo"/LSPA pieveica Tallinas "Panter" ar 9:2 (3:0, 3:1, 3:1).

ASV dzimušais Kinebuči vēsta, ka pēdējā spēlē ar "Mogo"/LSPA viens no pretiniekiem viņu ir nosaucis par "ķīniešu pērtiķi".

"Neatkarīgi no tā, vai viņš saprata šī termina nozīmi vai nē, tas nepārprotami bija rasistisks akts, kas vērsts pret mani un Āzijas iedzīvotājiem," raksta hokejists.

Viņš raksta, ka pēc spēles Rīgas komandas hokejists viņam vienīgajam Tallinas komandā nepaspieda roku.

"Notikuma brīdī starp mums atradās līnijtiesnesis, un es domāju, ka viņš dzirdēja nievājošos komentārus. Viņš, iespējams, nesaprata nozīmi, bet noteikti tos dzirdēja," raksta Kinebuči.

Savukārt "Mogo" komanda savos sociālajos tīklos norādīja, ka tās hokejists Elviss Želubovskis divreiz nolamājis Kinebuči, taču kategoriski noliedz rasistisku izteicienu lietošanu.

LHF paziņojumā izsaka nožēlu, ka šāds publisks paziņojums ir izskanējis saistībā ar OHL, kuru pārstāv profesionāli sportisti. Lai arī pārkāpuma fakts vēl tiks analizēts un vērtēts, LHF norāda, ka "Integrity" principu pārkāpumiem visur pasaulē, tai skaitā Latvijā, tiek pievērsta liela uzmanība, un, gadījumā, ja pārkāpums tiks konstatēts, spēlētājam būs jāuzņemas atbildība.

LHF paziņo, ka nosoda jebkādas rasistiskas izpausmes un stingri vērsīsies pret šādiem pārkāpumiem.

"Integrity" principi paredz augstu ētisko normu ievērošanu sportā, no spēlētājiem pieprasot godīgu un profesionālu attieksmi un sniegumu gan laukumā, gan ārpus tā.

1 2 50 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2023-10-17 21:00, pirms gada
Želubovskis, labi tas nebeigsies... Iedos diskābeli uz vairākām spēlēm, nākošajā spēlē pa muti

  +3 [+] [-]

, 2023-10-17 21:03, pirms gada
Video ir nr17 tātad Želubovskis

     [+] [-]

, 2023-10-17 21:05, pirms gada
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Želubovskis, labi tas nebeigsies... Iedos diskābeli uz vairākām spēlēm, nākošajā spēlē pa muti
Želubovskis, laikam

  +5 [+] [-]

, 2023-10-17 21:09, pirms gada
Tas bija Želubovskis. Uz formas bija A burts un divciparu numurs, tur citu vairantu nav (otrs A tajā spēlē bija K.Rēdlihs, bet viņam numurs ir 9).

Tā notiek, kad cilvēkam vienīgā rieva smadzenēs ir no ripas trāpījuma. Tad neprot atšķirt, kur beidzas "trash talk" un sākas stulbums.

  -2 [+] [-]

, 2023-10-17 21:33, pirms gada
Vai pareizi saprotu, ka Kinebuči dusmas ir par to, viņu nosauca par ķīnieti, nevis japāni vai amerikāni?

     [+] [-]

, 2023-10-17 21:40, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai pareizi saprotu, ka Kinebuči dusmas ir par to, viņu nosauca par ķīnieti, nevis japāni vai amerikāni?
par činku.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-17 21:43, pirms gada
zzk rakstīja: Tas bija Želubovskis. Uz formas bija A burts un divciparu numurs, tur citu vairantu nav (otrs A tajā spēlē bija K.Rēdlihs, bet viņam numurs ir 9).

Tā notiek, kad cilvēkam vienīgā rieva smadzenēs ir no ripas trāpījuma. Tad neprot atšķirt, kur beidzas "trash talk" un sākas stulbums.
es teiktu pieredzes trūkums, viņš tak pa vietējo dīķi vien dzīvojas un te nav pieņemts sūdzēties ja tevi kaut kā rupji apsauc. lūk atbrauca aizdīķa sniepārsliņa un iznesa visu pa pasauli

  -1 [+] [-]

, 2023-10-17 21:46, pirms gada
Nu tad atrada par ko sūdzēties, labāk lai paskatās kā paši ķīnieši sauc baltos cilvēkus. Bet nu mūsu progresīvie idioti tagad Želubovski sodīs. Lupatas, nekas vairāk.

  +6 [+] [-]

, 2023-10-17 22:03, pirms gada
maris777 rakstīja: Nu tad atrada par ko sūdzēties, labāk lai paskatās kā paši ķīnieši sauc baltos cilvēkus. Bet nu mūsu progresīvie idioti tagad Želubovski sodīs. Lupatas, nekas vairāk.
Ja vienīgais ar ko spēj uztirst ir rase vai tautība - tu esi pelnījis, lai tevi soda par to, ka esi domās par sevi ērglis, bet realitātē izdoma kā vaņkam.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-17 22:08, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja vienīgais ar ko spēj uztirst ir rase vai tautība - tu esi pelnījis, lai tevi soda par to, ka esi domās par sevi ērglis, bet realitātē izdoma kā vaņkam.
klubs saka ka bijis vien fakjū. Tiesnesis to apstiprina, tā ka ķinīzers varbīt ir vnk dzejnieks Nu es nez, es saprotu ka ir pret banānu mešanu, plakātiem, kas ir gatavotas akcijas, bet prasīt lai izvēlas epitetus tādā karstā brīdī....nu ja sēz pie kompja, tad jā

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:13, pirms gada
huy rakstīja: klubs saka ka bijis vien fakjū. Tiesnesis to apstiprina, tā ka ķinīzers varbīt ir vnk dzejnieks Nu es nez, es saprotu ka ir pret banānu mešanu, plakātiem, kas ir gatavotas akcijas, bet prasīt lai izvēlas epitetus tādā karstā brīdī....nu ja sēz pie kompja, tad jā
Es skatos uz to tā - karstā brīdī nāk ārā tas, kas pirmais uz mēles. Ja pirmie uz mēles ir šādi tekstiņi, tātad arī ikdienā ārā nāk tas pats. Ja, japānis tirš - logs, lai tad Želubovskis nākamreiz izsmērē viņu gar visiem bortiem. Ja netirš - zīme Želubovskim pamācīties jaunus uzbraucienus, paplašināt vārdu krājumu.

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:13, pirms gada
sanāk, ka vìņu nosauca par ķīniešu mērkaķi, bet viš ir japānis
lai nu kā, bet apsaukāt citus ir nekorekti
tiesa, pieļauju, ka spēles karstumā dzirdams ne tas vien, piedāvā stāties dzimumsakaros ar dažādiem personāžiem, izsaka šaubas par orientāciju utt.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-17 22:17, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Es skatos uz to tā - karstā brīdī nāk ārā tas, kas pirmais uz mēles. Ja pirmie uz mēles ir šādi tekstiņi, tātad arī ikdienā ārā nāk tas pats. Ja, japānis tirš - logs, lai tad Želubovskis nākamreiz izsmērē viņu gar visiem bortiem. Ja netirš - zīme Želubovskim pamācīties jaunus uzbraucienus, paplašināt vārdu krājumu.
lielākoties izsmej par to ko tai brīdī redz - mellu par mello, garu par garo, ja ir rēta, tad par rētaino, ja bārda tad par bārdaino, ja mazs tad par sīko. tu domā ka cilvēks tai brīdī spējīgs domāt kā apsaukāties politkorekti? ir ja puiki ar dzelzs nerviem, bet nu vidēji statistiskais bliež to ko redz ar sev pieejamo vārdu krājumu, ko nu sākot no bērnudārza dzīvē ir samācījies.
Tu tiešam nekad neesi ar kādu dirsies, ka šā

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:19, pirms gada
purva_velns rakstīja: tiesa, pieļauju, ka spēles karstumā dzirdams ne tas vien, piedāvā stāties dzimumsakaros ar dažādiem personāžiem, izsaka šaubas par orientāciju utt.
klasika visos līmeņos
pēc maniem novērojumiem (tikai un vienīgi amatieros) jaunā paaudze ir bik mazāk samaitāta šais jautājumos
ehlā sapulcē pieteica nekustināt "krievu" jautājumu

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:34, pirms gada
huy rakstīja: lielākoties izsmej par to ko tai brīdī redz - mellu par mello, garu par garo, ja ir rēta, tad par rētaino, ja bārda tad par bārdaino, ja mazs tad par sīko. tu domā ka cilvēks tai brīdī spējīgs domāt kā apsaukāties politkorekti? ir ja puiki ar dzelzs nerviem, bet nu vidēji statistiskais bliež to ko redz ar sev pieejamo vārdu krājumu, ko nu sākot no bērnudārza dzīvē ir samācījies.
Tu tiešam nekad neesi ar kādu dirsies, ka šā
Vismaz ir saprotams, ka viens var 20 gadus pelnīt naudu ārzemēs un disciplīnu īpaši nepārkāpt, bet cits disciplīnu pārkāpj pie pirmās iespējas!

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:41, pirms gada
datmons rakstīja: Vismaz ir saprotams, ka viens var 20 gadus pelnīt naudu ārzemēs un disciplīnu īpaši nepārkāpt, bet cits disciplīnu pārkāpj pie pirmās iespējas!
kuru disciplīnu? ārpus laukuma?

  +7 [+] [-]

, 2023-10-17 22:44, pirms gada
Smieklīgākais šajā visā jau ir tas, ka Želubovskis pats pēc ķīniešu mērkaķa izskatās

Gan jau kāds tatārs būs vecmammai pāri gājis

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:45, pirms gada
huy rakstīja: kuru disciplīnu? ārpus laukuma?
Es par hokejistiem, kurus gaida visi klubi, lai arī viņi nemaz nav tik spīdoši un hokejisti, kurus īpaši negaida, lai arī viņi ir krietni labāki par citiem!
Tādi ir arī kanādieši, zviedri vai tie paši japāņi!

Disciplinēt sevi laukumā un arī ārpus laukuma!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-17 22:50, pirms gada
datmons rakstīja: Es par hokejistiem, kurus gaida visi klubi, lai arī viņi nemaz nav tik spīdoši un hokejisti, kurus īpaši negaida, lai arī viņi ir krietni labāki par citiem!
Tādi ir arī kanādieši, zviedri vai tie paši japāņi!

Disciplinēt sevi laukumā un arī ārpus laukuma!
labi spēlējošajiem dod iespēju, pat ja ir problemātiski

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:51, pirms gada
huy rakstīja: labi spēlējošajiem dod iespēju, pat ja ir problemātiski
Tad ir jābūt Balderim vai tuvu tam
Dod iespēju uz daudzām sezonām?

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:58, pirms gada
datmons rakstīja: Tad ir jābūt Balderim vai tuvu tam
Dod iespēju uz daudzām sezonām?
katrs gadījums ir savādāks, mūsu Ozo tak ar bija problemātiskias

tepat ne tik sen ģinamka mēģināja žerģevu izcelt no purva

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:01, pirms gada
huy rakstīja: katrs gadījums ir savādāks, mūsu Ozo tak ar bija problemātiskias

tepat ne tik sen ģinamka mēģināja žerģevu izcelt no purva
jā, eiropā un sevišķi khl dod iespəjas izvarotājiem un sievu dauzītājiem
savukārt, ahl un echl ņem dopinga rijējus no juropas, to pašu pavlovu, kas nebija nekāds balderis

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:06, pirms gada
purva_velns rakstīja: jā, eiropā un sevišķi khl dod iespəjas izvarotājiem un sievu dauzītājiem
savukārt, ahl un echl ņem dopinga rijējus no juropas, to pašu pavlovu, kas nebija nekāds balderis
khl nav Eiropā un nav dzirdēts ka izvarotāji straumēm plūstu uz Eiropu spēlēt hokeju.

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:07, pirms gada
huy rakstīja: katrs gadījums ir savādāks, mūsu Ozo tak ar bija problemātiskias

tepat ne tik sen ģinamka mēģināja žerģevu izcelt no purva
Galvenais ir saprast, ka problēma esi tu, ne iepriekšējais klubs, vai kāds tiesnesis, treneris, spēlētājs!
Ir tādi, kas saprot uzreiz un ir tādi, kas saprot pensijā vai pēdējos dzīves mirkļos!

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:10, pirms gada
huy rakstīja: khl nav Eiropā un nav dzirdēts ka izvarotāji straumēm plūstu uz Eiropu spēlēt hokeju.
lielākā daļa sēž ķurķī un uz eiropu tiek nedaudzi, khl ir eiropā, vismaz daļa klubu ir pirms urāliem, bet tur ir citi poņatija

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:11, pirms gada
datmons rakstīja: Galvenais ir saprast, ka problēma esi tu, ne iepriekšējais klubs, vai kāds tiesnesis, treneris, spēlētājs!
Ir tādi, kas saprot uzreiz un ir tādi, kas saprot pensijā vai pēdējos dzīves mirkļos!
cilvēki ir dažādi, tas jau netiek apšaubīts

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:19, pirms gada
purva_velns rakstīja: lielākā daļa sēž ķurķī un uz eiropu tiek nedaudzi, khl ir eiropā, vismaz daļa klubu ir pirms urāliem, bet tur ir citi poņatija
es vispār vairāk biju domājis dažāda veida atkarīgos vai ar neciešamajiem raksturiem, kam problēmas iekļauties komandās, nevis noziedzniekus

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:27, pirms gada
ok

     [+] [-]

, 2023-10-17 23:46, pirms gada
Šajā situācijā Želubovskis ir kārtīgi jāsoda, un tas atkal pierāda cik tups ir Želubovskis, kam skaidas ir galvā..

  +1 [+] [-]

, 2023-10-17 23:49, pirms gada
Želubovskis nekad ar prātu nav izcēlies, cerams iedos pasēdēt un padomāt ar savu dumjo galvu uz kādām 5 spēlēm.

     [+] [-]

, 2023-10-18 01:53, pirms gada
OMG!Kāds sakarība ASV dzimušam japānim ar Ķīnas mērkaķi?pamuļķi

     [+] [-]

, 2023-10-18 01:55, pirms gada
kāda...domāju

  +1 [+] [-]

, 2023-10-18 07:26, pirms gada
maris777 rakstīja: Nu tad atrada par ko sūdzēties, labāk lai paskatās kā paši ķīnieši sauc baltos cilvēkus. Bet nu mūsu progresīvie idioti tagad Želubovski sodīs. Lupatas, nekas vairāk.
Problēma jau ir tajā ka viņu nosauca par Chinese monkey, jo japāņi ir ļoti lieli rasisti un ķīniešus uzskata par zemāku sugu, tāpēc Kinebuči šis bija milzīgs apvainojums, būtu no saucis par Japāņu mērkaķi viss būtu kartībā, veči uzledos lamājas un apsaukājas visās līgas.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-18 08:46, pirms gada
Tas nevar būt, Želubovskis nav tik gudrs, lai iemācītos tik sarežģītu anglu vārdu!

  +3 [+] [-]

, 2023-10-18 09:18, pirms gada
Zombijs rakstīja: Problēma jau ir tajā ka viņu nosauca par Chinese monkey, jo japāņi ir ļoti lieli rasisti un ķīniešus uzskata par zemāku sugu, tāpēc Kinebuči šis bija milzīgs apvainojums, būtu no saucis par Japāņu mērkaķi viss būtu kartībā, veči uzledos lamājas un apsaukājas visās līgas.
Tad jau ja latvieti ja nosauc kāds par stupid russian , tad arī varētu sākt lietu par rasismu?
1 2 50 komentāri