Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tambijevs debitē pie KHL kluba stūres, latviešu pārstāvētais "Admiral" zaudē Ufai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tambijevs debitē pie KHL kluba stūres, latviešu pārstāvētais "Admiral" zaudē Ufai
Leonīds Tambijevs debijas mačā KHL. Foto: hcadmiral.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā latviešu uzbrucēju Mika Indraša un Riharda Bukarta pārstāvētais Vladivostokas "Admiral" otrdien savā laukumā piekāpās Ufas "Salavat Yulaev" - 0:2. Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs ar zaudējumu debitēja KHL galvenā trenera pienākumu izpildītāja statusā.

Kā jau ziņots, "Admiral" klubā Leonīds Tambijevs un viņa ilggadējais asistents Andrejs Banada jau 29. novembra rītā novadīja savu pirmo treniņu, bet šodien oficiāli tika pavēstīts, ka Latvijas speciālists kļuvis par Tālo Austrumu vienības galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

---

Leonīds Tambijevs šorīt debitēja kā KHL kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs, aiz spēlētāju soliņa viņam asistēja Krievijas speciālisti Oļegs Gorbenko, Andrejs Kruglovs un Jurijs Kļučņikovs, bet mūsu Andrejs Banada tur nebija redzams.

"Admiral" rindās latvieši šoreiz sāka otrajā uzbrucēju virknējumā ar amerikāni Džošu Kestneru. Miks Indrašis uz ledus pavadīja 20:54 minūtes (starp laukuma spēlētājiem trešais lielākais laiks komandā), izpildīja divus metienus un no 16 iemetieniem uzvarēja vien trijos, savukārt Rihards Bukarts spēlēja 15:58 minūtes un divas reizes meta pa vārtiem.

KHL vājākā vienība uzņēma Austrumu konferences ceturto spēcīgāko klubu. Vladivostokas kluba jaunajam galvenajam trenerim tie nebija parocīgākie pretinieki, bet tikmēr ufiešiem nācās rēķināties, ka Tālo Austrumu hokejisti smagi strādās, lai jaunajā situācijā sevi parādītu no labākās puses, cīnoties par lielāku lomu komandā.

---

Pirmajā periodā vairāk uzbruka mača favorīti, taču īpaši bīstamus momentus viņiem neizdevās radīt, jo Tambijeva audzēkņi savu nepietiekamo meistarību kompensēja ar lielu pašatdevi un sekmīgi jauca pretinieku spēli. Reālākā iespēja gūt vārtus bija laukuma saimniekam Aleksandram Ševčenko, kurš salīdzinoši netraucēti meta no tuvas distances.

Otrā perioda sākumā "Admiral" sezonas rezultatīvākais aizsargs Libors Šulāks (Čehija) nenokontrolēja savu nūju un pieļāva nevajadzīgu noteikumu pārkāpumu. Tādējādi skaitliskajā vairākumā ufietis Danils Baškirovs apslidoja vārtus un gruva panākumu, ko oficiāli atzina tikai pēc video atkārtojumu izvērtēšanas - ripa stabili šķērsoja vārtu līniju - 0:1. Pēc tam Tambijeva audzēkņi aktivizējās un sparīgi uzbruka, taču nespēja gūt vārtus. Šajā periodā metienu attiecība bija 18-6 par labu mājiniekiem.

Trešais periods aizritēja samocītā cīņā, bet rezultāts ilgstoši nemainījās. Priekšpēdējās minūtes sākumā Tambijevs pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un uzreiz vārtsarga vietā sūtīja sesto laukuma spēlētāju. Galu galā ufietis Nikolajs Kuļomins iemeta tukšos vārtos - 0:2. Šajā spēlē "Admiral" parādīja atzīstamu sniegumu, vienīgi nesekmējās ar vārtu gūšanu, metienu attiecība bija 28-24.

---

"Admiral" nākamā spēle ieplānota 4. decembrī Jekatarinburgā pret "Avtomobilist", kas Austrumu konferencē patlaban ieņem astoto vietu.

---

Izmantotie resursi:
khl.ru

  +2 [+] [-]

, 2021-11-30 14:00, pirms 2 gadiem
Ja Dinamo Rīga vēl ar Krikunovu tēmē uz play off, tad Admiral ar Tambijevu tur NOTEIKTI tiks.

     [+] [-]

, 2021-11-30 14:19, pirms 2 gadiem
hugaboss rakstīja: Ja Dinamo Rīga vēl ar Krikunovu tēmē uz play off, tad Admiral ar Tambijevu tur NOTEIKTI tiks.
ko viņi tur tēmē...labāk ripu vārtos lai mācās ietēmēt!Tēmētāji!