Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Admiral'' par Bukarta un Indraša galveno treneri oficiāli ieceļ Tambijevu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Admiral'' par Bukarta un Indraša galveno treneri oficiāli ieceļ Tambijevu
Leonīds Tambijevs. Foto: saryarka-hc.kz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Vladivostokas ''Admiral'' oficiāli paziņojusi, ka par tās galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts Leonīds Tambijevs, kurš tādējādi kļuvis par Riharda Bukarta un Mika Indraša jauno treneri. Debiju Tambijevs var piedzīvot jau šodien, kad ''Admiral'' aizvadīs maču pret Ufas ''Salavat Yulaev''.

Vladivostokas ''Admiral'' sezonu sāka Rihards Bukarts, bet tās laikā pievienojās arī cits uzbrucējs Miks Indrašis. Pēc neveiksmīgā sākuma klubs atlaida galveno treneri, bet kā reālākais kandidāts uz vakanto amatu kļuva Leonīds Tambijevs, kurš ar Vladivostoku bija vienojies jau pirms 2020./2021. gada sezonas, taču Covid-19 pandēmijas dēļ klubs atsauca dalību līgā, pusēm šķiroties darbu neuzsākot.

Šķēršļus latviešu speciālista nonākšanai KHL varēja likt viņa līdzšinējā darbavieta - Kazahstānas klubs Karagandas ''Saryarka'', kurš ar šādu notikumu pavērsienu nebija mierā, un Tambijevu laist prom negribēja. Katrai pusei bija savi argumenti un līguma interpretācijas, pie reizes paužot, ka, iespējams, jautājums tiks skatīts Kazahstānas tiesas instancēs. Tambijevs gan pēc Kontinentālā kausa Polijā pameta ''Saryarka'' komandu un kārtoja darba atļauju Krievijā.

Nedēļas sākumā tika vēstīts, ka Latvijas speciālists ieradies Vladivostokā un jau vadījis pirmo treniņu. Ar Tambijevu uz Vladivostoku devies arī viņa palīgs Andrejs Banada.

Šorīt ''Admiral'' oficiāli pavēstījusi, ka Tambijevs nolīgts par ''Admiral'' galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Puses panākušas vienošanos uz divām sezonām. Trenera karjeras laikā Tambijevs strādājis ar vairākām Krievijas augstākās līgas klubiem kā Karagandas ''Saryarka'', Sanktpēterburgas ''Dynamo'' un Novokuzņeckas ''Metallurg'', divas reizes triumfējot VHL.

Jau šodien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika Tambijevs var debitēt pie ''Admiral'' stūres, kad komandai savā laukumā paredzēta spēle pret Ufas ''Salavat Yulaev''. Ar 19 punktiem 34 spēlēs Vladivostoka ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, taču tikpat punktu ir vietu augstāk esošajai Pekinas ''Kunlun Red Star''.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 08:41, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka tiem galīgi kāpīša nav...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 09:38, pirms 2 gadiem
šim nu tiesam tas ceļš uz kolhozu bija grūts. Lai veicas!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-30 09:48, pirms 2 gadiem
Toyotu ar labo stūri treneriem dod? Inomarku? No JPN? Ja dod un vēl burciņu sarkanos ikrus, tad cienījams paaugstinājums.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-30 10:05, pirms 2 gadiem
Ļoņa molodčiks! Vēl viens letiņš pasaules hokeja mekkā!

     [+] [-]

, 2021-11-30 11:24, pirms 2 gadiem
Sauda Arābi dikti apvainotos, ja viņu svētumu salīdzinātu ar, atvainojos, vienu citu vietu cilvēka fizioloģijā.

     [+] [-]

, 2021-11-30 11:31, pirms 2 gadiem
Interesanti, vai mūsējo džeku sniegums uzlabosies? Rihards vispār pazudis