Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Koziols: "Protams, jūtam finanšu krīzes ietekmi"

Andrejs Siliņš

Koziols: "Protams, jūtam finanšu krīzes ietekmi"
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" prezidents Viesturs Koziols intervijā portālam metallurg.ru atzinis, ka joprojām pastāv dažādas neskaidrības ar KHL vadību un kluba turpmākā dalība līgā lielā mērā būs atkarīga no tā, vai līga centīsies paplašināties.

"Protams, ka mēs jūtam finanšu krīzes ietekmi, kaut vai tamdēļ, ka esam akciju sabiedrība un daļa no Latvijas ekonomikas. Pamanām, ka cilvēki sāk palēnām samazināt savus tēriņus. Mūs arī satrauc tas, cik ilgi mēs vēl spēsim piepildīt arēnu ar skatītājiem. Līdz šim mūsu spēļu apmeklējums bija ļoti labs, bet mēs arī saprotam, ka, ja vīrietis vēlas aiziet uz spēli kopā ar savu ğimeni, tie šai ğimenei būs lieli tēriņi. Secinājumus veiksim pēc šīs mājas spēļu sērijas. Kas attiecas uz mūsu attiecībām ar reklāmdevējiem, tad ar šīm lietām viss kārtībā. Savas saistības viņi pilda, par ko mēs esam viņiem pateicīgi."

"Biļešu realizācija mums ir ļoti svarīga. It īpaši ņemot vērā, ka šosezon ar citu komercproduktu tirdzniecību mums nesokas tā, kā vēlējāmies. Precīzu ciparu nezinu, bet domāju, ka 15 procenti no budžeta sastāda ieņēmumi no biļešu tirdzniecības.

Prezidents arī atzina, ka joprojām ir neskaidrības: "Mēs vēlētos, lai komercjautājumi tiktu risināti citā veidā. No otras puses es saprotu, ka šī ir pirmā sezona, tāpēc nekādas panikas nav ne man, ne akcionāriem. Tomēr šobrīd es vēlos pēc iespējas ātrāk apsēsties pie galda ar KHL vadību un saprast, kā dzīvosim nākamgad - kas būs ar televīzijas translācijām, reklāmas laukumiem un inventāru. Citādāk sanāk, ka sezonas vidū KHL vadību mums dod rīkojumu pārğērbt visu komandu "Reebok" formās, bet mums jau ir līgums ar "Nike Bauer" un vēl vienu kompāniju. Absurds! Mums nav nekādu tiesību izpildīt šo rīkojumu, pat ja mēs to vēlētos. Šos visus jautājumus vēlos ar KHL vadību izrunāt."

"Pagaidām mēs nezinām, kādas būs šīs attiecības," Koziols atbildēja uz jautājumu, vai "Dinamo" turpmākā dalība KHL būs atkarīga no tā, kā līgas vadība atrisinās jautājums par komercsadarbību.

"Grūti komentēt akcionāru nostāju, bet ir vēl viens jautājums. ko es vēlos noskaidrot, Gribu saprast, kāda ir KHL turpmākā stratēğija jaunu komandu piesaistīšanā. Vai vispār ir tāds plāns? Kad to taisās realizēt un panākt? Es nopietni uztveru šo līgu, ne velti mēs divas mājas spēles aizvadījām Somijā. Finansiāli mēs zaudējām daudz, tomēr man ir svarīgi saprast, vai KHL parādīsies jaunas komandas no Eiropas."

"Pirmkārt, mēs piekritām dalībai KHL ar domu, ka šis turnīrs attaisnos uz to liktās cerības un kļūs par kontentinālu. Visi priekšnoteikumi, lai tā notiktu, līgai jau ir. Augsts hokeja līmenis, laba sportiskā organizācija. Diezin vai šā brīža klubu sastāvs ir organizatoru maksimālais sapnis, uz ko tiekties, jo tā pa īstam tikai mūsu klubs ir ārzemju. Vai tad nebūt labi izveidot patiešām kontinentālo hokeja līgu ar tās galveno mītni Maskavā?"

"Iespējams, ka lai piesaistītu klubus, no viņiem vajadzēs pieprasīt daudz mērenākas finanšu (budžeta) prasības. Tomēr es domāju, ka piesaistīt divus trīs klubus no Eiropas jau uz nākamo sezonu ir izpildāms mērķis."

Izmantotie resursi;
metallurg.ru

1 2 3 4 109 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2008-11-28 15:39, pirms 16 gadiem
nu lai izdodas nākam gad arī piepildīt arēnu un līgai paplašināties!!!!!!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-11-28 15:40, pirms 16 gadiem
cerams ka Maskava saaks kustinaat rievas

  +5 [+] [-]

, 2008-11-28 15:41, pirms 16 gadiem
Stipri šaubos vai nākamsezon būs kaut viens jauns klubs no Eiropas.. nemaz jau nerunājot par diviem vai trijiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-11-28 15:43, pirms 16 gadiem
cerams kad museejie turpinaas speleety khl jo liimenis ir lloti augsts,bet khl vadiibai jaapadomaa par tiesnessiem lai verteetu objektiivi uz abaam puseem un arii par Eiopas komandaam, buuti interesanti salidzinaat sevi ar citaam eiropas elites komandaam!!!!!

  +8 [+] [-]

, 2008-11-28 15:47, pirms 16 gadiem
newage rakstīja: Stipri šaubos vai nākamsezon būs kaut viens jauns klubs no Eiropas.. nemaz jau nerunājot par diviem vai trijiem..
un tas, ka Tev ir šaubas gan notikumu attīstības gaitā noteikti būs ļoti būtiski.

  +4 [+] [-]

, 2008-11-28 15:50, pirms 16 gadiem
newage rakstīja: Stipri šaubos vai nākamsezon būs kaut viens jauns klubs no Eiropas.. nemaz jau nerunājot par diviem vai trijiem..
nu Kijevas klubam gan vajadzētu būt, bet vai tā skaitās tā Eiropa, kuru domā Koziols, diez vai...

  -2 [+] [-]

, 2008-11-28 15:55, pirms 16 gadiem
"kontentinālu" - labs nez vai Kazjols kautko tādu būs varējis izrunāt

 +42 [+] [-]

, 2008-11-28 15:57, pirms 16 gadiem
Draugi mīļie, nedaudz jāpiedomā tomēr pie biļešu tirdzniecības.. Nezinu, kurš Jums plāno cenas un mārketingu, bet godīgi sakot, tas viss neizskatās nopietni!

Ja neskaita pēdējās 3 spēles, kad atsevišķai sabiedrības grupai biļetes bija par 50% lētākas, cenas par spēli ir nesamērīgi augstas. Kāpēc sezonas sākumā bija milzīgs apmeklējums, bet tagad tas krīt?
Nepiekrītu, ka iemesls ir daudzās zaudes. Drīzāk gan tas, ka sākumā saceltā ažiotāža radīja interesi visiem, bet šobrīd atļauties visi aiziet uz spēli nevar. Un nepiekrītu Kreipānam, kurš aizvakar minēja, ka tagad zālē ir īstie fani! Kreipāna kungs, lai arī kā es vēlētos aiziet uz visām spēlēm, kā students knapi varu mēnesī iesēsties stūrī pa 7Ls.. Tā nu tas ir!

Cik tad izmaksā šāda viena spēles skatīšanās parastam skatītājam? Iedomāsimies, ka viņš nopircis lētāko biļeti (7Ls). Pieņemsim, ka dzīvo Rīgā (transports 2Ls). Ja pieņemam, ka normāli starplaikā ir nopirkt kaut vai aliņu, vēl 3Ls. Protams, var teikt, ka tie jau ir liekie tēriņi, tomēr, ja cilvēks uz spēli dodas ar domu atpūsties un labi pavadīt laiku, tad viņam par to nevajadžetu domāt! (Ak jā, piedodiet, bet bufetes cenas šķiet ir pielīdzināmas restorāna cenām Rīgā)! Rezultātā viens cilvēks labākajā gadījumā iztērē 12Ls par vienu spēles apmeklējumu. Starpcitu, loģiski, ka parasti uz šādiem pasākumiem viens neiet.. Pie šādām cenām ģimene labākajā gadījumā var atļauties 1x mēnesī aiziet un apskatīties spēli.

Risinājumi. Ir steidzami jāmaina cenu politika, kāmēr skatītāji nav pieraduši pie televizora.

1. Kāpēc gan skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem uz visām spēlēm nevarētu būt biļetes uz 1/2 lētākas? Jūs būsiet tikai ieguvēji!
2. Kāpēc neieviest ģimenes cenu par spēli (2+2), piemēram, 15Ls par 1 konkrētu 'ģimenes sektoru (cena, protams, jāpārdomā, šis ir tikai piemērs)?
3. Kāpēc nepiedāvāt 3 mājas spēļu paketi par 2 spēļu cenu?
4. Kāpēc nepiedāvāt mēneša abonamentu, dāvanā dodot cepurīti (vai kādu citu suvenīru)?
5. Kāpēc nepiedāvāt iespēju pirkt biļeti konkrētā sektorā un bez maksas saņemt 0.5 aliņu vai sulu (bez tā taču hokejs nav iedomājams)!

Šie ir tikai daži piemēri, kā panākt, ka cilvēki regulāri apmēklē hokeju! Tas ir izdevīgi gan skatītājiem, gan klubam.

Veiksmi plānošanā!
Slēpts komentārs: lidotajs

  +9 [+] [-]

, 2008-11-28 16:07, pirms 16 gadiem
Ak Dievs, GSH, Tu esi labaakais, supper idejas!
Slēpts komentārs: Sinner.aka.Scuba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-11-28 16:12, pirms 16 gadiem
Manchester-Scuba rakstīja: sorry bet par to nevaru piekrist
4. Kāpēc nepiedāvāt mēneša abonamentu, dāvanā dodot cepurīti (vai kādu citu suvenīru)?
5. Kāpēc nepiedāvāt iespēju pirkt biļeti konkrētā sektorā un bez maksas saņemt 0.5 aliņu vai sulu (bez tā taču hokejs nav iedomājams)!


ja skaita ka cepure maksa 8 ls tas ir par dargu, oar alu vai suklu ari 1ls

bet par biletes cenu samazinasanu gan piekritu jo kad tikai KHL sakas ie neizlaidiju gandriz nevienu speli (iznemot ar Minskas Dinamo) bet tagad es aizeju labi ja 3 spelem menesi jo tas ir padargs ja piemeram cenas butu pa 3ls kaut kur 300 sektora es butu gajis uz katru speli.
Es jau teicu, tas ir tikai piemērs! Cenas nav šajā gadījumā jāņem vērā, svarīga ir būtība! Dod cepurīti par 10 spēļu apmeklējumu, tās pašizmaksa ir x reiz mazāka (daudz), turklāt cilvēkiem būtu motivācija pie 7 spēlēm aiziet vēl uz trijām! Arī alus 0.5 pašizmaksa nav 1.50Ls Nav jāskatās uz tām cenām, kuras mums tiek piedāvātas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-11-28 16:14, pirms 16 gadiem
Pielniigi piekriitu GSH jo ja uz speeli atnaak ap 5000 skatiitaaju (biļete 7ls), a ja piemeeram bileti nolaistu teiksim liidz 4ls,tad simts punkti ka atnaaktu 2x vairak skatiitaaju jeb 10 000.. Naudas izteiksmee klubs neko nezaudeetu jo ieneemumi par bileteem paliktu taadi pashi,un veel plusaa klubam naaktu pilnas halles fanu atbalsts!! Un buutu arii skaistaas uzvaras kaadas bija sezonas saakumaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-11-28 16:17, pirms 16 gadiem
@ Skudrinieks

Es ļoti ceru, ka tā būs, bet esmu 95% pārliecināts, ka tā nebūs.. Diemžēl! Nav jautājums par attieksmi, par vēlēšanos! Jautājums ir par iespējām!

Starpcitu, atceraties, kad bija sezonas sākums, rindas bufetē bija gan tad, kad notiek spēle, gan tad, kad ir pārtraukumi. Pēdējā spēlēs rindu faktiski nav, piepildītas alus glāzes stāv un tās reti kurš nopērk. Protams, nav tik daudz cilvēku, bet tie, kas atnākuši, jau domā racionāli..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2008-11-28 16:22, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Par cenām - ja pieiet tam jautājumam filozofiski, bez emocijām. Dienā cilvēks Rīgā (kur arī tā komanda bāzējās) pelna 30-60 latus, kā nu kurš (vidēji uz darba dienu, neskaitot brīvdienas iekšā).
Iztērēt 7-12 latus par biļeti nav nemaz tik nesamērīgi.
Jā, tas ir kopā ar alu, ar ceļu, ap 20 latiem. Jā, tas ir 33-66% no dienā nopelnītā - bet anyway, vai tad nav vērts pastrādāt, lai vakarā tiktu uz hoķi?
Iekrājumus strādājot var veidot citā dienā, bet piemēram šī diena tad cilvēkam paiet ar apziņu, ka viņš rukā uz hoķi.
Tev laikam nav bērnu, vienīgā interese ir hokejs, kura dēļ vari iztikt arī dēļ brokastīm! Nav Latvijā 10 000 trako, kas savu dzīvi plāno katrai hokeja spēlei. Jābūt sistēmai, kas ieinteresētu iet ģimenes, kas ieinteresētu opim līdzi paņert arī omi, kas ieinteresētu Tev, kam patīk hokejs, pierunāt nākt uz spēli arī draugu, kurš vairāk interesējas par teātri!

Ja dienā cilvēks pelna 30-60Ls, tad Latvija ir ļoti bagāta valsts. Diemžēl tā nav. Un, ja mērķis ir piesaistīt tikai augstākos slāņus, tad ļoti žēl. Es pieņemu, ka medmāsas, skolotāji, u.c. cilvēki, kas tomēr nepelna 1000Ls mēnesī arī ir pelnījuši aiziet un apskatīties hokeju!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-28 16:23, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu nezinu par alu - bet esmu pārliecināts, ka uz Julajev būs ap 95-99% piepildīta halle.
Loģiski, ka paliks kaut kādas vietas aiz vārtiem tukšas, bet tas, ka uz šo spēli būs liels pieprasījums - tur jau nav īpaši jāstudē vai jāanalizē - tas ir Salavat Julajev un Rīgas Dinamo! Tas nav Traktors!
šaubos vai buus pilna.. nekas jau nav mainijies.. protams gribas ticeet ka buus tie 95% aizpildiita halle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-11-28 16:26, pirms 16 gadiem
Un vispaar.. jāpasaka liels paldies Kirovam Lipmanam kurš noorganizēja Latvijā 2006.gada PČ hokeja čempi rīgā! jo ja viņš nebūtu noorganizējis tad Dinamo spēlētu Inbox.lv hallee...jo tāda Arena riga nemaz nebuutu uzcelta..

  -3 [+] [-]

, 2008-11-28 16:27, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu jā - bet jāņem vērā, ka halle arī nav bezizmēra. Visi tāpat iekšā netiks, ja piemēram biļete maksās 2.50 - tad vispār būtu tā, ka tās izpirktu spekulanti un pirms spēlēm (atkarībā kāds būtu pieprasījums), mēs tās dabūtu pirkt pa tiem pašiem 7-12 latiem...
Tur vajag tad tādu sistēmu ka vienam cilvēkam maksimāli tiek pārdotas 2 biļetes

  +8 [+] [-]

, 2008-11-28 16:28, pirms 16 gadiem
GSH rakstīja: Tev laikam nav bērnu, vienīgā interese ir hokejs, kura dēļ vari iztikt arī dēļ brokastīm! Nav Latvijā 10 000 trako, kas savu dzīvi plāno katrai hokeja spēlei. Jābūt sistēmai, kas ieinteresētu iet ģimenes, kas ieinteresētu opim līdzi paņert arī omi, kas ieinteresētu Tev, kam patīk hokejs, pierunāt nākt uz spēli arī draugu, kurš vairāk interesējas par teātri!

Ja dienā cilvēks pelna 30-60Ls, tad Latvija ir ļoti bagāta valsts. Diemžēl tā nav. Un, ja mērķis ir piesaistīt tikai augstākos slāņus, tad ļoti žēl. Es pieņemu, ka medmāsas, skolotāji, u.c. cilvēki, kas tomēr nepelna 1000Ls mēnesī arī ir pelnījuši aiziet un apskatīties hokeju!
Tieshi taa, hoka skatiishanas ir jaapadara par gimenes izklaidi (kaa NHL) un bileshu atlaides buutu taa kaa pirmais solis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-11-28 16:34, pirms 16 gadiem
GSH pilniigi piekrītu, iespēja nopelnīt bonusu, jeb kā komerciāli saka, tērējot nopelnīt, tas ir tas, kas var piesaistīt skatītājus, tas ir kā mazgājot a/m Statoilā, ēdot zupu restorānā Tikai karotes, forum cinemas, piemēru papilnām un tie reāli strādā!! Bet hokejs tachu ir mūsu nacionālais sporta veids, tās ir emocijas, tā ir kopības sajūta, arī nacionālā patriotisma stiprināšana un ja tu jūti, ka vēl uz visa šitā var ietaupīt, tikai pareizi visu nopērkot, saplānojot, večiem kādu alu bonusā, jauniešiem kādu suvenīru, vēl varētu būt kāda izloze, teiksim par iespēju pavakariņot ar Hossu, Elisonu, iespēju ir daudz, varbūt kā Rynair uz spēli kādas 3-5 biļetes bez maksas, ja pērk īstajā laikā...kopumā jau daudz lietu it kā ir izdarītas, bet nu dažas tā pa īstam nestrādā..

  +3 [+] [-]

, 2008-11-28 16:35, pirms 16 gadiem
Tikai ir viena nelaime: RD ir ļoti augstas izmaksas un, lai tās kautkā segtu, ir nepieciešami nopietni ienākumi no biļešu un fanu atribūtikas tirdzniecības. Pretējā gadījumā (pie lētām biļetēm), arī pārdodot pilnīgi visas biļetes, ienākumi būs pārāk zemi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-11-28 16:37, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Tikai ir viena nelaime RD ir ļoti augstas izmaksas un lai tos kautkā segtu ir nepieciešami nopietni ienākumi no biļešu un fanu atribūtikas tirdzniecības. Pretējā gadījumā (pie lētām biļetēm), arī pārdodot pilnīgi visas biļetes, ienākumi būs pārāk zemi.
Mana prognoze pie šādām biļešu cenām:
Skatītāju rindas turpinās samazināties un pilnīgi vienalga, komanda vinnēs vai zaudēs!

Es nesaku, ka biļešu cenai ir jābūt 2.50Ls! Es apgalvoju, ka dažāda veida piedāvājumi dažādām sabiedrības grupām un slāņiem nāktu par labu gan cilvēkiem, gan klubam, gan spēlei!

Starpcitu vēlviens faktors ko aizmirsu pieminēt! Daudzi cilvēki uz spēli dodas fantastiskās atmosfēras dēļ! Patiesībā hokeju viņš varētu paskatīties arī mājās, bet, aizgājis uz spēli pret Maksavas CSKA, viņš uzlādēts bija arī nākamās trīs dienas. Neapšaubāmi, arī nākamajā spēlē viņš bija, taču skatītāji vairs tik daudz nebija. Nākamajā spēlē viņš 19:20 uzslēdza LTV7 (labākajā gadījumā).

  +4 [+] [-]

, 2008-11-28 16:42, pirms 16 gadiem
GSH rakstīja: Mana prognoze pie šādām biļešu cenām:
Skatītāju rindas turpinās samazināties un pilnīgi vienalga, komanda vinnēs vai zaudēs!

Es nesaku, ka biļešu cenai ir jābūt 2.50Ls! Es apgalvoju, ka dažāda veida piedāvājumi dažādām sabiedrības grupām un slāņiem nāktu par labu gan cilvēkiem, gan klubam, gan spēlei!

Starpcitu vēlviens faktors ko aizmirsu pieminēt! Daudzi cilvēki uz spēli dodas fantastiskās atmosfēras dēļ! Patiesībā hokeju viņš varētu paskatīties arī mājās, bet, aizgājis uz spēli pret Maksavas CSKA, viņš uzlādēts bija arī nākamās trīs dienas. Neapšaubāmi, arī nākamajā spēlē viņš bija, taču skatītāji vairs tik daudz nebija. Nākamajā spēlē viņš 19:20 uzslēdza LTV7 (labākajā gadījumā).
Tieshi tas ko es gribeeju teikt par speeli pret CSKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-28 16:42, pirms 16 gadiem
Demar 21 rakstīja: GSH pateica perfekti!

Koziols uz faniem skatās ar biznesmeņa aci- tipa, kā pēc iespējas vairāk noslaukt...

Tāpēc es labāk izvēlos basketbolu- uz abām rīgas komandām man ir kartes, tik vien kā 80sant vilciena biļetēm un 40sant lai tiktu līdz Arēnai(apakaļ var droši braukt pa zaķi).
Izdevīgi! Bet hokejs - pa TV!
Koziolam nav citu variantu, jo RD izmaksas ir nesaliidzinaamas ar basha komandu budzetiem, kaa nekaa RD speelee otrajaa pasaules liigaa un lai man piedod basha fani saliidzinot ar KHL muusu basha liigas ir kaa seetas turniiri
Isaak sakot par augsta liimenja hokeju ir arii jaamaksaa un 2,50 Ls nebuutu iistaa summa!
1 2 3 4 109 komentāri