Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pirmie iespaidi un cerības

Jānis Pārums

Pirmie iespaidi un cerības
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Svētdien Rīgas "Dinamo" aizvadīja pirmo no divām spēlēm Somijas galvaspilsētas Helsinku piepilsētā Espo. Iespaidi, kas radušies, ir pietiekami spilgti, lai nedaudz padalītos iespaidos ar eSports.lv lasītājiem.

Espo hallē ieradāmies nedaudz vairāk kā stundu pirms spēles, lai laicīgi dotos uz preses centru un gatavotos spēlei. Preses centrā bija itin plaša Latvijas žurnālistu pārstāvniecība, ieskaitot Vislatvijas hokeja guru no dienas lielākajiem laikrakstiem. "Arēnā Rīga" žurnālistu loža gan ir plašāka un atrodas pretī laukuma centram, kamēr Espo tā bija vienā no "LansiAuto" halles stūriem. Tas nedaudz apgrūtināja spēles skatīšanos.

Nedaudz pārsteidza salīdzinoši nelielais līdzjutēju skaits (oficiālajā spēles protokolā - 2826), kas ieradās atbalstīt komandu, jo gaidīts vairāk, taču objektīvi vērtējot, acīmredzot Latvijas fanu finansiālās iespējas nav tik lielas, lai par 169 latiem pavadītu divas dienas Espo (fanu kluba biedriem – 100). Visaktīvāk komandu atbalstīja "Dinamo" fanu kluba biedri, kuru bija aptuveni 30-40 (vismaz tie, kas pulcējās vienkopus), pārējie diezgan mierīgi vēroja hokeju, pamostoties epizodē, kad abu komandu puiši nolēma izvicināt dūres.

Rīdzinieku atbalstītāji "AK Bars" līdzjutējiem diezgan pārliecinoši izgrieza pogas, jo, godīgi sakot, par otro eksistenci uzzināju tikai spēles vidū, kad pretinieku fani beidzot pacēla balsi. Pēc tam, kad Kazaņas klubs bija guvis jau divus vārtus, arī viesu līdzjutēji kļuva pārliecinātāki par savu komandu, saucot "АК Барс чемпион". Viņi gan, atšķirībā no "Dinamo" faniem, kuri komandu atbalstīja visu spēli, bija dzirdami neregulāri.

"LansiAuto" arēnā "mix" zona un preses konferences telpa atradās halles otrā galā nevis netālu no preses centra, kā ierasts Rīgā. Nedaudz nepatīkams pārsteigums sagaidīja "mix" zonā, kur žurnālisti aprunājās ar spēlētājiem, taču gaitenī dūca Dievs vien zina, kas par aparātu un noklausoties diktofonos sarunāto, žurnālistiem nācās secināt, ka šī ierīce diezgan pamatīgi apgrūtinājusi dzirdamību un, lai diktofonā ierakstīto "uzliktu uz papīra", nācās saspringt.

Arī ceļš līdz preses konferences telpai bija diezgan liela mīkla (mums un vēl pāris kolēģiem gan ceļu uz to parādīja, pārējie acīmredzot kolektīvo gājienu nokavēja), tāpēc nav pārsteigums, ka treneru Juliusa Šuplera un Zinetulas Biļaļetdinova sakāmo bija ieradušies noklausīties vien pāris žurnālistu. Krietni labāk būtu, ja viss būtu izvietotas kompaktāk, lai nebūtu jāskraida no viena arēnas gala uz otru, mēģinot atkost "LansiAuto" arēnas labirintus.

Lai gan kopumā šādas situācijas padara dzīvi tikai interesantāku. Jauna nedēļa noteikti nesīs jaunas emocijas, iespaidus un cerības.

Cerībā uz Rīgas "Dinamo" uzvaru šovakar -
Jānis Pārums no Espo

     [+] [-]

, 2008-10-27 01:59, pirms 16 gadiem
Es arī ceru tikai uz uzvaru !
Slēpts komentārs: Labvēlis

     [+] [-]

, 2008-10-27 08:06, pirms 16 gadiem
Esmu kko palidis garam!!! Es zinaju ka notiks divas speles somija 26 un 27taja datums, bet ta ari neesmu atkodis kapec notiek shis speles tieshi somija? KAds tur akis??? KAds varetu sniegt atbildi? Paldies jau ieprieksh....

  +1 [+] [-]

, 2008-10-27 08:08, pirms 16 gadiem
Grupai S'T'A ir tāda dziesma!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-27 08:13, pirms 16 gadiem
Andiz rakstīja: Esmu kko palidis garam!!! Es zinaju ka notiks divas speles somija 26 un 27taja datums, bet ta ari neesmu atkodis kapec notiek shis speles tieshi somija? KAds tur akis??? KAds varetu sniegt atbildi? Paldies jau ieprieksh....
ta ka sajas dienas arena aiznemta ar moto freestyle un val kaut ko,tad ''majas speles'' notiek somijaa!ta luk

  -2 [+] [-]

, 2008-10-27 08:22, pirms 16 gadiem
kriksija13 rakstīja: ta ka sajas dienas arena aiznemta ar moto freestyle un val kaut ko,tad ''majas speles'' notiek somijaa!ta luk
un tas ir nožēlojami jo redz cilvēki grib iekasēt naudu nevis iepricināt hokeja līdzjutējus jo cik es saprotu uz moto neviens no LV nestartē

  +5 [+] [-]

, 2008-10-27 08:35, pirms 16 gadiem
TVNET raksta:
Sporta notikumu kalendārs
ŠODIEN

TV ierakstā
TV tiešraide

* 19:30

Rīgas Dinamo - Lada. Eiropas meistarsacīkstes basketbolā vīriešiem, par bronzas medaļām. Somija, Helsinki. HOKEJS
* 19:30

Rīgas Dinamo - Lada. Pasaules kauss, vīrieši, 1. brauciens. Somija, Helsinki. HOKEJS
* 19:30

Rīgas Dinamo - Lada. Baltkrievijas atklātās meistarsacīkstes. Somija, Helsinki. HOKEJS
* 19:30

Rīgas Dinamo - Lada. Čempionu līga, grupu turnīrs. Somija, Helsinki. HOKEJ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-27 08:51, pirms 16 gadiem
par līdzjutējiem jāsaka ka dzirdamība laikam atkarīga no atrašanās vietas - vismaz TV labāk bija dzirdams krieviskais "Ak Bars chempion"..

  +1 [+] [-]

, 2008-10-27 09:20, pirms 16 gadiem
nja, laikam vajadzeeja pinkjos tomeer maukt, imho vismaz viens pts zaudeets tikai deelj neitraalaa laukuma, plus tomeer skatiitaaju bija ljoti maz, pinkjos var saliist gandriiz 2000 pie labas gribas un vismaz atbalsts buutu tikai muuseejiem..

  +2 [+] [-]

, 2008-10-27 09:34, pirms 16 gadiem
Neviena ita Z-Eiropas halle jau netur līdzi Arēnai Rīga (tā var noprast) Tas jau labi!

  +4 [+] [-]

, 2008-10-27 09:46, pirms 16 gadiem
Izpurgātas mājas spēles

  +3 [+] [-]

, 2008-10-27 10:00, pirms 16 gadiem
Foršs blogs. Uzraksti, kā somi vispār uztver to KHL un kādi šiem iespaidi par mūsējiem. Un vēl viena lieta, cik tur aliņš maksā?

  -1 [+] [-]

, 2008-10-27 10:59, pirms 16 gadiem
Paskatoties uz pustukshajaam tribiineem un veel paskaitot iespeejamos somus kas atnaakushi, jaasecina ka ierindas somiem tas KHL neinteresee.

Nu krievi vinjiem jau arii nepaatiik defaultaa (politika) un Eiropaa jau vispaar krievi nepatiik, tad tas arii nospeelee savu lomu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-27 16:10, pirms 16 gadiem
GaryII rakstīja: Paskatoties uz pustukshajaam tribiineem un veel paskaitot iespeejamos somus kas atnaakushi, jaasecina ka ierindas somiem tas KHL neinteresee.
Un tu domāji, ka būs otrādi. KHL nav NHL un nevar gribēt, ka pa 15-25 eiro soms ies skatīties kā krievu līgā sitās latviešu klubs pret krievu klubu... Tas būtu tāpat kā gaidīt, ka Ogres hallē pa 4 ls uz spēli vietējie fani nāktu skatīties Kijevas "Sokil" un Minskas "Keramin" spēli Baltkrievijas un Ukrainas (izdomātā) superčempja ietvaros. T.i. līmenis ir augstāks, bet ne tik augstāks ka ESpo faniem w00t no tā RD un AK Bars. Espoo ir 2. Somijas čempī, dienu pirms KHL tikai spēlēja pēdējo spēli mājās un vinnēja... RD un Espo ja tajā hallē spēlētu, cīņa būtu līdzīga, bet RD droši vien zaudētu ar 1 vai 2 ripām kā pirms sezonas pārbaudes spēlē

PS: Tik traki jau nu nebija arī, sanāca 2800 skatītāji- vairāk kā jebkura LV halle varētu ietilpināt + vairāk atdeva par biļetēm klubam + KHL sedz daļu tēriņu tā, ka pašam RD diez ko švaki nebūs, bet nu kluba spēlei gan, protams, tas par labu nav