Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks apspēlē Hārtliju, ''Severstal'' atspēlējas no 0:3, bet zaudē ''Jokerit''

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Znaroks apspēlē Hārtliju, ''Severstal'' atspēlējas no 0:3, bet zaudē ''Jokerit''
Cīņa starp Omskas "Avangard" un Maskavas "Spartak" komandām. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" sagādāja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa stūrētā Maskavas "Spartak", kas atspēlēja divu vārtu deficītu un Austrumu konferences vicelīderi ar 3:2 pieveica pagarinājumā. Tikmēr Jāņa Kalniņa Helsinku ''Jokerit'' spēles gaitā izlaida 3:0 vadību, taču papildlaikā ar 4:3 pārspēja Čerepovecas ''Severstal''.

Pa gūtiem vārtiem un rezultatīvai piespēlei "Spartak" rindās iekrāja čehu uzbrucēji Robins Hanzls un Lukāšs Radils. Maskaviešiem šī bija otrā uzvara pēc kārtas, "Spartak" vienībai ar 39 spēlēs nopelnītiem 44 punktiem pakāpjoties uz sesto pozīciju Rietumos.

Ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu uz rezervistu soliņa četru zaudējumu sēriju pārtrauca Helsinku "Jokerit", kas cīņā pret Čerepovecas "Severstal" līdz devītajai minūtei iekrāja 3:0 vadību, tomēr līdz trešā perioda sākumam to pazaudēja - 3:3. Viss izšķīrās bullīšu sērijā, kurā par galveno varoni ar diviem rezultatīviem metieniem kļuva Jesse Joensū, atnesot "Jokerit" vienībai panākumu ar 4:3. Helsinkiešu vārtsargs Anderšs Lindbaks atvairīja 33 no 36 "Severstal" raidījumiem spēles laikā, kā arī neitralizēja piecus no septiņiem bullīšiem. Savukārt Henriks Hāpala cīņas gaitā tika pie diviem vārtu guvumiem, rezultatīvas piespēles un precīza pēcspēles metiena. Rietumu konferences tabulā "Jokerit" ar 41 punktu 34 cīņās saglabā astoto vietu, kamēr "Severstal" ar 43 punktiem 39 spēlēs ir septītā.

No citām spēlēm jāatzīmē Sanktpēterburgas SKA četru panākumu sērijas krišana, ar 56 punktiem otrajā pozīcijā Rietumu konferencē esošajiem armijniekiem izbraukumā ar 1:2 pagarinājumā atzīstot divas vietas zemāk esošās Maskavas "Dynamo" (50 punkti) pārākumu. Interesanti, ka "Dynamo" labā abus vārtus iemeta savulaik SKA spēlējuši uzbrucēji - Dmitrijs Kagarļickis un Vadims Šipačovs.

Astoto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja 20 punktus sakrājusī priekšpēdējā vietā KHL kopvērtējumā esošā Ņižņekamskas "Neftekhimik", kas viesos ar 0:3 kapitulēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai. Visas trīs ripas amerikāņa Dena Sekstona rēķinā. "Avtomobilist" šajā cīņā veica par 26 metieniem vairāk (50 pret 24).

Negaidīti pie diviem punktiem tika Pekinas "Kunlun Red Star", Mitiščos pazaudējot pirmajās piecās minūtēs iegūto divu vārtu pārsvaru, taču beigās atspēlējoties un ar 4:3 pieveicot vienu no šīs sezonas spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Čeļabinskas "Traktor". 37 pretinieku metienus spēja neitralizēt Ķīnas kluba vārtsargs Džeremijs Smits.

Visbeidzot devīto uzvaru pēdējos desmit mačos izcīnīja Nursultanas "Barys", savā laukumā ar 5:2 sakaujot vienu no vājākajām turnīra vienībām Habarovskas "Amur". Divas reizes pretinieku vārtsargu pārspēja zviedrs Jakubs Lilja, kamēr pie vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm tika naturalizētais Kazahstānas izlases aizsargs Kērtiss Volks.

KHL spēles 26. decembrī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Sibir - Salavat Yulaev1:3Barys - Amur5:2
Avtomobilist - Neftekhimik3:0Dynamo Msk - SKA2:1 P
Avangard - Spartak2:3 PDinamo Mn - Dinamo R3:2 P
Kunlun Red Star - Traktor4:3Jokerit - Severstal4:3 PM

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/