Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL spēles uz atklātā laukuma?

KHL spēles uz atklātā laukuma?
Viesturs Koziols kaļ jaunus plānus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" prezidents Viesturs Koziols intervijā Krievijas sporta portālam "sovsport.ru" atklājis priekšvēsturi divu nākamo kluba mājas spēļu aizvadīšanai Somijas pilsētā "Espo", kā arī izteicies, ka viņam esot ideja kādu KHL spēli organizēt uz atklātā laukuma

Tā kā 26. un 27. oktobrī Arēna Rīga ir aizņemta un spēles nāktos aizvadīt Piņķos, kur Inbox.lv ledus hallē vieta ir tikai 2000 skatītājiem, Viesturs Koziols esot nodomājis, ka nebūtu pareizi spēlēt ar tādām komandām kā Kazaņas "AK Bars" un Toljati "Lada" tik mazā hallē. Zinot, ka NHL aizvada spēles Stokholmā un Prāgā, Koziols iedomājies par to, ka arī KHL spēles varētu aizvadīt citā valstī.

Pirmais variants esot bijusi Viļņas "Siemens Arena", bet tās darbinieki neesot garantējuši labu ledus kvalitāti tajā. Par nākamo Koziols iedomājies Tallinas "Saku Suurhall", bet bažījies par to vai igauņiem hokejs maz esot interesants, tāpēc nākamais variants esot bijusi Stokholma. Bet tur visas halles esot bijušas noslogotas pietiekami, un turklāt vēl Stokholmā nesen tikuši aizvadīti mači ar NHL komandu piedalīšanos. Galu galā Koziols izvēlējies spēles aizvadīt Somijā. Argumenti esot bijuši tādi, ka līdzjutējiem nebūtu tālu jābrauc, nebūtu jākārto vīza un tā būtu lieliska reklāma līgai, kas nākotnē vēlas pie sevis redzēt somu komandas. Galu galā šo ideju atbalstījusi gan līgas, gan Toljati un Kazaņas klubu vadība.

Jautāts par to kāpēc hokeja popularizācijas nolūkos "Dinamo" tomēr nevarēja uzspēlēt citās Latvijas pilsētās, nevis doties uz Somiju, Koziols atbildēja, ka viņam esot saistības pret tiem līdzjutējiem, kas nopirkuši abonementus un viņš nevarot pateikt: "Vīri, šodien brauksiet uz Liepāju, bet pēc divām nedēļām uz Daugavpili." Tas neesot nopietni. Otrs iemesls esot tas, ka šādi rīkoties neļautu KHL vadība, jo līgas spēles, pēc reglamenta, drīkst aizvadīt tikai hallēs, kur ir vairāk par 5000 skatītāju vietām.

Tāpat Koziols atzina, ka KHL vadība apņēmusies segt daļu kluba tēriņu, kas saistīti ar šo divu mājas spēļu aizvadīšanu, jo nākotnē KHL vadība ir ieinteresēta pie sevis līgā redzēt Zviedrijas un Somijas komandas.

Vaicāts par to vai komandas plānos nav kādreiz aizvadīt arī kādu spēli uz atklātā ledus laukuma Koziols atzina, ka tāda iespēja pastāv. "Dinamo" prezidents ierakstā esot redzējis šādi aizvadītu NHL spēli, kurā 70 000 skatītāju noraudzījušies Pitsburgas "Penguins" un Buffalo "Sabres" komandu divcīņā un pats esot klātienē bijis uz visu zvaigžņu spēli Sarkanajā laukumā. Viņš zinot, ka daži jokojoties piedāvājuši Rīgas "Dinamo" aizvadīt spēli uz Alūksnes ezera ledus, bet Koziols tomēr domājot, ka ko tādu varētu sarīkot tieši Rīgā. Viņš gan aicināja neprasīt visu uzreiz, jo NHL hokeju spēlē jau simts gadus, kamēr KHL šī ir tikai pirmā sezona. Ar laiku viss būšot.

Izmantotie resursi:
sovsport.ru

  +5 [+] [-]

, 2008-10-25 12:29, pirms 16 gadiem
Varetu jau spelet uz Aluksnes ezara!!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-25 12:58, pirms 16 gadiem
Labāk jau uz Daugavas starp Vanšu un Akmens tiltiem uzraut hoki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: atiz

  +3 [+] [-]

, 2008-10-25 15:06, pirms 16 gadiem
Oskars68 rakstīja: Varetu jau spelet uz Aluksnes ezara!!
tas būtu vnk ideāli tieši pie mājām, turklāt starplaikā varētu rīko red bull paštaisītos slidošanas aparātus

     [+] [-]

, 2008-10-25 19:38, pirms 16 gadiem
ka tik weel kaads neieluust 8)

  +1 [+] [-]

, 2008-10-25 22:06, pirms 16 gadiem
SARKANS ViPeRs rakstīja: Labāk jau uz Daugavas starp Vanšu un Akmens tiltiem uzraut hoki
Vari iedomāties, kādu tajā gabalā varētu sasniegt ātrumu?
Var jau arī uzliet ledu Skonto stadionā.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-26 11:49, pirms 16 gadiem
lvhockey rakstīja: Vari iedomāties, kādu tajā gabalā varētu sasniegt ātrumu?
Var jau arī uzliet ledu Skonto stadionā.
Visdrīzākais, ka kaut kas tāds (Par Skonto stadionu) ir prātā arī Koziolam... Katrā ziņā skatītāju vietas tur ir pie 10000, arī apgaismojums ir.... citiem vārdiems sakot, neredzu kapēc kādu citu gadu tur pa ziemu nevarētu uzrīkot savdabīgu KHL "Winter classic"!

     [+] [-]

, 2008-10-26 16:36, pirms 16 gadiem
Oskars68 rakstīja: Varetu jau spelet uz Aluksnes ezara!!

     [+] [-]

, 2008-10-30 09:33, pirms 16 gadiem
Oskars68 rakstīja: Varetu jau spelet uz Aluksnes ezara!!
Būtu interesanti, ka spēles vidū ripa iekrīt kāda bļitkotāja āliņģī, jeb arī laukumu pa nakti saurbuši bļitkotāji, jo KHL šiem copi jauc