Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs palicis bez desmit spēlētājiem: "Tādu traumu epidēmiju redzu pirmoreiz savā karjerā"

Agris Suveizda

Hārtlijs palicis bez desmit spēlētājiem: "Tādu traumu epidēmiju redzu pirmoreiz savā karjerā"
Bobs Hārtlijs. Foto: hawk.ru

Iepriekšējās sezonas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard" vakar savā laukumā atspēlējās, tomēr pagarinājumā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist". Taču Boba Hārtlija vadītā komanda ne tikai zaudēja spēlē, bet arī palika bez kārtējā spēlētāja – pēc kritiena uz ledus maču turpināt vairs nebija spējīgs Sergejs Širokovs, kurš iepriekš jau izlaida ilgāk nekā mēnesi.

"Pagaidām nevaru konkrēti atbildēt par viņa veselības stāvokli, jāgaida medicīniskās pārbaudes," pēc spēles sacīja Omskas "Avangard" un Latvijas izlases galvenais treneris. Omskas kluba lazaretē ir jau desmit spēlētāju. "Ziniet, tajā nav nekādas kopsakarības. Širokovs vienkārši nokrita uz ledus, un arī būtībā visi savainojumi tika gūti pilnīgi dažādās spēles situācijās. Iepriekšējā sezonā mēs spēlējām tieši tāpat."

"Visā savā trenera karjerā nedz Šveicē, nedz NHL, nedz starptautiskajā arēnā vēl nekad neesmu redzējis tādu traumu epidēmiju," kanādiešu speciālists turpināja. "Un te es runāju ne tikai par traumām, bet arī par kaut kādām sīkām operācijām, kuras mūsu puišiem ir jāpārcieš."

Dažāda smaguma traumās iedzīvojušies vārtsargs Aleksandrs Sudņicins, aizsargi Maksims Čudinovs, Aleksejs Jemeļins, Ņikita Pivcakins, Romans Manuhovs un Koudijs Fransons, kā arī uzbrucēji Širokovs, Valentins Pjanovs, Deniss Zernovs un Artjoms Manukjans. Širokovs un Zernovs iepriekšējā sezonā bija otrajā un trešajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (attiecīgi 18+23 un 13+19), rezultatīvs bija arī aizsargs Fransons (5+22), bet komandas kapteinis Jemeļins šosezon, savā otrajā sezonā kopš atgriešanās no NHL, paguva aizvadīt tikai vienu maču. Šosezon no savainotajiem spēlētājiem rezultatīvākais ir Širokovs, kurš 18 spēlēs sakrājis 11 (4+7) punktus.

Par spīti traumām Omskas "Avangard" ar 41 punktu 30 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, par četriem punktiem atpaliekot no Kazaņas "Ak Bars", kurai ir divas spēles rezervē. "Avangard" gan divpadsmit spēļu laikā ir piedzīvojusi jau sešus zaudējumus. Rīgas "Dinamo" pret "Avangard, kas rīt uzņems Minskas "Dinamo", jau ir aizvadījusi abas spēles regulārajā sezonā: 0:7 mājās un 1:4 viesos.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/36980/