Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kovaļčuks: "Zagt nūju ir muļķīgi. Ja kādam to vajag, nekad neatsaku"

Agris Suveizda

Kovaļčuks: "Zagt nūju ir muļķīgi. Ja kādam to vajag, nekad neatsaku"
Iļja Kovaļčuks. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks šosezon atgriezies Kontinentālajā hokeja līgā un Boba Hārtlija vadītajā Omskas "Avangard" 15 spēlēs izcēlies ar 15 (4+11) punktiem. Nesen plašu rezonansi izraisīja izbraukuma spēle Rīgā, pirms kuras Kovaļčuka nūju nozagt mēģināja…"Dinamo" kanādiešu aizsargs Džordans Marejs, kurš drīzumā tika atlaists un karjeru turpina Zviedrijas klubā "HV 71".

"Pazuda nūja, ar kuru man vajadzēja spēlēt," 37 gadus vecais uzbrucējs stāsta intervijā žurnālā GQ. "Hokejistiem ir savi paradumi: no rīta pēc slidošanas gatavojam nūjas, lai vakarā pirms spēles viss būtu gatavs. Tajā dienā arī es no rīta sagatavoju nūju, bet pēc tam atnācu un tās vairs nebija. Man teica, ka varbūt esmu ko sajaucis, taču, nē, es neko nesajaucu. Gribēju ņemt citu, bet pēkšņi manējā atradās."

"Pat nezināju, kas ar to bija noticis, tikai pēc tam lasīju masu medijos. Ja tas, ko raksta par nozagto nūju, ir tiesa, tad tas ir galīgi nenopietni. Ja kādam ir vajadzīga nūja, vienmēr var vērsties pie manis. Kad man tāda ir, nevienam neatsaku," turpināja Kovaļčuks, kurš iepriekšējā Nacionālās hokeja līgas sezonā pārstāvēja Losandželosas "Kings", Monreālas "Canadiens" un Vašingtonas "Capitals" un 46 spēlēs sakrāja 26 (10+16) punktus.

2001. gada drafta pirmais numurs Kovaļčuks ir piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs un vēlas spēlēt arī sestajās: "Tikšana izlasē vienmēr ir manos plānos. Galvenais, lai olimpiskās spēles beigu beigās vispār notiktu. Par vasaras spēlēm baumo, ka tās var atcelt vai pārcelt, un arī par ziemas olimpiskajām spēlēm tagad negribētu zīlēt pārāk tālā nākotnē. Taču izsaukums uz komandu būs atkarīgs tikai no manis paša. Gatavošos, trenēšos un ar rezultātiem pierādīšu, ka esmu spējīgs palīdzēt komandai."

Kovaļčuks komentēja arī Krievijas diskvalifikāciju, liedzot izlasei pārstāvēt valsti, karogu un atskaņot himnu: "Vienmēr runā, ka sports ir ārpus politikas, bet tā nav. Tas nav pareizi. Kādēļ kaut kā tāda dēļ būtu jācieš visai izlasei? Visās valstīs ir cilvēki, kuri tika pieķerti dopinga lietošanā, bet tas taču nenozīmē, ka visām komandām par to ir jāmaksā. Tā ir tīra politika, bet mēs esam grēkāži. Ko lai dara? Jāiet laukumā un jāpierāda. Pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm teicām, ka Krievija ir katra krieva sirdī. No mums paņēma karogu un himnu, bet mēs paņemsim medaļas."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...

 +10 [+] [-]

, 2021-02-18 16:01, pirms 3 gadiem
Laikam izglītības vai informētības par maz cilvēkam. Lai saprastu, ka Krieviju sodīja ne jau kādu atzsevišķu dopingpārkāpumu dēļ, ko izdarīja kādi atsevišķi cilvēki. Sods ir par dopingpārkāpumiem, kurus organizēja un piesedza valsts līmenī.
Slēpts komentārs: KDubriks

  -1 [+] [-]

, 2021-02-18 16:42, pirms 3 gadiem
Man vajag

  +7 [+] [-]

, 2021-02-18 17:11, pirms 3 gadiem
Vēl muļķīgāk ir slidot uz ģērbtuvēm pretinieka himnas laikā. Tāda jums tā nācija!

     [+] [-]

, 2021-02-18 17:44, pirms 3 gadiem
vai tāpēc LIipons pēč kļuškas tika sūtīts ?

  +2 [+] [-]

, 2021-02-18 17:55, pirms 3 gadiem
pēc nākamās spēles pie ģerbtuves stāvēs rinda ar nūju gribētājiem

  +6 [+] [-]

, 2021-02-18 17:58, pirms 3 gadiem
Kā var būt tāds idiots, vai varbūt viņš vnk tēlo tādu? Visa Krievijas delegācija ir diskvalificēta, jo krāpās visa tās sistēma, nevis atsevišķi indivīdi. Tik grūti saprotams?!

     [+] [-]

, 2021-02-18 18:42, pirms 3 gadiem
Mixes rakstīja: Kā var būt tāds idiots, vai varbūt viņš vnk tēlo tādu? Visa Krievijas delegācija ir diskvalificēta, jo krāpās visa tās sistēma, nevis atsevišķi indivīdi. Tik grūti saprotams?!
Ja viņš ir kā Ovečkins - tad tic tam, ka rietumi visus apbižo, viss uzpūsts utt.. Bet ja nē atbilde ir tajā, ka grib uz olimpiādi tikt. Par daudz uzries uz sistēmu, pazaudēs vietu.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-18 19:42, pirms 3 gadiem
Vajadzēja slidas zagt tad nevarētu spēlēt

  -1 [+] [-]

, 2021-02-18 21:05, pirms 3 gadiem
Mixes rakstīja: Kā var būt tāds idiots, vai varbūt viņš vnk tēlo tādu? Visa Krievijas delegācija ir diskvalificēta, jo krāpās visa tās sistēma, nevis atsevišķi indivīdi. Tik grūti saprotams?!
Šeit gan varētu piekrist Kovaļčukam, ne jau sportisti pie tā ir vainīgi, ka augstāk stāvošie sapisuši visu. Piemērs, Kariņš tagad pis visu valsts naudu pa labi, pa kreisi, bet, kad būs jāatdod, dosim visa valsts kopā naudu. Diez vai ka tu vai es pie tā esam vainīgi.

     [+] [-]

, 2021-02-18 21:07, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Laikam izglītības vai informētības par maz cilvēkam. Lai saprastu, ka Krieviju sodīja ne jau kādu atzsevišķu dopingpārkāpumu dēļ, ko izdarīja kādi atsevišķi cilvēki. Sods ir par dopingpārkāpumiem, kurus organizēja un piesedza valsts līmenī.
Krieviem vienmēr ir bijis tāds uzstādījums, ka viņi vienmēr ir pret ārējo ienaidnieku - tā ir tāda politika jau gadsimtu.. tur neko nevar padarīt

     [+] [-]

, 2021-02-18 21:23, pirms 3 gadiem
KDubriks rakstīja: Viņiem pa lielam viss ir valsts līmenī, nevis ar simtpadsmit "atsevišķām" , "neitrālām" organizācijām, kuras tāpat galu galā pārstāv kādas valsts līmeņrādis!
Izej ieelpo svaigo ziemas gaisu un pārstāj lasīt Delfus pamuļķi.
Kas tas par līmeņrādi?🤔