Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

M. Tretjaks: "Esmu Tretjaks, man jānes šis krusts"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M. Tretjaks: "Esmu Tretjaks, man jānes šis krusts"
Maksims Tretjaks. Foto: Grigorijs Sokolovs, khl.ru

Leģendārā vārtsarga un tagadējā Krievijas Hokeja federācijas prezidenta Vladislava Tretjaka mazdēls Maksims Tretjaks savulaik divas reizes mēģināja nostiprināties Rīgas "Dinamo", bet šosezon viņš izcīnījis nozīmīgu lomu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā "Sochi". Slavenības mazdēls atklāj, ka ļoti mīl Latviju.

Atgādinām, ka 2018. gada rudenī Maksims Tretjaks bija Rīgas "Dinamo" trešais vārtsargs. Pie spēlēšanas tika vienā mačā - 7. oktobrī Novosibirskā nomainīja Timuru Biļalovu un atvairīja 12 no 14 metieniem. Oktobra beigās atteicās no Maskavas CSKA ķiveres un izvēlējās latviskas krāsas [foto galerija]. Krievijas Hokeja federācijas prezidenta mazdēls neizturēja konkurenci Rīgā. 2018. gada decembrī atgriezās Maskavas CSKA sistēmā. 2019. gada otrajā pusē Maksims Tretjaks vēlreiz mēģināja laimi Rīgas "Dinamo" rindās (četros mačos atvairīja 88.5% metienu un ielaida 2.75 ripas vidēji spēlē), taču decembrī atkal atgriezās CSKA fārmklubā "Zvezda". 2020. gada vasarā kļuva par Krasnodaras novada "Sochi" vārtsargu, šosezon izvirzījās kā Rietumu konferences otrās vājākās komandas pamatvārtsargs, statistika: 89.1% un 3.39 ripas.

Ja jūs būtu nevis Tretjaks, bet Ivanovs, karjera veidotos vieglāk vai grūtāk?
- Es nezinu. Uz to var skatīties dažādi. Dievs vien zina, kā viss izvērstos, ja es būtu Ivanovs. Tas ir filozofisks jautājums, neesmu gatavs izdarīt secinājumus. Tās ir fantāzijas. Esmu Tretjaks, man jānes šis krusts, jāveido karjera, nav jāpievērš uzmanība nelabvēļiem un jāpalīdz savai komandai izcīnīt uzvaras.

Kāpēc slēdzāt Instagram [komentārus]? Bieži rakstīja riebeklības?
- Nesen tā izdarīju. Man uzrakstīja kaut ko nepatīkamu. Gadās, kad uzbrūk kaut kādi "nouneimi". Kāpēc man tādi vajadzīgi? Izdomāju, ka labāk slēgt.

Ko nīdēji jums rakstīja?
- Vienu un to pašu. Par mani varat rakstīt, ko vien gribat. Man pret to ir mierīga attieksme, man viss vienalga. Galvenais, lai neaiztiek manu ģimeni un tuviniekus.

Viss pasaules čempionāts notiks Latvijā, bet jūs katru vasaru braucat uz Jūrmalu. Kā vērtējat IIHF lēmumu?
- Ļoti mīlu Latviju, man patīk tā vieta. Bet par pasaules čempionātu neko nevaru pateikt. Žēl, ka tajā turnīrā pagaidām negaida līdzjutējus [koronavīrusa pandēmijas dēļ]. Daudzi gribētu aizbraukt uz Rīgu. Tagad dzīvē ir tādi apstākļi, mēs tur neko nevaram izdarīt.

Izmantotie resursi:
matchtv.ru

  -4 [+] [-]

, 2021-02-14 19:22, pirms 3 gadiem
Ļoti svarīga informācija, dienas svarīgākā, johaidī, kam tas intresē

  +2 [+] [-]

, 2021-02-15 08:35, pirms 3 gadiem
Man

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 11:37, pirms 3 gadiem
Labi, ka veic kaut kādus aprakstus un intervijas ar dažādiem spēlētājiem.Tāpat par un ap to kas notiek citos klubos. Ne tikai to kādi rezultāti KHL un ko pēc spēles teicis Skudra. Man šī intervija patika izlasīt.