Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš rezervē "Jokerit" zaudējumā, Znaroka un Vītoliņa "Spartak" paliek sausā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kalniņš rezervē "Jokerit" zaudējumā, Znaroka un Vītoliņa "Spartak" paliek sausā
Epizode no spēles starp Maskavas "Spartak" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) negaidītu zaudējumu piedzīvojusi vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās vienai no turnīra pastarītēm Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Kalniņš šovakar palika Somijas komandas rezervē, tās vārtos debitējot 24 gsdus vecajam Samuelam Jukuri. "Neftekhimik" izmantoja līgas debitanta satraukumu, līdz devītajai minūtei iegūstot divu vārtu pārsvaru. Mājinieku labā izcēlās soms Junass Enlunds, kā arī Rīgas "Dinamo" savulaik spēlējušais Brendons Makmilans. "Jokerit" salīdzinoši ātri izdevās rezultātu izlīdzināt (2:2). Trešajā periodā rezultāts nemainījās, savukārt pagarinājumā skaitliskajā vairākumā Rafaels Bikmuļins ar patālu metienu pārspēja Jukuri, atnesot uzvaru "Neftekhimik", kam šobrīd ir 28 punkti 45 spēlēs.

Jukuri šovakar atvairīja 26 no 29 ņižņekamskiešu metieniem. "Jokerit" ar 42 mačos iegūtu 51 punktu pakāpās uz piekto pozīciju Rietumu konferencē.

Citā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak" nespēja realizēt nevienu no 27 metieniem pa vārtiem, mājās ar 0:1 atzīstot Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārākumu. "Avtomobilist" vienīgos vārtus iemeta 13. minūtē, skaitliskajā mazākumā izceļoties Vjačeslavam Ļitovčenko. Savukārt savu septīto (!) sauso spēli šosezon nopelnīja čehu vārtsargs Jakubs Kovāržs.

Jekaterinburgas vienība ar 55 punktiem 45 spēlēs atrodas piektajā vietā Austrumos, kamēr "Spartak" ar 46 cīņās nopelnītiem 50 punktiem ir septītā Rietumos.

Visbeidzot ļoti svarīgu panākumu cīņā par vietu "play-off" guva trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas, divus vārtus iemetot mazākumā, izbraukumā ar 5:3 apspēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". "Torpedo" sastāvā vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles kanādietim Džordanam Švarcam, bet pa rezultatīvam metienam un piespēlei Endijam Mīlem, Damiram Žafjarovam, Antonam Šenfeldam un Krisam Terijam.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 62 punktiem 45 cīņās saglabā vicelīderes godu, bet "Torpedo" ar 54 punktiem 46 mačos ir sestā.

KHL spēles 13. janvārī

KomandasRezultāts
Avangard - Torpedo3:5
Neftekhimik - Jokerit3:2 P
Spartak - Avtomobilist0:1

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/