Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tambijevs jau bija noskaņojies uz KHL, nebija viegli atgriezties VHL

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tambijevs jau bija noskaņojies uz KHL, nebija viegli atgriezties VHL
Leonīds Tambijevs. Foto: Metallurg-nk.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) kluba Novokuzņeckas "Metallurg" galvenais treneris Leonīds Tambijevs uzskata, ka labāk būtu bijis, ja komandas spēlētāji Covid-19 pārslimotu jūlijā, nevis sezonas laikā.

Atgādinām, ka Leonīds Tambijevs divas komandas divus gadus pēc kārtas aizveda līdz VHL čempionu titulam (2018, 2019), bet pagājušajā sezonā vadīja Karagandas "Saryarka". 2020. gada martā tika iecelts par KHL kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri, taču drīz vien koronavīrusa pandēmijas dēļ šī vienība atteicās no dalības šajā sezonā. Pēc tam mūsu speciālists parakstīja līgumu ar Novokuzņeckas "Metallurg", kas patlaban ieņem astoto vietu VHL.

Kā VHL ir mainījusies kopš jūsu triumfālajām sezonām?
- Līga kļuvusi mazāka dalībnieku skaita ziņā, jaunāka un ātrāka. Viss mainās katru gadu. VHL spēle kļuvusi dinamiskāka. Ar galvu vien šeit vairs neuzvarēsi, vajag kustēties un skriet.

Pandēmija stipri pabojāja darbu pie fiziskās sagatavotības?
- Pabojāja. Septembrī mēs saslimām. Tikko bijām sākuši sezonu, nospēlējām divus mačus un devāmies trīs nedēļu karantīnā. Faktiski zaudējām veselu mēnesi, tas mums iegrieza. Bet tas skāra visas komandas, ja skatāmies objektīvi. Sezona neparasta - jāstrādā tādos apstākļos, kādi ir.

Kas sliktāk: pārciest koronavīrusu sezonas laikā vai gatavošanās laikā?
- Nezinu. Domāju, ka katram klubam un spēlētājam ir sava situācija. Man būtu labāk, ja puiši izslimotu jūlijā - tad augustā varētu pie kaut kā pastrādāt. Bet sezonas laikā... Ja cilvēki trīs nedēļas guļ gultās un netrenējas, viss pazūd. Spēļu ritms, fiziskā kondīcija - viss pazūd. To atjaunot ir ļoti grūti.

Pagājuša gada beigās Primorskas novada vadība paziņoja, ka nākamajā sezonā "Admiral" atgriezīsies KHL. Vai jums piedāvāja atkal strādāt pie viņiem?
- Nevaru par to spriest. Lai vispirms atgriežas līdz galam, tad paskatīsimies.

Vai bijāt šokēts, kad "Admiral" paziņoja par sezonas izlaišanu?
- Protams. Zaudēju darbu "Saryarka", kur man bija ļoti labi apstākļi. Uz mani cerēja, kaut gan tagad Karagandas komanda pandēmijas dēļ spēlē Kazahstānas čempionātā, nevis VHL. Devos uz KHL un galu galā paliku bez darba. Paldies Novokuzņeckas "Metallurg", kas mani uzaicināja.

Bija grūti atkal noskaņoties uz darbu VHL?
- Neslēpšu, ka nebija viegli. Jau biju noskaņojies uz KHL.

Toties pēc "Admiral" izstāšanās parādījās joki, ka jūs, pastrādājot KHL, nezaudējāt nevienu maču.
- Tie ir nieki [smaida]. Kad pastrādāšu KHL, paskatīsimies, cik daudz es tur zaudēšu un uzvarēšu.

---

Kā zināms, patlaban 50 gadus vecais Leonīds Tambijevs ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993.-2007.) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

Izmantotie resursi:
iz.ru