Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL prezidents: "Covid-19 dēļ savainoto sarakstā atrodas tikai viens spēlētājs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

KHL prezidents: "Covid-19 dēļ savainoto sarakstā atrodas tikai viens spēlētājs"
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs informē, ka ar Covid-19 pārslimojuši 572 cilvēki, no kuriem 305 ir spēlētāji, liecina 6. februārī apkopotie dati.

Līgā normalizējusies situācija ar koronavīrusu. "Pēdējā mēnesī tiek konstatēti vien atsevišķi gadījumi," atklāj prezidents. "KHL pārslimojuši 572 cilvēki, no kuriem 305 ir spēlētāji. Covid-19 iemesla dēļ savainoto sarakstā patlaban atrodas viens spēlētājs. Ir klubi, kuros jau veic vakcināciju, vēl dažos to plāno pēc imunitātes testēšanas un tikai vēl neizslimojušajiem. Pateicoties saskaņotam darbam, esam spējuši aizvadīt šo regulāro čempionātu un gatavojamies izšķirošajām spēlēm."

Pagājušajā vasarā Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs kļuva par Vladivostokas "Admiral" galveno treneri, taču Covid-19 apsvērumu dēļ klubs drīz vien atteicās no piedalīšanās. Vai notiek pārrunas par šīs komandas atgriešanos? "Līga kontaktējas ar kluba vadību. Mēs gaidām "Admiral" atgriešanos uz nākamo sezonu. Šajā gadījumā visam jānotiek atbilstoši reglamentam, gaidām kluba tālākās darbības," atzīst KHL vadītājs.

Šajā sezonā sāka darboties algu griesti. "Redzam, ka notikusi komandu [spēku samēru] izlīdzināšanās. Koronavīrusa dēļ sezonas sākumā klubiem nācās vairāk izmantot jaunatni. Tagad, kad saslimšanas gadījumu skaits ir minimāls, redzam, ka klubi turpina uzticēties jaunajiem spēlētājiem, kuri pakāpeniski izvirzās vadošajās lomās, īpaši tas atteicas uz pagājušā U20 pasaules čempionāta dalībniekiem," norāda Aleksejs Morozovs. Līgas mačos palielinājusies vidējā rezultativitāte, tā ir gandrīz par 0.5 vārtiem labāka nekā pagājušajā sezonā un augstākā pēdējos desmit gados.

"Play-off" pretendenti Rietumu konferencē

#KlubsPunkti
5.Jokerit61
6.Dinamo Mn61
7.Severstal60
8.Vityaz56
9.Spartak56

Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Austrumu konferences astoņnieks jau ir skaidrs, savukārt rietumos piecas komandas pretendē uz četrām ceļazīmēm. Turnīra tabulā Podoļskas "Vityaz" un Maskavas "Spartak" ir vienāds punktu skaits, taču latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētājai vienībai ir vairāk uzvaru pamatlaikā (20 pret 18).

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2021-02-08 21:35, pirms 3 gadiem
Sputnik V, tovarisči !