Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Oficiāli: Skrastiņš gājis bojā aviokatastrofā Jaroslavļā

Jānis Celmiņš

Oficiāli: Skrastiņš gājis bojā aviokatastrofā Jaroslavļā
Latvijas izlases Kapteinis - Kārlis Skrastiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Paceļoties no Tunošnas lidostas Jaroslavļā, nogāzusies lidmašīna, kurā uz pirmo Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēli Minskā devās Jaroslavļas „Lokomotiv” komanda. Latvijas ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka starp bojā gājušajiem ir arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīna "Jak-42" bija ceļā no Jaroslavļas uz Minsku un avarēja dažas minūtes pēc pacelšanās turpat pie Jaroslavļas. Tiesībsargājošajās institūcijas vēsta, ka lidmašīna no radariem pazudusi plkst.15:50 pēc vietējā laika. Lidmašīna nav spējusi iegūt nepieciešamo augstumu un sadūrusies ar radiolokācijas torni.

Lidmašīnā atradies viss Jaroslavļas „Lokomotiv” komandas pamatsastāvs. Tiek ziņots, ka lidmašīnā atradās 45 pasažieri, no kuriem izdzīvojuši divi. Krievu sporta portāls Sovsport.ru publicējis bojāgājušo sarakstu, kurā iekļauts arī latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš. Kārlis iekļauts arī lidmašīnā iekāpušo cilvēku sarakstā.

Krievijas Nacionālā krīžu vadības centra priekšnieka vietnieks Sergejs Mirošņičenko apstiprinājis, ka lidmašīnā bijuši 45 cilvēki, no kuriem izdzīvojuši vienīgi divi. Mirošņičenko arī atklāja, ka pašlaik ir atrastas 31 cilvēku mirstīgās atliekas.

Pēc Championat.com rīcībā esošās informācijas, traģēdījā ir izdzīvojuši Aleksandrs Gaļimovs, kurš ar 80% apdegumiem pašlaik atrodas kritiskā stāvoklī, un viens no lidmašīnas apkalpes locekļiem. Abi nogādāti slimnīcā. Kopā ar komandu uz Minsku nebija devies "Lokomotiv" vārtsargu treneris Jorma Valtonens.

"Nevēlējāmies tam ticēt, bet šobrīd cerību vairs nav," izteicies "Lokomotiv" preses sekretārs Vladimirs Malkovs. "Komanda ir aizgājusi. Dzirdēju par diviem kritiskā stāvoklī esošiem izdzīvojušajiem, taču man nav informācijas, kuri konkrēti. Uz pirmo spēli bija devušies visi, pat četri jaunie hokejisti."

"Par spīti regulārai profesionālu hokeja komandu aviopakalpojumu izmantošanai, mūsu sports bija ticis pasargāts no traģiskiem negadījumiem," oficiālā paziņojumā paudis IIHF prezidents Renē Fāzels. "Taču vienīgi līdz šim. Šī ir tumšākā diena hokeja vēsturē. Šī nav vienīgi Krievijas traģēdija, jo "Lokomotiv" komandā spēlēja un strādāja cilvēki no 10 valstīm."

Līdz šim apstiprināts, ka aviokatastrofā bojā gājuši Ivans Tkačenko, Stefans Līvs, Karels Rahūneks, Jans Mareks, Josefs Vašīčeks, Pavols Demitra, kā arī Kārlis Skrastiņš.