Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Rautakallio: "Ozoliņš sezonas laikā saņēma vairāk nekā 100 pretsāpju injekcijas"

Jānis Pārums

Rautakallio: "Ozoliņš sezonas laikā saņēma vairāk nekā 100 pretsāpju injekcijas"
Peka Rautakallio
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64.

"Neesmu pārliecināts, vai šosezon viņš kādu spēli ir aizvadījis, būdams vesels," par komandas kapteini Sandi Ozoliņu intervijā "Sporta Avīzei" izteicās Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

"[Sezonas] sākums mums bija nedaudz par lēnu, pēc tam lielisks paātrinājums, tad mums izdevās šo ātrumu noturēt un atlika veikt pēdējo sprintu pretī finišam. Tomēr, kā tas garās distances beigām mēdz būt, mēs vairs nespējām vēl vairāk paātrināties, rast papildu enerģiju pēdējiem pieciem metriem, lai uzvarētu," par sezonu sacīja Rautakallio, piebilstot, ka kopumā tā bijusi laba un viņam patikušas daudzas lietas.

Jautāts, vai zināms tas, vai viņš paliks amatā, somu speciālists atbildēja: "Ja runājam par nākamās sezonas plāniem, tad es to saprotu tā, ka mēs turpinām sadarbību. Ja man prasa, tad man tas patiktu – turpināt strādāt šeit. Manos plānos tas ietilpst. Tomēr, ja viņi izlems, ka mani pakalpojumi nav vajadzīgi, es ar to samierināšos."

Rautakallio atzina, ka pagaidām vēl nezina, kuri spēlētāji komandā paliks, kuri ne, tomēr attiecībā uz tiem spēlētājiem, kuri būtu jāpatur, kādi jāpiesaista, Rautakallio un ģenerālmenedžera Normunda Sējēja domas esot līdzīgas. Par komandas vērtīgāko spēlētāju Rautakallio nosaucis rezultatīvāko aizsargu Gunti Galviņu, uzteicot arī aizsardzību kopumā: "Viņš sezonas laikā spēra milzīgu soli uz priekšu. Man liekas, ka aizsardzība bija viena no labākajām savā ampluā visā līgā. Es domāju, ka visi aizsargi aizvadīja labu, solīdu sezonu un bija labākā mūsu komandas daļa. Vairāki jaunie spēlētāji, kuri sezonas laikā paguva uzspēlēt komandā un saprata, cik viņiem daudz jāstrādā, dod man gaismu tuneļa galā."

Arī par komandas kapteini Sandi Ozoliņu Rautakallio sacīja atzinīgus vārtus: "Viņam šī bija ārkārtīgi smaga sezona. Lielāko tās daļu viņš bija savainots. Nezinu, cik pretsāpju injekcijas viņš šosezon ir saņēmis. Simtu, pat vairāk. Vienalga izslēgšanas spēlēs viņš bija lielisks. Viņš ir gatavs spēlēt, viņš ir gatavs to darīt, par spīti savainojumiem. Tāds ir viņa raksturs. Neesmu pārliecināts, vai šosezon viņš kādu spēli ir aizvadījis, būdams vesels."

Pilna intervija ar Peku Rautakallio pieejama 27.marta "Sporta Avīzē".

 +47 [+] [-]

, 2012-03-27 11:59, pirms 12 gadiem
Ozolinam tak ir veco laiku rudijums..ne ta ka vienai musu jaunlaiku "superzvaigznei" ..

 +30 [+] [-]

, 2012-03-27 12:00, pirms 12 gadiem
visu cieņu OZOLIŅAM tādus spēlētājus vairāk mmums.

 +60 [+] [-]

, 2012-03-27 12:03, pirms 12 gadiem
To sauc par mīlestību pret to, ko Tu dari! Cilvēks uz ledus!

 +18 [+] [-]

, 2012-03-27 12:23, pirms 12 gadiem
100 injekcijas - ārprāts!
Tā taču var nokaut cilvēku!
Bet Ozo ne tikai izdzīvoja, bet bija arī komandas vilcējs!

  +5 [+] [-]

, 2012-03-27 12:34, pirms 12 gadiem
Karsumam deretu izlasìt so rakstu

 +34 [+] [-]

, 2012-03-27 12:42, pirms 12 gadiem
Hossa43 rakstīja: Karsumam deretu izlasìt so rakstu
Nevar salīdzināt spēlētāju, kam karjera tikai sākas, un vēl daudzas sezonas jālauž, ar spēlētāju, kuram ir karjeras noriets. Ja Ozo vēl grib spēlēt, viņam vairs nav laika vest kārtībā veselību. Karsuma attieksme var būt nepatīkama un kaitinoša, bet, nesaudzējot un nesavedot sevi kārtībā tagad, var nākties karjeru beigt, nesasniedzot 30 gadu vecumu.
Slēpts komentārs: extremists

 +11 [+] [-]

, 2012-03-27 12:54, pirms 12 gadiem
Drusku zel tikai ,ka tada rakstura nav musu jaunajam latviesu superzvaigzem..Darzins,Sprukts..Karsums..var meginat saprast esosos un toposos miljonarus..bet zel vienalga..bet varbut ari tapec veca gvarde (Ozo,Irbe,Skrastins) nostiprinajas un izsitas nhl..bet tagadejie lideri to nespeja..
Slēpts komentārs: Magnijs

  +8 [+] [-]

, 2012-03-27 13:10, pirms 12 gadiem
Vispār jau amizanti, ka tā pati Magņitka gatava izlikt 3 miljonus par spēlētāju, kurš visās KHL aizvadītajās sezonās ne tuvu nav bijis tai labākajā formā...

  +2 [+] [-]

, 2012-03-27 13:21, pirms 12 gadiem
Man patīk DINAMO "īpašā" komunikācija ar treneriem, ar spēlētājiem!!!
Lielā JURA mazie izlecieni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-27 14:02, pirms 12 gadiem
Kaut kā tauta laikam aizmirsusi, ka laikā kad Ozoliņš vēl spēlēja NHL bija vairākas reizes solījumi spēlēt izlasē bet beigās ne atbrauca ne arī bija sazvanāms, kaut arī sezona NHL jau bija beigusies.
bet tādi tie fani ir vienā dienā ceļ debesīs, otrā noliek līdz ar zemi. Un nav jābrīnās ka hokejistiem arī beigās uz faniem ir po..g.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 14:04, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: kurš visās KHL aizvadītajās sezonās ne tuvu nav bijis tai labākajā formā...
Ja Ozo būtu labākājā formā viņš spēlētu citā līgā
nesaprotu ko tagad visi noliek Karsumu, ja izlases sakarā tad der atcerēties ka Ozo izlasei jau sen uzlicis mīksto

  +6 [+] [-]

, 2012-03-27 14:09, pirms 12 gadiem
trakais_v9 rakstīja: Karsums ar visām špricēm nevarētu savu pakaļu no gultas izvilkt
Pamuļkis! Karsums ir šogad nospēlējis visas spēles, gan regulārajā čempī, gan pleijofos – cik ilgi pats Ozoliņš nespēlēja pēc savām ceļgala operācijām... Jēga skriet uz PČ, kas notiek katru gadu, lai izčakarētu karjeru, nesakārtojot veselību...

Iz vēstures:
" ...Pirms kāda laika latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš neieradās uz Ņujorkas "Rangers" AHL fārmkluba Hārtfordas "Wolf Pack" maču, aizbildinoties ar kreisā ceļgala traumas saasinājumu. "Rangers" vadība nolēmusi aizsūtīt viņu uz pilnīgu kreisā ceļgala izmeklēšanu.
"Rangers" pieņēma lēmumu par šādu rīcību pēc Ozoliņa un viņa aģenta Pola Teofanusa paziņojuma, ka trauma liedz Ozoliņam spēlēt fārmklubā. "Rangers" gatavojas nosūtīt 34 gadus veco hokejistu pie ārsta Viljama Klencija, kurš šovasar veica operāciju Ozoliņa ceļgalam..."

  +2 [+] [-]

, 2012-03-27 14:18, pirms 12 gadiem
Par jauno sportistu paaudzi SA labi pasaka Galvanovskis ,nav viņi salīdzināmi ar tiem ,kuri vēl izgāja psrs skolu ,kaut vai jauniešu līmenī.90 gadu izlasē vienmēr bija spēlētāji ,kuri spēlēja pateicoties pretsāpju injekcijām,Haris laikam tipiskākais piemērs,vairākus čempionātus aizvadīja būtībā ar traumām ,jo izlasei kā centrs bija vajadzīgs.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-27 14:54, pirms 12 gadiem
Tagad, kad ir Dinamo (laba liimenja speeles, atalgojums, liidzjuteeju atbalsts), muusu videejaa vecuma speeleetaajiem, kuriem nav nekas jaapieraada, vairs nav entuziasma speelet izlasee. Agraak, kad chalji sabrauca no Zviedrijas 3. un Somijas 2. liigas, PČ bija vieniigaa iespeeja, kaa izsisties uz augshu. Lai gan buutu jauki, ja puishi atcereetos to, ka bez iespeejas paraadiit sevi PČ LV izlases kreklaa, liela dalja buutu karjeru jau beigushi!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 15:35, pirms 12 gadiem
Agrilson rakstīja: Ozolinam tak ir veco laiku rudijums..ne ta ka vienai musu jaunlaiku "superzvaigznei" ..
Rūdījums ir, BET nejauc izlasi ar klubu, kas ir maizes darbs.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-27 15:38, pirms 12 gadiem
Agrilson rakstīja: Drusku zel tikai ,ka tada rakstura nav musu jaunajam latviesu superzvaigzem..Darzins,Sprukts..Karsums..var meginat saprast esosos un toposos miljonarus..bet zel vienalga..bet varbut ari tapec veca gvarde (Ozo,Irbe,Skrastins) nostiprinajas un izsitas nhl..bet tagadejie lideri to nespeja..
Sorry, bet vecā gvarde bija tāda pati kā jaunā. Kaut vai palasi šo - TVNET :: Hokejs - Kārlis Skrastiņš nevarēs...
Tāda pati situācija kā tagad Karsumam vai ne?!!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-27 15:42, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Par jauno sportistu paaudzi SA labi pasaka Galvanovskis ,nav viņi salīdzināmi ar tiem ,kuri vēl izgāja psrs skolu ,kaut vai jauniešu līmenī.90 gadu izlasē vienmēr bija spēlētāji ,kuri spēlēja pateicoties pretsāpju injekcijām,Haris laikam tipiskākais piemērs,vairākus čempionātus aizvadīja būtībā ar traumām ,jo izlasei kā centrs bija vajadzīgs.
Tu runā tā, it kā tagad daudzi nespēlētu uz pretsāpju špricēm. PSRS skola nebija nekāda labā - tā vienkārši iekala, ka ir jāspēlē izlasē, un dzina uz izlasi ar varu (spēlētājs tā vienkārši nevarēja pateikt nē izlasei), bet pēc tam daudziem spēlētājiem (un sportistiem vispār) ne tikai karjeras, bet pat visas atlikušās dzīves sačakarējās, ka pat vienkāršas kustības sāka sagādāt sāpes un lielas grūtības.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 16:01, pirms 12 gadiem
arejs87 rakstīja: Tu runā tā, it kā tagad daudzi nespēlētu uz pretsāpju špricēm. PSRS skola nebija nekāda labā - tā vienkārši iekala, ka ir jāspēlē izlasē, un dzina uz izlasi ar varu (spēlētājs tā vienkārši nevarēja pateikt nē izlasei), bet pēc tam daudziem spēlētājiem (un sportistiem vispār) ne tikai karjeras, bet pat visas atlikušās dzīves sačakarējās, ka pat vienkāršas kustības sāka sagādāt sāpes un lielas grūtības.
90 gadie un 2000 ar to sistēmu vairs nebija sakara ,bet atteikumi bija retums.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 16:14, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: 90 gadie un 2000 ar to sistēmu vairs nebija sakara ,bet atteikumi bija retums.
Tur vēl bij tas iekaltais no PSRS laikiem, kas lika skriet uz izlasi gandrīz vai ar lauztiem kauliem. Atteikumi bija, tikai informācijas izplatība bija daudz mazāka un pati informācija nebija tik pieejama, tāpēc arī tas netika tā izbazūnēts un cilvēki par to vienkārši bieži vien neko nezināja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-27 18:28, pirms 12 gadiem
Galviņš labākais!?
nepiekrītu. vismaz vairākumā noteikti ne. Uzmest pa vārtiem nemāk, piespēli laicīgi un precīzi atdot ar nemāk.
bet gan jau ar gadiem

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 19:43, pirms 12 gadiem
Hossa43 rakstīja: Karsumam deretu izlasìt so rakstu
Karsums, es pieņemu, to jau zina.
Bet redz, Ozo ta saņēma tās pretsāpju injekcijas kur? Klubā. Un izlasē... viņš nespēlē. Padomā tik!

BTW, Pekka neteica, ka Galviņš ir labākais. Viņš teica, ka Guntis (un vispār aizsardzība) ir spēris milzīgu soli uz priekšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-27 21:14, pirms 12 gadiem
Ozo kā nekā vecais kalums!!!!

     [+] [-]

, 2012-03-27 21:51, pirms 12 gadiem
respect

  +1 [+] [-]

, 2012-03-28 01:06, pirms 12 gadiem
Uldiski rakstīja: Man patīk DINAMO "īpašā" komunikācija ar treneriem, ar spēlētājiem!!!
Lielā JURA mazie izlecieni
Pārfrāzējot kādu vecu latviešu dziesmu (izp.: Rita Trence): "Pie Jura dzīve mana, Tāds liktens man ir lemts..." (vai kaut kā tā)

     [+] [-]

, 2012-03-28 01:13, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Ja Ozo būtu labākājā formā viņš spēlētu citā līgā
nesaprotu ko tagad visi noliek Karsumu, ja izlases sakarā tad der atcerēties ka Ozo izlasei jau sen uzlicis mīksto
Ozo neuzlika mīksto Spotistiem un māksliniekiem svarīgi ir mācēt aiziet, kamēr viņi vēl ir mīlēti, nevis jau sen neinteresanti, no sērijas ''no ko tas te vēl bāžsa, vaqi viņš vispār vēl dzīvs?''. Ozo to izdarīja godīgi, jo viņam tobrīd bija ļoti nopietnas, un visiem zināmas , veselības problēmas, un, domāju, ka viņš vairāk par visiem, saprata, ka var vairs nekad nopietni (augstā līmenī) spēlēt šim līmenim atbilstošu hokeju. Viņš savu darbu bija padarījis un aizgāja pats, kamēr vēl bija elks, nevis turējās pie izlases laivas kā tāds balasts, kamēr kādam no vadības nepietrūktu pacietības un viņš tiktu patriekts. Vai domā viņš tādu liktenu vēlētos? vai tu vēlētos viņam, vai kaut vai sev, tādu likteni? Domā ar galvu, pirms kaut ko mēģini skribelēt.

     [+] [-]

, 2012-03-28 07:50, pirms 12 gadiem
OZO ir brūte nodzinusi.

     [+] [-]

, 2012-03-28 19:22, pirms 12 gadiem
OZO jau nu tiešām MAIZĪTE jāpelna, savadāk bez naudiņas nomirs badā!
arejs87 rakstīja: Rūdījums ir, BET nejauc izlasi ar klubu, kas ir maizes darbs.

     [+] [-]

, 2012-03-28 20:20, pirms 12 gadiem
RESPECT !