Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1312, Did:0, useCase: 3

Latvijai pārliecinoša uzvara un vieta starp labākajiem arī nākamgad

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijai pārliecinoša uzvara un vieta starp labākajiem arī nākamgad
Kaspars Saulietis, kurš guva divus vārtus vairākumā un izpelnījās labākā spēlētāja titulu, saņem apsveikumus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien svarīgu uzvaru 2011. gada pasaules čempionātā hokejā guva Latvijas izlase, kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Austrijas valstsvienību, saglabājot vietu Elites divīzijā. Divus vārtus vairākumā guva uzbrucējs Kaspars Saulietis, kurš tika atzīts par labāko. Pa vieniem pievienoja Roberts Bukarts un Miķelis Rēdlihs, savukārt 40 metienus atvairīja Edgars Masaļskis, kurš bija tikai 59 sekunžu attālumā no sausās spēles.

Spēles teksta tiešraide

Spēle sākās lēnā tempā, ar daudziem pārtraukumiem un mēģinājumiem atrast pretinieku vājās vietas. Ievērojams pārsvars un iniciatīva piederēja austriešiem, kuri Edgara Masaļska modrību nekautrējās pārbaudīt no visām pozīcijām, īpaši bieži bija vērojami metieni no šauriem leņķiem. Mūsējie nebija mierā ar šādu spēles ritējumu, sestajā minūtē sarīkojot šovu pretuzbrukuma veidolā, - Roberts Bukarts nodemonstrēja roku veiklību un piespēlēja Gintam Meijam, kurš izšķīrās par metienu. Tas mērķi nesasniedza, bet atlēkusī ripa nonāca pie 20 gadus vecā Bukarta, kurš tukšu vārtu priekšā nekļūdījās - 1:0 Latvijas izlases labā un trešie vārti debitanta kontā.

Pēc divām minūtēm nonācām mazākumā, jo noteikumus pārkāpa uzbrucējs Andris Džeriņš. Aizstāvējāmies saturīgi, tomēr austriešu aizsargs Matiass Tratnigs bija ļoti tuvu pirmajam vārtu guvumam čempionātā - Latviju izglāba vārtu stabiņš. Aktīvāki joprojām turpināja būt Austrijas hokejisti, bet vārtus atkal guva mūsējie! Aiz sāncenšu vārtiem Miķelis Rēdlihs atbruņoja tieši Tratnigu, bija pirmais pie atlēkušās ripas, kuru raidīja tukšajos vārtos un sešām rezultatīvajām piespēlēm beidzot pievienoja vārtu guvumu - 2:0! Trešdaļu noslēdzām mazākumā, bet, neskatoties uz to, rezultāts nemainījās - pēc 20 minūtēm divu vārtu pārsvars Latvijai!

Nākamā trešdaļa sākās cerīgi - izlases labākais snaiperis Mārtiņš Cipulis sameklēja Aleksandru Ņiživiju, bet labākais bullīšu izpildītājs nespēja apspēlēt sāncenšu vārtsargu. Tūdaļ arī paši tikām pie vairākuma. Ilgu laiku bija tikai saspēle, bet situāciju nolēma saasināt Kaspars Saulietis - viņš nodemonstrēja lielisku plaukstas metienu no vidējas distances un guva vārtus otro spēli pēc kārtas, panākdams komfortablo 3:0 mūsējo labā! Jau pēc minūtes lieliska iespēja izcelties bija arī kapteinim Herbertam Vasiļjevam, taču viņš tikai noguldīja vārtsargu, bet pacelt ripu nepieciešamajā augstumā neizdevās.

Vēl labāku iespēju pēc iespaidīgiem jauniņā Ronalda Ķēniņa centieniem neizmantoja Cipulis, kuram ceļā stājās austriešu vārtsarga Fabiana Veinhandla nūja. Tomēr pēc trešdaļas ekvatora šķērsošanas iniciatīva nonāca Austrijas hokejistu rokās, un tikai veiksme un Masaļska apbrīnojamā spēle palīdzēja latviešiem noturēt vārtus neskartus. Īpaši apbižots tika aizsargs Dārsijs Verenka - vispirms viņa raidījumu efektīgi cimdā tvēra Masaļskis, pēcāk mūsējos paglāba vārtu stabiņš.

Noslēdzošo trešdaļu aktīvāk likumsakarīgi sāka Austrijas izlases pārstāvji, bet viņus septītajā minūtē atvēsināja Cipuļa reids, kas tika pārtraukts tikai ar noteikumu pārkāpumu un tika nozīmēts soda metiens. Lielisko iespēju gūt piektos vārtus čempionātā Cipulis neizmantoja, padarot Latvijas statistiku bullīšu izpildē arvien sliktāku - nulle no septiņiem.

Toties vairākumā turpinājām būt lieliski - atkal iniciatīvu uzņēmās Saulietis, atkal bija metiens no kreisā iemetiena apļa un atkal ripa atrada ceļu Austrijas vārtos - 4:0! Tūdaļ uzbrukuma smailē pēc Bukarta piespēles nonāca aizsargs Kristaps Sotnieks, bet viņa mērķētais metiens starp vārtsarga kājsargiem nelidoja. Turpinājumā redzamākais vīrs laukumā viennozīmīgi bija mūris Masaļskis, kurš glāba gan gulēdams uz ledus, gan špagatā un lēcienā. Tomēr atkal zaudējām vārtus spēles izskaņā - metiens no zilās līnijas, ripa trāpīja pa vārtu priekšā esošā uzbrucēja Tomasa Rafla muguru, sagādājot viņam otros vārtus čempionātā un sagandējot Masaļska sapni par sauso spēli, - 1:4.

Atlikušajās 59 sekundēs nekas būtiski nemainījās - pārliecinoša Latvijas uzvara, kas sagādāja mūsējiem 13. vietu pasaules čempionātā un līdzdalību pasaules hokeja elites saietā arī nākamgad, kas turklāt norisināsies netālu, - Somijā un Zviedrijā. Par labāko tika atzīts divus vārtus guvušais uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Visā čempionātā par Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem tika atzīti uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, aizsargs Georgijs Pujacs un vārtsargs Edgars Masaļskis.

Latvijas izlases sastāvs:

Edgars Masaļskis (Mārtiņš Raitums); Arvīds Reķis - Georgijs Pujacs, Aleksandrs Ņiživijs - Herberts Vasiļjevs - Mārtiņš Cipulis; Artūrs Kulda - Oskars Cibuļskis, Kaspars Saulietis - Andris Džeriņš - Miķelis Rēdlihs; Kristaps Sotnieks - Jēkabs Rēdlihs, Roberts Bukarts - Armands Bērziņš - Gints Meija; Jānis Andersons, Ronalds Ķēniņš - Sergejs Pečura - Ģirts Ankipāns, Juris Štāls

Pasaules čempionāts hokejā, G apakšgrupa

Latvija - Austrija 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Vārti: 05:01 Bukarts (Meija) 1:0, 13:30 M. Rēdlihs (Saulietis, Bērziņš) 2:0, 22:57 Saulietis (Džeriņš, Sotnieks, vair.) 3:0, 48:47 Saulietis (Sotnieks, Džeriņš, vair.) 4:0, 59:01 Rafls (Lukass, Roters, vair.) 4:1
Soda minūtes: 14:10
Metieni: 39:41
Vārtsargi: Masaļskis - Veinhandls

1 2 3 4 5 6 7 241 komentārs

 +86 [+] [-]

, 2011-05-08 23:26, pirms 13 gadiem
Ka viens no tiem kas pec zaudejuma Sloveniem nosolijas neskatities hokeju PC ar LV spelem , gribeju lai nokrit diviziju zemak , nosodiju , nolamaju , kritizeju izlasi varu secinat ka neesmu ists hokeja fans (un varu galvu likt kila ka nebiju es vienigais)
Bet nakama spele pieradija pretejo . Patriotiskas jutas , milestiba prêt hokeju nevareju likt pazust.
Ceriba mirst pedeja un puisi to pieradija
Paldies ka cinijas , par pozitivam emocijam
Paldies ari faniem kas neskatoties ne uz ko bija ar komanda no A-Z
Mums no tadiem faniem ir jamacas – tos var tikai saukt par istiem faniem
Jaaizmirst kas bijis un viss
Uz skandinaviju dosimies pec revansa
Paldies par skaisto speli , uzvaru – LAI VEICAS !!!

Un Znarok – LUDZU PALIEC !!!

 +88 [+] [-]

, 2011-05-08 23:26, pirms 13 gadiem
4 goliņi + trāpīts tiesnesim, ir OK!
Slēpts komentārs: siruan

 +25 [+] [-]

, 2011-05-08 23:27, pirms 13 gadiem
Paldies LV hokeja izlasei par parādīto raksturu! Un Kiram par papildu motivēšanu pirms spēles (kā raksta Zembergs twitter)... Edža šodien MONSTRS... patīkami pārsteidza arī Saulietis!
P.S. VISS IR LABS, KAS LABI BEIDZAS!
Slēpts komentārs: rronijs

 +12 [+] [-]

, 2011-05-08 23:27, pirms 13 gadiem
Malači, kā pēc notīm nospēlēja un beidzot arī kaut kas uzkrita. Cik tad var neveikties?! Baķkam arī vismaz mierīgs prāts.
Slēpts komentārs: emssis_19
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-05-08 23:27, pirms 13 gadiem
manuprāt, ļoti labi ka spēlējām par palikšanu. vismaz grupā tiksim vērtēti kā pastarīši
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +82 [+] [-]

, 2011-05-08 23:27, pirms 13 gadiem
Līdz nākamajam gadam vajadzētu iemācīties iemest izgājienos pret vārtsargu

 +14 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Raibs mums bija šis čempionāts no divām labām saturīgām spēlēm pret FIN un CZE līdz ļoti sāpīgai zaudei dāņiem un apkaunojošam zāģim slovēņiem un divām skaistām uzvarām.
Malači puiši ,ka saņēmās tik grūtā brīdī, bet mieles ir palikušas un tās noteikti vēl atcerēsies.

  +7 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Labi ir viss, kas labi beidzas!

Biku nervus pakutinaaja shis turniirs.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
visa visuma jau nospelejam cempionata atseviskas speles cienijami. tas ja nem vera, ka mums bija tikai puse no iespejami labaka sastava.
no 3 vadosajam mainjam bija tikai pirma vasiljeva mainja un viens mikelis no otras mainjas.
no 8 vadosajiem aizsargiem nebija ne Skrastins, ne Bartulis, ne Galvins.ja vel aizsargus var aizstat tad uzbrukuma ja no labaka sastava atbrauc tikai 1 mainja un 1/3 no otrras mainjas...

  +6 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Paldies vīri. Kārtīgi atpūšamies, tad jau klāt sezona un nākamajā PČ parādīsim kas ir kas. Atpūsaties, jus to esat pelnijuši

  +6 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Visu cieņu! Paldies čaļiem par uzvaru, par to, ka nepadevās tik grūtā brīdī!
Bet nu tik vieglprātīgi, cik spēles beigās spēlējām..... tādēļ mēs esam tur, kur esam šodien! Varēja jau nospēlēt līdz galam Edgara dēļ!

 +11 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
man ir neizsakāmi liels prieks par mūsējiem!
Mēs pierādījām, ka protam saņemties!
patīkami bija dzirdēt Latvijas himnu otreiz!
GAIDAM MĀJĀS!

  +4 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Pirmā spēle pret slovēniju bij vienkārši neveksme

Tomer nakos gad būs hokējs

Sarauj LATVIJA!!!

 +14 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
Protams vajag tomēr ielaist vienus ārtus,lai Edžam nav sausā spēle
Bet tā ja malači,cerams,ka Znaroks arī turpmāk būsa ar izlasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
A kāpēc austrietis fočējas ar meiču, a Saulietim kaut kāds sirmais tiek? :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-05-08 23:28, pirms 13 gadiem
FUI tiem kas neticeeja!!!

Paldies Muusu Puishiem!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2011-05-08 23:29, pirms 13 gadiem
Uzvarēja Znaroks! Zaudēja daži no Dinamo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-08 23:29, pirms 13 gadiem
Zel Masalas nulle izpalika, Bet Sotnieks jau beigas atvainojas par savu norajdijumu Mes esam Labakie

 +18 [+] [-]

, 2011-05-08 23:29, pirms 13 gadiem
Malači
Slēpts komentārs: Luix

  +5 [+] [-]

, 2011-05-08 23:29, pirms 13 gadiem
beidzot viena patīkami garlaicīga spēle. tieši tāda, kādai jābūt izšķirošai spēlei par palikšanau A grupā - nice and easy. phew!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2011-05-08 23:30, pirms 13 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Eh, pret Austrāliju nesanāks
Varbūt kādu pārbaudes spēli uzraut?
Slēpts komentārs: ilwerz

  -2 [+] [-]

, 2011-05-08 23:30, pirms 13 gadiem
Nu tas ir nokārtots, pēc mača pret Slovākiju šķita, ka uz atlikušo mūžu sabojāta vēlme skatīties hokeju. Paldies puišiem, ka noturējās elitē.
1 2 3 4 5 6 7 241 komentārs