Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1312, Did:0, useCase: 3

Lipmans pārdzīvo par valdības vienaldzību, gatavs aiziet no LHF

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lipmans pārdzīvo par valdības vienaldzību, gatavs aiziet no LHF
Kirovs Lipmans ar Latvijas izlases fanu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc Latvijas pēdējās spēles pasaules čempionātā sūkstījās par valdības vienaldzību pret hokeju un sportu kopumā un pauda apņemšanos uzlabot federācijas darbu, neizslēdzot varbūtību, ka varētu pamest LHF prezidenta amatu.

"Valdība maz pievērš uzmanīgu sportam. Gan ar finansēm, gan ar personīgu piedalīšanos (sporta pasākumos). Biju ļoti satraukts par to, ka tik nozīmīgā dienā kā 4. maijs man vienam pašam bija puiši jāapsveic. Tāpat visi pārējie – treneri, apkalpojošais personālu. Nesaņēmu nevienu telegrammu, epastu no valdības. Tas ir ļoti sāpīgi. Hokejs nes Latvijas vārdu pasaulē. Daudzi mūs pazīst tikai hokeja dēļ, jo elitē esam 15 gadus. Nenopietni... Varbūt viņi skatās spēles TV un pārdzīvo tādā veidā, bet ar to ir par maz. Vajadzētu reālu atbalstu," uzrunu masu medijiem pēc mača ar Austriju sāka Kirovs Lipmans.

LHF prezidents pauda apņemšanos nākotnē strādāt citādāk: "Esmu ļoti priecīgs par to, ka palikām A grupā. Tuvākajā laikā ar federācijas valdes locekļiem apspriedīsim, kādas izmaiņas nepieciešamas. Kaut ko mainīsim, jādomā par nākotni, kā gatavot izlasi, lai nebūtu tik daudz negatīvā, cik šogad. Daudz zaudētu nervu un veselības ne tikai man, bet arī līdzjutējiem."

"Cerējām uz uzvaru pret dāņiem. Nevienam nebija domu, ka varētu viņiem zaudēt. Vēl sāpīgāks bija zaudējums slovēņiem. Rezultāts 2:5 nebija pieļaujams, taču tā sanāca. Domāju, ka daudzi nebija pārliecināti, ka varam uzvarēt baltkrievus, kam ir ļoti stipra komanda. Kaut mums būtu tāda attieksme no valdības, kāda tā ir Baltkrievijā. Problēmas bija jau sagatavošanās posmā, kad nevarējām dabūt vairākus spēlētājus. Pirmais signāls bija Jāņa Sprukta nespēlēšana, pēc tam sākās traumas. Daudzi vadošie spēlētāji šogad čempionātā nepiedalījās," problēmas pirms turnīra un tā gaitā minēja Lipmans.

Federācijas prezidents uzsvēra, ka visas no federācijas atkarīgās organizatoriskās lietas tika izdarītas labā, ja ne pat augstā līmenī, tāpēc hokejistiem nebija pamata sūdzēties. Apdrošināšanā esot iztērēta "liela" nauda. Tik liela summa iepriekšējos gados vēl neesot bijusi. "No Starptautiskās Hokeja federācijas par 13. vietu prēmiju nedabūsim, tāpēc mīnusi par šo gadu būs ļoti lieli," pauda Lipmans. "Godīgi varu pateikt, ka nacionālajai izlasei šogad iztērēti vairāk nekā 200 000 latu."

Par izmaiņām izlases treneru sastāvā Lipmans vēl nevēlējās runāt: "Par to domāsim tad, kad ar valdes locekļiem analizēsim čempionātu. Būs ļoti nopietni jādomā, jo līgums ar Oļegu Znaroku ir beidzies. Varbūt viņš paliks, varbūt nē. Par to lemsim vēlāk. Viennozīmīgi nevaru viņa darbu vērtēt. Maskavā ar lielām pūlēm saglabājām vietu elitē, pēc tam nospēlējām diezgan veiksmīgi, izcīnot septīto vietu, bet tagad atkal vājāk. Kā pa viļņiem..."

Lipmanam tika adresēts jautājums par to, vai viņš pats nav domājis par aiziešanu no LHF prezidenta amata, uz ko Kirovs atbildēja, ka prezidenta krēslam nav "piesiets": "Ja tauta vēlas, varu aiziet. Pie šīs stūres neturos ar abām rokām, bet, protams, ka man ir sāpīgi. Esmu cilvēks, kurš atbild par savu darbu. Manā dabā nav vienkārša sēdēšana krēslā un nekā nedarīšana. Uzskatu, ka esmu viens no federāciju prezidentiem, kas gandrīz katru dienu ir federācijā. Man ir bizness, kam arī jāvelta laiks. Tas ir grūti. Zinu, ka daži prezidenti federācijā ierodas tikai reizi mēnesī. Es esmu pieejams jebkurā laikā. Ja kāds uzskata, ka savu darbu veicu nepareizi, aizietu ar lielāko prieku..."

"Pēc zaudējuma Slovēnijai aizdomājos – kāpēc gan man tas ir vajadzīgs. Esmu veiksmīgs uzņēmējs, man viss ir. Cilvēki mani ciena, darbinieki ir laimīgi, ka strādā pie manis un tam visam vēl klāt tas hokejs... Pēc tam nomierinājos," sadrūmis bija Lipmans.

1 2 3 94 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2011-05-09 11:03, pirms 13 gadiem
sākas Kiras šantāža!

 +39 [+] [-]

, 2011-05-09 11:03, pirms 13 gadiem
Kirovs ir normals vecis, tik tos pensionarus kas ir ap vinu, gan vajadzetu nomainit. basketbols kautkadu naudu savac, jo tur strada jauni cilveki, bet LHF tik blamejas ar saviem omuligajiem pensijas vecuma onkuliem
Slēpts komentārs: ozs113

 +26 [+] [-]

, 2011-05-09 11:04, pirms 13 gadiem
var jau saprast..
turies, Kira!

 +17 [+] [-]

, 2011-05-09 11:10, pirms 13 gadiem
es par Kiru

 +10 [+] [-]

, 2011-05-09 11:10, pirms 13 gadiem
Kirovs ir spēcīgākais vecis, kāds jebkad jebkādā Latvijas sporta federācijā ir bijis. Tas būtu zaudējums.

Ieguvums no jauna prezidenta varētu būt svaigas asinis, uz sākotnējā entuziasma viļņa padarītie darbi
Slēpts komentārs: vai20001

  +9 [+] [-]

, 2011-05-09 11:14, pirms 13 gadiem
Varbūt Kira nav tas ideālākais cilvēks šim amatam, bet vai Latvijā ir kāds labāks kandidāts?

Man pašam liekas ka nav gan.
Slēpts komentārs: rronijs

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 11:16, pirms 13 gadiem
Noskatoties preses konferences video,nezin kapec nepameta sajuta,ka Kirovs lasija demagogija.Radot iespaidu par to ka vins strada,nedaudz "starp rindinam "uzbrauca"Dinamo vadibai.

Katra zina varu pateikt to,ka mums sporta tiesam ir bezsistema un ne tikai hokeja.Bet padomajiet kamdel lai Kirovs paliktu sada amata-miljonars kurs tikai un vienigi iegulda savu naudu un neko nesanem preti?Atveriet acis tauta,ja tas nebutu vinam izdevigi vins sen pats butu atkapies no Latvijas hokeja federacijas prezidenta amata.Jo Kiram ir "oza"
Vardsakot viltigs lapsa vins ir un vins lasija demagogiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2011-05-09 11:19, pirms 13 gadiem
A prieks kam jaatrefere raksta tas pats, kas ir verojams video shaja pasha portala? Tipa baigas zhurnalistikas darbs?

  -4 [+] [-]

, 2011-05-09 11:21, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: A prieks kam jaatrefere raksta tas pats, kas ir verojams video shaja pasha portala? Tipa baigas zhurnalistikas darbs?
es pašlaik veidoju tieši tādu pašu rakstu, tikai citādākiem vārdiem. mošk jobņīs

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 11:25, pirms 13 gadiem
Nebutu,kiras, kursh butu gatavs no savas kabatas tos 200 000Ls samaxaat? Piemeram,tad daram taa...Atlaizham Kiru,bet tad katrs lidzutejs ziedojam teiksim pa 5Ls hokejam! Taa kaa domaju ka kaadi 100 000 lidzjuteju atrastos nu vot 500 000Ls un varam TEICAMI sagatavoties un taa katru gadu,bet varu deret,ka visi jau baigie zhmogji beigaas labi ja kaadi 10 000 tikai saziedotu un sanaaktu ne shis ne tas... Vinsh vismaz ir kaa krajkase(investors) musu hokejam... Chempis bija labs...Gribu lai vel 1nu gadu pameigjina Znachoks, ja izgazisimies, tad skaidrs,bet visaas speles spelejaam kaa lidzigs ar lidzigu... Un nakamgad jaunais formats mums daljeeji pat ljoti izdeviigs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-09 11:33, pirms 13 gadiem
Sen jau bija laiks aiziet shim fruktam!

  +5 [+] [-]

, 2011-05-09 11:34, pirms 13 gadiem
Ja jau Lipmans ir tika labs, tad paskatamies kur mums ir jaunatnes hokejs! Kur tas ir? Paskatamies kāds mums ir vietējais čempionāts! Domāju ka šāda līmeņa "sasniegšana" ir tīra viņa atbildība.

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 11:36, pirms 13 gadiem
sebis rakstīja: Nebutu,kiras, kursh butu gatavs no savas kabatas tos 200 000Ls samaxaat? Piemeram,tad daram taa...Atlaizham Kiru,bet tad katrs lidzutejs ziedojam teiksim pa 5Ls hokejam! Taa kaa domaju ka kaadi 100 000 lidzjuteju atrastos nu vot 500 000Ls un varam TEICAMI sagatavoties un taa katru gadu,bet varu deret,ka visi jau baigie zhmogji beigaas labi ja kaadi 10 000 tikai saziedotu un sanaaktu ne shis ne tas... Vinsh vismaz ir kaa krajkase(investors) musu hokejam... Chempis bija labs...Gribu lai vel 1nu gadu pameigjina Znachoks, ja izgazisimies, tad skaidrs,bet visaas speles spelejaam kaa lidzigs ar lidzigu... Un nakamgad jaunais formats mums daljeeji pat ljoti izdeviigs...
Kur ir teikts ka viņš pats no savas kabatas samaksāja? Jā, Grindeks sponsorēja, bet uzņēmumi jau man liekas saņem nodokļu atvieglojumus atbalstot sportu (varbūt maldos).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-09 11:43, pirms 13 gadiem
buuvnieks rakstīja: Kur ir teikts ka viņš pats no savas kabatas samaksāja? Jā, Grindeks sponsorēja, bet uzņēmumi jau man liekas saņem nodokļu atvieglojumus atbalstot sportu (varbūt maldos).
man šķiet, ka likumos ir veiktas izmaiņas. un tie nodokļu atvieglojumi jau nebija tādi kā dažam gribētos domāt...
visi saka- lai meklē sponsorus. un tad, kad uzņēmums, kurā paši strādā, sāk sponsorēt kādu, tad mauro, ka atņem strādniekiem algu, ieguldot tos bezjēdzīgā sportā

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 11:43, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: A prieks kam jaatrefere raksta tas pats, kas ir verojams video shaja pasha portala? Tipa baigas zhurnalistikas darbs?
tas priekš kurlajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-05-09 11:48, pirms 13 gadiem
Es tik par to, ka valstij vajadzētu atmaksāt izlases dalību PČ

  +6 [+] [-]

, 2011-05-09 11:53, pirms 13 gadiem
Kiris savā LHF prezidenta karjerā vēl nekad nav atzinis, ka būtu pieļāvis kādu kļūdu, kaut ko izdarījis nepareizi u.t.t. Toties vienmēr ir mācēiis sev uzsist pa plecu - re, kāds es malacis un LV hoekja glābējs.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-09 12:00, pirms 13 gadiem
Kira bīda priekšplānā valdības atbalsta trūkumu un Baltkrievijas piemēru - bet tad lai pasaka arī Baltkrievijas rezultātus.

Nevar cerēt ka tupi iepludinās naudu un uzreiz nāks uzvaras - pamatā tomēr jābūt sakārtotai sistēmai un te tad Kiram jādomā vai ir izdarījis maximāli labāko ..

 +15 [+] [-]

, 2011-05-09 12:00, pirms 13 gadiem
esmu strādājis pie Lipmana un varu pateikt tikai to, ka viņu tiešām uztrauc LV hokejs - varbūt savā, dīvainā veidā un izpratnē, bet uztrauc un rūp... un nez kāpēc neviens, izņemot Koziolu dažus gadus atpakaļ, Kirova vietā neraujas? pat Irbes k-gs tikai viedi papļāpā, bet neko reālu piedāvāt nespēj... ja redzētu kādu, kurš patiesi raujas un ir gatavs darīt Kiras vietā, viņu neaizstāvētu, taču pagaidām neredzu... varbūt vienīgi Ozoliņš ar laiku varētu

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 12:02, pirms 13 gadiem
kira reali vienigais kas atbalsta hokeju finansiali,kira aizies būs dir** .kira malacis cepuri nost vina prieksa ko vins ir panacis Latvijas izlases laba Turies KIRA

     [+] [-]

, 2011-05-09 12:02, pirms 13 gadiem
Limanam japaliek

     [+] [-]

, 2011-05-09 12:08, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: b*e žīds kāda valdības vienaldzība.cik joptv miljoni ir aizgājuši garām jaunatnes hokejam,kuri tiem bija paredzēti.kur viņi pazuda ibio??sūdu čupa
kur un kad viņi bija paredzēti?
tu par tiem 90 000 kas ir oficiālais LHF finansējums no valsts puses ?

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 12:09, pirms 13 gadiem
15 gadus esam elitē, pie mums ir bijis PČ. Un tas viss ar 2milj. iedzīvotājiem un 1,5milj. hokeja ekspertiem. Domāju, ka Lipmans savu darbu veic labi.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 12:10, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Kirovs ir normals vecis, tik tos pensionarus kas ir ap vinu, gan vajadzetu nomainit. LHF tik blamejas ar saviem omuligajiem pensijas vecuma onkuliem
Kirovam apkārt ir tieši tie cilvēki, kuri Kirovam vajadzīgi un neviens cits. Pateicoties šiem cilvēkiem Kiris, neskatoties uz visiem skandāliem un revolūcijām, turas savā krēslā un neviens viņu no turienes nomest nevar. Arī visu vecumu izlasēs ir Kirim lojāli treneri, kuri nekad neatļausies viņu kritizēt un mums saglabāsies ilūzija, ka LV hokejā viss plaukst un zeļ, pateicoties Kirim, bet ja kaut kas nav kārtībā, tad tas ir "par spīti Kira pūlēm"vai "no Kira neatkarīgu iemslu dēļ".

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 12:12, pirms 13 gadiem
Gribētos lai kāds (vienalga Kira vai kāds cits) sakārto Latvijas hokeju, tam piesaista valsts atbalstu, pastarpināti iesaistot privāto sektoru. Patīk, kā lietas tiek kārtotas RU un BRU, kur privātais sektors ir iesaistīts sporta attīstībā valstī.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 12:13, pirms 13 gadiem
Da labi, valsts atbalsts - belari tiešām par to nevar sūdzēties, un kur viņi ir turnīra tabulā? Tā ka nav ko īdēt. Moš Kanādas izlasei ir kāds baigais valsts atbalsts? Nedomāju.
1 2 3 94 komentāri