Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

IIHF maijā pārskatīs 2014. gada čempionāta rīkošanu Baltkrievijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

IIHF maijā pārskatīs 2014. gada čempionāta rīkošanu Baltkrievijā
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pie varas atrodas jau astoņpadsmito gadu. Attēlā - Aleksandra Lukašenko, Lavrentija Berijas, Josifa Staļina un Jāņa Briesmīgā vaska figūras...

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) valde trešdien, 23. februārī, nolēmusi, ka maijā Helsinkos pārskatīs jautājumu par 2014. gada Pasaules čempionāta rīkošanu Baltkrievijā, pirmdien zviedru žurnālistiem paziņojis organizācijas preses sekretārs Simons Šembergs.

Par čempionāta rīkošanas tiesībām lemj IIHF kongress. Tā ir vienīgā institūcija, kas var lemt par rīkošanas tiesību atņemšanu.

Nesen IIHF vadība pauda, ka negatavojas atteikties no 2009. gadā pieņemtā lēmuma uzticēt čempionātu Baltkrievijai. “IIHF satversme nosaka, ka federācija ir neitrāla politikas, rasu un reliģijas jautājumos. Tas nozīmē, ka federācijai nav nostājas šajos jautājumos,” zviedru laikrakstam “Svenska Dagbladet” teica Šembergs.

Viņam piekrīt Zviedrijas hokeja asociācijas priekšsēdētājs Kristers Englunds. “Mūsu pieeja ir nejaukt politiku ar sportu. IIHF lēmumiem nav politiska rakstura un mēs kā nacionālas hokeja federācijas pārstāvji neredzam iemeslu skatīt to savādākā gaismā.”

Tādu nostāju asi kritizē cilvēktiesību aizstāvji, ASV kongresa un Eiropas Parlamenta pārstāvji.

“Sports un politika iet roku rokā tajā ziņā, ka sporta notikums rada režīmam iespēju īstenot savu politiku. Rodas iespēja attēlot valsti tādu, kādu to vēlas redzēt. Tāda veida pasākumi turpinājumā ved pie vēl lielākas režīma kritiķu apspiešanas,” norāda Līze Berga, Zviedrijas “Amnesty International” nodaļas ģenerālsekretāre.

Debates sasniegušas IIHF vadību. Pagājušajā otrdienā organizācijas lielākās dalībvalstis apspriedušas Baltkrievijas jautājumu, bet trešdien nolemts lietu maijā izskatīt IIHF kongresā, raksta “Svenska Dagbladet”.

Izmantotie resursi:
Motståndet stort mot VM i Vitryssland | Sport |...

  +5 [+] [-]

, 2012-02-27 16:01, pirms 12 gadiem
cerams, ka nenonāks līdz tam, ka aizliegs. Gribētos vienreiz tā kārtīg' notusēties pa Baltkrieviju

 +27 [+] [-]

, 2012-02-27 16:03, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: cerams, ka nenonāks līdz tam, ka aizliegs. Gribētos vienreiz tā kārtīg' notusēties pa Baltkrieviju
Ieteiktu atrast iespēju tā labi patusēties ar Lukašenko režīma opozicionāriem. Būs bezgala jautri. Varbūt pat uz vairākiem gadiem. Bet varbūt kā aizbrauksi, tā pazudīsi ar galiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-02-27 16:05, pirms 12 gadiem
Kārtējais rietumu divkosības paraugs Režīmu neatbalstu, bet šai ziņā es par belariem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-02-27 16:18, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Ja pa muti gribi, nevajag nekur tālu braukt, uz bolderāju.
Tas rīdziniekiem. Bet ja cilvēks Demenē dzīvo?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2012-02-27 16:40, pirms 12 gadiem
Bus ideali ja 2017. gada bus Latvija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-02-27 17:26, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Ja pa muti gribi, nevajag nekur tālu braukt, uz bolderāju.
Neticu, ka Baltkrievijā ir augsts noziedzības līmenis! Man Baltkrievija neasociējas ar zemi, kur var viegli pa muti dabūt.

     [+] [-]

, 2012-02-27 19:16, pirms 12 gadiem
Ja arī IIHF liegs rīkot PČ Baltkrievijai, tā nebūt nebūs pirmā reize, kad valsts īstenotā politika ietekmēs šīs valsts sportistus. 1992. gadā toreizējai Dienvidslāvijai ANO sankcijas liedza piedalīties starptautiskos sporta pasākumos. Dēļ asiņainā kara Balkānos Dienvidslāvijas komandām gāja secen, gan Barselonas olimpiāde, kurā viņu basketbolisti būtu vieni no favorītiem (individuālo sporta veidu pārstāvji drīkstēja piedalīties zem Olimpiskā karoga), gan dalība EČ futbolā.

     [+] [-]

, 2012-02-27 19:27, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ja arī IIHF liegs rīkot PČ Baltkrievijai, tā nebūt nebūs pirmā reize, kad valsts īstenotā politika ietekmēs šīs valsts sportistus. 1992. gadā toreizējai Dienvidslāvijai ANO sankcijas liedza piedalīties starptautiskos sporta pasākumos. Dēļ asiņainā kara Balkānos Dienvidslāvijas komandām gāja secen, gan Barselonas olimpiāde, kurā viņu basketbolisti būtu vieni no favorītiem (individuālo sporta veidu pārstāvji drīkstēja piedalīties zem Olimpiskā karoga), gan dalība EČ futbolā.
Toties pateicoties tam par EČ futbolā kļuva jau atvaļinājumu uzsākušie Dānijas futbolisti un bijušo jugu skolu uzspodrināja Horvātijas basketbolisti ,kuri finālā piekāpās ASV super zvaigžņu izlasei.

     [+] [-]

, 2012-02-27 19:39, pirms 12 gadiem
Vai arī par Puķinu spriedīs? Tur jau režīms nav ne ar ko maigāks. Ak, tā, Puķinam tak nafta un gāze, un arī atombumba....