Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ulmanis: "Visi dinamieši gatavojas spēlēt PČ, valda patriotisks gars"

Andris Liepa
Andris Liepa

Ulmanis: "Visi dinamieši gatavojas spēlēt PČ, valda patriotisks gars"
Guntis Ulmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Bijušais Latvijas prezidents un Rīgas „Dinamo” padomes loceklis Guntis Ulmanis šorīt LTV1 raidījumam „Labrīt, Latvija” atklāja gan kluba plānus attiecībā uz spēlētāju līgumiem, gan arī atklāja, ka neviens no kluba spēlētājiem nav izteicis šaubas par dalību Latvijas izlases sastāvā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Guntis Ulmanis: „Emocijas vēl nevar nolikt malā, jo tikai nesen atgriezāmies no Ņižņijnovgorodas. Taču kopumā sezonu novērtējam pozitīvi, jo aizvadījām to atbilstoši Latvijas hokeja līmenim, Latvijas hokeja iespējām. Domājam gan, ka varēja būt labāk. Kas visvairāk priecēja? Skatītāji, jo katrs mākslinieks ir vērts tikai tad, ja spēj dod baudījumu skatītājam. Visiem parādījām, kāds ir Latvijas skatītājs. „Sporta Avīzes” virsraksts „Kurš vainīgs?”? Tas nav par „Dinamo” [smejas]. Es pat nevaru iedomāties, par ko tur varētu būt runa ar šādu virsrakstu. Leģionāri? Redziet, viņi tādi ir tāpēc, ka mūsu vietējie spēlētāji sasnieguši tik augstu līmeni, ka mums atrast vēl augstāka līmeņa leģionārus vairs nav tik viegli kā pirmajā sezonā. Mēs nekad nevarējām iedomāties, ka četru gadu laikā mūsu puiši spēs tik augstu pacelties gan savā spēles izpratnē, gan spēles mākslā kā šogad. Tādējādi mums ļoti stipri jādomā, kurus leģionārus ņemt, jo mūsējie vairs nav iesācēji, kad katrs leģionārs derēja.

Kuri no leģionāriem paliks? Gala lēmums vēl ir priekšā, bet, domāju, jūs paši varat fiksēt, kuri tie būs – vārtsargs, viens no uzbrucējiem un vēl viens uzbrucējs. Tālāk paši domājiet. Luseniuss ir ļoti jauns cilvēks, kuram visa dzīve priekšā un kurš nolēmis to saistīt ar Latvijas hokeju. Hosa savukārt ir cilvēks, kurš daudz ko pieredzējis un no kura mēs gaidām daudz labāku hokeju nekā tas bija. Taču nekritizēsim viņu, viņš mūsu komandā spēlēja tika dažas dienas šajā sezonā, un… vārtsargs ir vārtsargs. Treneris? Viņš ir ļoti stingra rakstura un diezgan kategorisks, principiāls cilvēks. Redzēsim, ko nākotne nesīs ar šādu nostāju, jo pilnībā mainījusies hokeja filozofija un pieeja, ienākot šim trenerim, un es ceru, ka nākamajā sezonā šis treneris plūks patiesos augļus.

Kuri no vietējiem paliks? Tur jāskatās un jārunā ar katru individuāli. Šeit ir jautājums, ko katrs no viņiem prasa no sevis, ko gaida un ko var dot, kā arī, ko komanda no viņa prasa. Vai Galviņš, Sprukts, Ozoliņš, M.Rēdlihs mums ir zuduši? Esam ar visiem četriem runājuši, un visi viņi vēlas arī nākotnē spēlēt Latvijas komandā. Viss ir atkarīgs no nosacījumiem, apstākļiem un tā, ko viņi vēlas sasniegt. Nē, to visu noteiks ne tikai tirgus cena, jo, ziniet, viena lieta ir spēlēt kādā no Austrumsibīrijas komandām un cita – Rīgas „Dinamo”. Un daudzi spēlētāji ir gatavi kaut ko upurēt no savām prasībām, lai tikai spēlētu „Dinamo”. Katrs grib kaut ko redzēt savā maciņā, taču katrs arī saprot, ko nozīmē dzīvot Rīgā.

„Dinamo” budžets? Ar finansējumu iet smagi, joprojām dzīvs ir jautājums, ka Latvijas uzņēmumiem un valdībai būtu jāpadomā, kā atbalstīt Latvijas sportu kopumā un ne tikai Rīgas „Dinamo”, bet tas jau ir jautājums, ko mēs izskatām katru gadu – neesam sapņotāji, neceram redzēt lielus pieplūdumus. Vai, nepalielinot budžetu, noturēsim savus labākos spēlētājus? Grūti. Kādu [no minētajiem četriem] varbūt varēsim noturēt, kādu nevarēsim. Mums ir sava koncepcija, kādu gribam redzēt aizsardzību, kādu uzbrukumu, kādu vārtsargu spēli. Mums ir dzīvs piemērs – Dārziņa liktenis. Mēs redzam, ka ne vienmēr miljons var dot ātras kājas un veselīgu prātu. Katrā ziņā viss tiks darīts tā, lai Latvijas hokejs nebūtu zaudētājs.

Kāpēc zaudējām „Torpedo”? Jāiemācās iemest, jāiemācās iemest… Slavens izteiciens ir, ka izslēgšanas spēles vinnē vārtsargi. Tas notika arī mūsu duelī. Holta negaidītā un nepatīkamā trauma komandu mazliet izsita no līdzsvara. Tas mums deva lielu pieredzi, taču ne rezultātu, kādu gaidījām. Pietrūka viena ripa.

Leģionāriem un vietējiem spēlētājiem jāvelk vezums kopā. Vairs nav koncepcija, ka pērkam leģionārus sevišķi labus. Pērkam tajās pozīcijās, kur mums kaut kas trūkst. KHL kopumā? Tagad modē ir papildināt līgu ar komandām no Rietumiem, modē ir augsts intelekts, kas ir deficīts šajā līgā, modē ir augsta līmeņa hokejs, nevis tikai milzīgas algas. KHL jārisina jautājums, kā saglabāt treneru prestižu, jo treneri ne pēc pašu gribas bieži mainās. Un KHL joprojām nevar pievilināt hokejistus tikai ar lielu naudu. Jābūt vēl arī kaut kam citam.

Šosezon vēl gaidu puišu labu startu Latvijas izlasē - nepiemirsīsim, ka tā ir visu mūsu kopīgā interese, sāpe un prieks. Nākamajā sezonā varu droši teikt, ka "play-off" vairs nebūs mūsu mērķis - mums ir jāiet līdz zonas finālam, un tas ir mērķis, ko šodien izvirzām. Pamatā ir jābūt sakarīgai spēlei, kāda tā bija šogad plus daži gūt vārti vairāk. Vai kāds no "Dinamo" neatteiksies spēlēt izlasē? Varu teikt droši, ka šobrīd komandā valda patriotisks gars, un neviens no spēlētājiem nekad nav ieminējies vai izteicies kaut ko par nespēlēšanu. Visi gatavojas šim lielajam notikumam. Latvija tomēr ir Latvija, un izlase ir pirmajā vietā."

Saruna ar Gunti Ulmani video formātā

Izmantotie resursi:
LTV ziņas: Panorāma | De Facto | 100.pants

1 2 3 4 117 komentāri

 +31 [+] [-]

, 2012-03-13 11:18, pirms 12 gadiem
Nu nezinu tik skalji runaat par konferences finaalu veel pat nezinot kas speeleees ir diezgan pastulbi

 +38 [+] [-]

, 2012-03-13 11:19, pirms 12 gadiem
Nu, šis tik daudz un bieži ir melojis, ka...

 +20 [+] [-]

, 2012-03-13 11:19, pirms 12 gadiem
ja atmiņa neviļ, tad par spēlēšanu LV izlasē arī pagājušgad Ulmanis bīdīja tādu pašu tekstu

kāds šo kungu vēl vispār uztver nopietni

 +90 [+] [-]

, 2012-03-13 11:19, pirms 12 gadiem
VĒĒČĪ , ESMU TIK PRIECĪGS.... IZDZIRDOT ŠO ZIŅU ES CERU , KA ŠOGAD BŪS AUGSTĀKA VIETA , KĀ 7.
Latvija , Latvija.... uz priekšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +41 [+] [-]

, 2012-03-13 11:21, pirms 12 gadiem
izlasot tekstu, nožēlju, ka izlasīju, jo apakšā bija video

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 11:21, pirms 12 gadiem
Pat SPRUKTS?
Slēpts komentārs: Ulrihs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-13 11:22, pirms 12 gadiem
Diezgan sakarigs texts, bet Ulmanis ir vienmēr pratis runāt.
Galvenie notikumi par un ap izlasi vēl priekšā

 +43 [+] [-]

, 2012-03-13 11:22, pirms 12 gadiem
Cerams ka Hossa neaizskries pēc lielās naudas
Par Luseniusu nekas nav, pret, izskatās daudz labāk par mūsu pašu hokejistiem viņa vecumā - tīri subjektīvi
Un klusībā ceru ka uz nākamo gadu izdosies piesaistīt Masaļski, nekas nav pret Jučeru, bet, tomēr duets Holts + Masaļskis šķiet daudz drošāks

  +4 [+] [-]

, 2012-03-13 11:23, pirms 12 gadiem
nu par Darzinju gan Gunca bik uudeni noleeja jo nejau deelj nevprashanas speeleet hokeju Lauris nespeele.
Legionaari - nu eptv taisaas Holtu patureet? es gan to nevisai atbalstiitu,
Guncas nosauktaa cetrotne - mjaa buus gruuti notureet- praktiski notureet varees tikai tos kas negribees pashi kautkur doties prom kaut piedaavaa lielakau atalgojumu - citu variantu neredzu
zoonas finaals naakamsezon? nekas nau neiespeejams - tikai tad padomaajiet par augstas klases vaartuviiru- jo ar 2,6 ripam sezoonaa un 2.8 plau-off - diezvai tik taalu ir iespeejams aizkljuut

  +6 [+] [-]

, 2012-03-13 11:25, pirms 12 gadiem
Un par leģionāriem vispār sviests, tas ka ir iegādāti sliktākie leģionāri (izņemot Hossu) atjaunotā Dinamo vēsturē nekādi nevar būt dēļ tā, ka ir paaugstinājusies vietējo džeku meistarība. Par Holtu arī vīri nezin ko vēl domā, lai arī 2 play-off ir pierādījies, ka izšķirīgos brīžos Holts nevelk un viņa sezonas 0,92 atvairīto metienu krīt uz 0,89-88, kas nu nekādi nevar būt pietiekoši play-off.

+243 [+] [-]

, 2012-03-13 11:25, pirms 12 gadiem
Masaļskis rakstīja: Pat SPRUKTS?
Ko piesējies? Spruktam pagājušogad bija jāmet šaibas sievas "vārtos" un savu "Gagarinu" viņš janvāra beigās pacēla virs galvas dēla izskatā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs

  +2 [+] [-]

, 2012-03-13 11:27, pirms 12 gadiem
visiem miinusi vienam ARAGONAM plusi - laikam jau vinja komentaa sleepjas iistaa patiesiiba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-13 11:28, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Ko viņš tev nolēja ? Cik labus spēlētājus ar vārdu Krikonovs un Ak Bars atlaida no kluba ? Kāpēc tagad nelaiž Dārziņu laukumā ?
Tāpēc,ka tādi Dārziņi pie viņiem nāk un iet.
nu vsp jau Daarzinsh taai nau ticis ritiigaa jeega no sava savainojuma bet shis fakts liekas ka ir sen piemirsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-03-13 11:28, pirms 12 gadiem
JĀ visi patriotiskas noskaņas musējie hokejisti, cerams septīniekā iekļūsim

Un Ūlmanim ir galvanais tikai kauta nopelnīt uz citu rēķina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-13 11:29, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Aragons ir ragana, kurš prot burt.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-13 11:33, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Zvērā. Labi ka tu zini precīzi,kā ir un var būt.
Gribi teikt, ka no legiem bija gaidītais pienesums šogad? Tas pats Iguldens bija labāks par visiem šogad spēlējušajiem RD (atkal piebildīšu - izņemot Hossu). Saprotu, ka finanses ir tik cik ir, bet tad skaidri un gaiši to var pateikt un cilvēki nepārmetīs, bet tagad ir, vēlreiz atkārtošos, ūdens Ulmaņa izpildījumā. Tas, ka vietējie palikuši labāki nekādi nevar būt par iemeslu sliktajai Lundmarka, Nieminena utt. spēlei.

 +45 [+] [-]

, 2012-03-13 11:34, pirms 12 gadiem
Jāpaprasa Sprukta sievai vai šogad ļaus spēlēt izlasē Spruktam.

 +12 [+] [-]

, 2012-03-13 11:35, pirms 12 gadiem
Taču kopumā sezonu novērtējam pozitīvi, jo aizvadījām to atbilstoši Latvijas hokeja līmenim, Latvijas hokeja iespējām.
------------------------------
ar vienu maiņu, kas var gūt vārtus, spēlētāju, kas 2/3 sezonas nevar iemest nevienu golu, diviem viduvējiem vārtsargiem un padirsienu sezonas svarīgākajā spēlē... njā, tas diezgan labi raksturo LV hokeja līmeni un iespējas

  -1 [+] [-]

, 2012-03-13 11:35, pirms 12 gadiem
Šeit jaunais laikam dinamo fanu twiteris.
https://twitter.com/#!/DinamoRigasFans

 +25 [+] [-]

, 2012-03-13 11:36, pirms 12 gadiem
Tukša muldēšana...
Par leģionāriem jau pateica Savickis pirms pāris endēļām, Lucenius ir pašsaprotama lieta.
Par leģionāru impotenci, nevis tur letiņi jāslavē, bet gan Sējēja un kluba īsās rokas vai vnk neprofesionalitāte un šaurais skatījuma loks.
Par četru puišu noturēšanu, jā, tā ir pērle, visi grib spēlēt RD, kapēc lai negribētu, tikai aizmirsa piebilst, ka visi arī pateica savu cenu, kuru diemžēl kā vēlāk pats Ulmanis sarunā atklāja, klubs nespēs pacelt.

     [+] [-]

, 2012-03-13 11:37, pirms 12 gadiem
Šis urrāpatriotiskais raksts man atsauc atmiņā šo....

О нашем футболе
- YouTube
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-13 11:39, pirms 12 gadiem
Gunča jau var teikt daudz ko (pagājušajā pavasarī viņš arī līdzīgi runāja), tomēr lēmumu par spēlēšanu izlasē pieņem paši spēlētāji un to pieņems katrs konkrētais spēlētājs individuāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 117 komentāri