Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sedlāčeks: "Nākamajā spēlē vārtos liktu Telkvistu - komanda viņam tic"

Sedlāčeks: "Nākamajā spēlē vārtos liktu Telkvistu - komanda viņam tic"
Jakubs Sedlāčeks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar izslēgšanas spēļu pirmās kārtas trešajā mačā guva septiņus vārtus, ar 7:3 pieveicot Doņeckas "Donbass" un sērijā deficītu samazinot līdz minimumam (1-2). Taču līdz 29. minūtei mājinieki trīs reizes nonāca iedzinējos - 0:1, 1:2 un 2:3. Tad Mikaela Telkvista vietā vārtos stājās Jakubs Sedlāčeks, kurš tika galā ar septiņiem sāncenšu metieniem un nosargāja cietoksni neskartu. Tomēr sarunā ar portālu Sportacentrs.com čehs norādīja, ka ceturtajā spēlē uzticētos Telkvistam, kurš aizvadīja lielisku regulāro čempionātu.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas pirmo kārtu sāka ar divām neveiksmēm izbraukumā pret Doņeckas "Donbass" - 2:5 un 1:3. Arī trešajā spēlē 34 gadus vecajam zviedru vārtsargam Mikaelam Telkvistam neveicās ar sāncenšu apturēšanu - 29 minūšu laikā viņš atvairīja tikai deviņus no 12 metieniem, otrajā trešdaļā tiekot nomainīts. Viņa vietā stājās par 11 gadiem jaunākais Jakubs Sedlāčeks, kurš iespēju izmantoja - atvairīti visi septiņi viesu metieni.

"Pēc tam, kad zaudējām trešos vārtus, Arča [Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols] pienāca un pateica, ka jādodas laukumā. Protams, šādās situācijās ir grūti ieiet spēles ritmā, jo bijām iedzinējos ar 1:3 vai 2:4, vairs pat neatceros rezultātu. Galvenais uzdevums bija palikt mierīgam un saglabāt vēsu prātu," pēc debijas 31 minūtes un 47 sekundēm izslēgšanas spēlēs teica Sedlāčeks.

Situāciju vēl vairāk sarežģīja Doņeckas "Donbass" nespēja uzbrukumā - metienu pa Sedlāčeka sargātajiem vārtiem tikpat kā nebija. "Katra situācija, kurā cerēju beidzot sagaidīt metienu pa maniem vārtiem, beidzās ar neko. Nācās iespēlēties noslēdzošajā trešdaļā. Taču palīdzēja līdzjutēju fantastiskais atbalsts, skandējot manu vārdu un uzmundrinot," pauda Sedlāčeks, kurš pēc trešās spēles noslēguma vēl nezināja, vai dosies laukumā arī otrdien.

"Treneris teica, ka vārtsargu jautājumā lielāka skaidrība būs pēc rīta treniņa. Vēl piebilda, ka jābūt gatavam," atzina čehs. "Ja izvēle būtu manās rokās, rīt iespēju reabilitēties dotu Telkvistam, jo viņš aizvadīja lielisku sezonu. Lai gan Telijs ielaida dažus vārtus, komanda viņam joprojām tic."

Izšķirošo pārsvaru Rīgas "Dinamo" guva trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs un 22 sekundēs, trīs vārtus pēc kārtas gūstot Andrim Džeriņam, Kristapam Sotniekam un Laurim Dārziņam. Tomēr Sedlāčeks norādīja, ka noskaņojums ģērbtuvēs nav atšķīries no citām spēlēm: "Runājām par tām pašām lietām, par kurām runājam vienmēr. Bija klusa atmosfēra, visi psiholoģiski nobrieda izšķirošajiem momentiem. Nekas īpašs nenotika."

"Trešdaļas sākumā guvām trīs ātrus vārtus, un pēc tam pretiniekiem nācās spēlēt atklātāku un uzbrūkošāku hokeju. Doņeckas "Donbass" ir izcila aizsardzība - neticami, ka regulārajā čempionātā ielaisti tikai 99 vārti -, bet trešajā trešdaļā neredzējām neko no tās. Kādai komandai bija jāsamet vārti, un pirmdiena kļuva par mūsu dienu. Tomēr nākamajā mačā viss sāksies no jauna," norādīja čehu vārtsargs, piebilstot, ka spēka pietiks - viņam problēmu ar iemigšanu nebūs. Par citiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem viņš nebija tik pārliecināts.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-11 07:23, pirms 10 gadiem
nu tak acīmredzams ka Telkvistam pašlaik sportiskās formas bedre! Tas tak ir normāli un jāmāk pielāgoties situācijai nevi akli jāuzticas!
, 2014-03-11 07:30, pirms 10 gadiem
Komanda varbūt tic teliņam, bet es šobrīd vairāk ticu sedliņam!
, 2014-03-11 07:32, pirms 10 gadiem
Es uzskatu, ka stulbi bija pēdējās 2 regulārā sezona spēles dot spēlēt Sedlāčekam. Varbūt vienu jā. Telkvistam tika dota atpūta, un tad bams - iemests playoffā..
Slēpts komentārs: anshmits
, 2014-03-11 08:44, pirms 10 gadiem
vai pats Telkvists tic, ka var labāk? Vakar neizskatījās, ka viņš rautos palikt vārtos
, 2014-03-11 09:05, pirms 10 gadiem
Grūta izvēle, Telly ļoti vilka spēli regulārajā, bet pēdējās divas spēles nebija tās labākās, Sedlāčeks priekš saviem gadiem labi stāv, bet vienīgais vakar viņš to spiedienu tā kārtīgi vairs neizjuta, grūti pateikt! Katrā ziņā ar vienalga ko vārtos, bet veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-11 09:37, pirms 10 gadiem
komanda varbūt arī tic, bet es nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-11 09:52, pirms 10 gadiem
Es gribētu piebilst, ka Telkvists tikko ir atkopies no savainojama, varbūt vēl nemaz nav gatavs par 100%?
, 2014-03-11 09:58, pirms 10 gadiem
MASAĻSKIS JAU AR PAGĀJUŠĀ ČEMPĪ BAIGI GRIBĒJ BŪT PIRMAIS BET JA NEIET TAD JĀSTĀV SEDLAČEKAM! IZVILKS!
, 2014-03-11 11:22, pirms 10 gadiem
Sedlačeks ir ātraks par Telqvistu un es domāju ka vajag nākamajā spēle laist Sed.!
, 2014-03-11 11:28, pirms 10 gadiem
Es gan Telkvistam neticu :|
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-11 12:29, pirms 10 gadiem
Šodien neko negribu dzirdēt par Telkvistu, sorry
sezona bija laba, bet PO ka redzams vajag turpinajumu!
nekas 2 karta lai atkal sak ar Telkvistu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-12 10:09, pirms 10 gadiem
Uzskatu, ka abi vārtsargi ir labi, vienīgi Telkvistam ar to psiholoģisko klibo, tas bija arī Holta laikā. paskat kā viņš uzsprāga kad viņu nomainija.Jakubs ir jauns puika ar lielu potencionālu.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.