Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Šuplers būtu gatavs vēl pastrādāt par kādas komandas galveno treneri

Krišs Upenieks

Šuplers būtu gatavs vēl pastrādāt par kādas komandas galveno treneri
Jūliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kādreizējais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēdējās dienās viesojies Rīgā, taču vizīte neesot bijusi saistīta ar sarunām par atgriešanos ''Dinamo'' treneru korpusā, slovāks atzīmējis ''LA.lv''.

''Mans brauciens uz Rīgu nebija saistīts ar ''Dinamo''. Ne ar vienu no kluba vadības nerunāju, viņi pat droši vien nezina, ka tur biju. Aizbraucu tikai uz vienu treniņu, paskatījos, mazliet parunājām ar treneriem un viss,'' Latvijas Avīzei ceturtdien atzina Šuplers, kurš jau atgriezies Slovākijā.

Rīgā viņš bija citu motīvu dēļ. ''Mani ieinteresēja Latvijas kompānija ''Hockeyrevolution'', kas ražo inventāru hokeja prasmju attīstībai, tāpat biju pie ''metiens.lv'' pārstāvjiem. Man Slovākijā arī ir telpas, kur varētu notikt šādas nodarbības, lai attīstītu spēlētāju tehniku. Tas ir ļoti interesanti, ka mazā valstī tiek ražotas lietas, kuras izmanto lielvalstīs, arī Kanādā un ASV. Gribu, lai arī mums Slovākijā tas ir pieejams,'' skaidroja Šuplers.

Apspriest teorētisku variantu – ja nu Rīgas ''Dinamo'', kas KHL Rietumu konferencē atrodas pēdējā vietā, izsaka piedāvājumu – Šuplers nav gatavs. Turklāt viņš šobrīd ir Slovākijas izlases konsultants, tāpat arī palīdz ''Poprad'' vienībai, kas Slovākijas čempionātu uzsāka neveiksmīgi, bet pamazām atgūstas, un arī sniedz meistarklases spēlētājiem.

66 gadus vecais Šuplers atzīst, ka vēl gribētu pastrādāt par galveno treneri – spēks esot, vēlme esot, bet vēlreiz lūdz, lai nevelk paralēles ar Rīgas ''Dinamo''. Viņš šosezon televīzijā esot redzējis piecas, sešas ''Dinamo'' spēles KHL, bet nevēlas atklāt savas domas, kāpēc rezultāti ir tik vāji, jo tas nebūtu korekti. Sanda Ozoliņa pievienošanos treneru kolektīvam vērtē pozitīvi: ''Ir liela pieredze kā spēlētājam, uzskatu, ka viņš var kļūt par labu treneri, bet pagaidām vajag pastrādāt kādam aiz muguras, tad viss izdosies.''

Vakants šobrīd ir arī Latvijas izlases trenera krēsls, bet kādreizējais šefs ''Rīga2000'' un Rīgas ''Dinamo'' Viesturs Koziols, kurš tagad ir Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs, ar Šupleru par to neesot runājis.

Jūliuss Šuplers vadīja Rīgas ''Dinamo'' pirmajās trijās KHL sezonās no 2008. līdz 2011. gadam un visās komanda iekļuva Gagarina kausā, turklāt divas reizes arī pārvarēja pirmo kārtu. Vēlāk viņš strādāja ar vēl divām KHL komandām – Maskavas “CSKA” un Doņeckas ''Donbass''.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-08 18:41, pirms 8 gadiem
Cerams Sējējs saprata mājienu ar mietu!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-08 19:04, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Cerams trenēs Latvijas izlasi.
un pēc tam kanādas

  -3 [+] [-]

, 2016-12-08 19:08, pirms 8 gadiem
Dzerevņa rakstīja: Cerams Sējējs saprata mājienu ar mietu!
nu mums ir Ozoliņš un drīz arī Ābols būs brīvs taka mums ir kas trenē

  +1 [+] [-]

, 2016-12-08 19:18, pirms 8 gadiem
Labi lai ir Ābols vai Ozo,galvenais vajag kautkādas pārmaiņas Sējēja sakarā.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-08 20:12, pirms 8 gadiem
Nu tik sākās.....

  +6 [+] [-]

, 2016-12-08 20:16, pirms 8 gadiem
vienīgais, kas mani no šī raksta interesēja: " .. Latvijas kompānija ''Hockeyrevolution'', kas ražo inventāru hokeja prasmju attīstībai, tāpat biju pie ''metiens.lv'' pārstāvjiem. Tas ir ļoti interesanti, ka mazā valstī tiek ražotas lietas, kuras izmanto lielvalstīs, arī Kanādā un ASV. Gribu, lai arī mums Slovākijā tas ir pieejams ..''

raksta par ārzemju pensionāra vecumdienām, bet par iespējams pasaules līmeņa Latvijas inovācijām mums jāuzzina no svešiniekiem, kauns ..

 +11 [+] [-]

, 2016-12-08 20:49, pirms 8 gadiem
Šupis jau sliktāks par paSējēju nebūtu, pat 70 gados

  -2 [+] [-]

, 2016-12-08 20:59, pirms 8 gadiem
Kāpēc mums tas būtu jāzin ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-08 21:10, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Cerams trenēs Latvijas izlasi.
tik zemu nenolaidīsies.
Šupis nomainīs Znaroku.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-08 21:38, pirms 8 gadiem
Tas, ka Dinamo Rīga vinēja trīs kaut kādas haļavas pēc kārtas nenozīme, ka Ozoliņš mums ir baigais speciālists.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-08 21:41, pirms 8 gadiem
Viens vārds... Kurbads!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-09 01:15, pirms 8 gadiem
matulis jau paris dienas atpakal jau par so runaja... laikam svetajam cekistam kaut kads sentiments iestajies galva....

ps.
Lai kads es butu LV komandu atbalstitajs, bet sitais ir pari visam ... nu ka ta var spelet? dzeki vnk atnaca atslidot .... Mikelis, Darzins... lideri, vai tiesam pasiem nav kauns???? Es saprotu piramidas virsotne sez cekists, kas cakarejas ar naudam, bet vai sadi ir jasmejas par tiem (atvainojos) durakiem kas ar tiem karogiem un dinamo sallem vicinas??? es saprotu, uzticigi fani, bet ja SPELETAJI pat necinas... ka var ko tadu atbalstit? Ludzu kads no ta fanu kluba uzraksta atklatu vestuli komandai vai ari uztaisa tuksas tribines majas spele... sis jau vairs nav nopietni... nav pirmais gads sads ... ibio , tada dusma

  +1 [+] [-]

, 2016-12-09 08:59, pirms 8 gadiem
Nu Šuplers nav slikts treneris.. pieredze viņam milzīga. Arī Slovākijā ir diezgan labi novērtēts.
Bet Latvijas izlasei - nē paldies