Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Nauda ir": "Dinamo" līgumi ar 23 spēlētājiem, bet ne ar treneriem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Nauda ir": "Dinamo" līgumi ar 23 spēlētājiem, bet ne ar treneriem
Rīgas "Dinamo" spēlētāji tikuši pie līgumiem, bet ar treneriem formalitātes tikšot kārtotas šonedēļ
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas sezonu ievadīs sestdien, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo". Šobrīd parakstu uz kontrakta likuši 23 spēlētāji, tostarp ar abiem vārtsargiem - Edgaru Masaļski un Jakubu Sedlāčeku - vienošanās panākta līdz 2016. gadam. Taču līgumu joprojām nav treneru korpusam. "Nauda ir un nauda būs, taču paliek jautājums: cik? Viss būs labi," portālam Sportacentrs.com atklāja "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Līgums ar Rīgas "Dinamo" uz vienu sezonu ir 17 hokejistiem: Čejam Genovejam, Mārtiņam Porejam, Kristapam Sotniekam, Georgijam Pujacam, Oskaram Cibuļskim, Milanam Jurčinam, Gunāram Skvorcovam, Kasparam Saulietim, Miķelim Rēdliham, Pjotram Ščastļivijam, Andrim Džeriņam, Mārtiņam Cipulim, Mikam Indrašim, Marcelam Hosam, Gintam Meijam, Jurim Upītim un Mārim Bičevskim. Vienošanās uz divām nākamajām sezonām panākta ar Jakubu Sedlāčeku, Edgaru Masaļski, kā arī Krišjāni Rēdlihu un Robertu Bukartu, bet līgums līdz 2017. gadam ir Laurim Dārziņam. Šodien Rīgas klubs paziņoja par 29 gadus vecā zviedru uzbrucēja Linusa Videla pievienošanos komandai, tiesa, neprecizējot laiku, uz kādu noslēgts līgums.

Savukārt pārbaudes laiku nav izturējis 25 gadus vecais Jānis Ozoliņš, kurš pagājušo sezonu pavadīja Francijā, bet pirms tam spēlēja Anglijā. "Dinamo" nepaliks arī Artūrs Ozoliņš, ar kuru netiks slēgts līgums - centra uzbrucējs nav izturējis pārbaudes laiku, liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Rīgas kluba sastāvā nepalika arī pieredzējušais aizsargs Arvīds Reķis, kurš turpinās ārstēt ziemas olimpiskajās spēlēs gūto savainojumu - pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties laukumā. Pēc sportista līguma vienošanās ar Rīgas "Dinamo" ir lauzta. Parakstu uz kontrakta nav likuši Rīgas "Dinamo" treneri, kuriem 31. augustā beidzās formāli parakstītais pārbaudes laika līgums. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, Artis Ābols un viņa palīgi vienošanos slēgs šonedēļ.

"Nekad neesmu teicis, ka naudas nav un nebūs. Nauda ir un nauda būs, taču paliek jautājums: cik? Šobrīd negribētu runāt par naudu, bet viss būs labi," sarunā ar portālu Sportacentrs.com Rīgas "Dinamo" līdzjutējus mierināja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Būtu muļķīgi apgalvot, ka Rietumu sankcijas Krievijas virzienā neietekmē Kontinentālo hokeja līgu. Mēs nevaram dzīvot ārpus pasaules ekonomikas. Tāpēc līga un klubi ir gatavi pat pašam sliktākajam notikumu attīstības scenārijam. Mēs pārdzīvosim šos grūtos laikus," pārliecināts bija Kontinentālās hokeja līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs, vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS.

Masaļskis un Sedlāčeks veidos "Dinamo" vārtsargu duetu līdz 2016. gadam

"Rīgā ir īpaša atmosfēra, šeit jūtos kā mājās. Jā, mums ir labi spēlētāji – Marcels Hosa, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, taču nav milzīgu zvaigžņu kā Kazaņai vai Magņitogorskai, tāpēc jāspēlē kā komandai. Visi esam draugi, ir labi treneri un pilsēta, tāpēc, runājot ar aģentu, izlēmām, ka labākais lēmums ir pagarināt līgumu un palikt Rīgā," izvēli skaidroja Sedlāčeks, kurš līgumu uz divām sezonām vēlējās stabilitātes dēļ un bija priecīgs par Masaļska piesaistīšanu.

"Protams, fakts, ka blakus ir pieredzējušāks vārtsargs, palīdz, jo vari mācīties un kļūt labāks. Mass ir ar lielu harismu, pieredzējis, draudzīgs. Visi redzēs, ka esam labs duets. Katrā treniņā ir smagi jāstrādā un jāapliecina sevi no jauna. Ja komandai viss izdosies, man vienalga, vai esmu vārtos. Ir jātiek izslēgšanas spēlēs, jo Rīgai ir vajadzīga laba sezona," pauda 24 gadus vecais čehs, kurš pagājušajā gadā regulārajā čempionātā 17 spēlēs atvairīja 91,0% sāncenšu metienu, bet izslēgšanas mačos rādītājus uzlaboja: 93,8% atvairīto metienu un 1,78 vidēji spēlē ielaistās ripas.

Savukārt klubā (Slovākijas SKP "Poprad") tikai 14 spēles pagājušajā sezonā aizvadīja Masaļskis, šoreiz vēloties pie līguma tikt pēc iespējas ātrāk: "Vienojāmies diezgan ātri. Bija piedāvājums un termiņš, līdz kuram jāseko atbildei. Tā arī darīju. Par vienošanos uz divām sezonām interese bija no abām pusēm. Gribēju uz ilgāku periodu nekā vienu sezonu, un viņi piekrita."

"Jakubs ir normāls džeks, ļoti draudzīgs, atrast kopēju valodu mums ir ļoti viegli. Kaut kādās lietās viens otram izpalīdzam, un man šķiet, ka mums ir ļoti normālas attiecības. Nekādu domstarpību nav un nebūs," teica trīs olimpiskajās spēlēs un desmit pasaules čempionātos Latvijas valstsvienības vārtus sargājušais spēlētājs, kurš Rīgas "Dinamo" pārstāvēja arī pirmajās divās sezonās, aizvadot 45 mačus regulārajā čempionātā.

Pēc Latvijas Dzelzceļa kausa finālā piedzīvotā zaudējuma pret Kazaņas "Ak Bars" rīdzinieki svētdien un pirmdien ievilka elpu, bet šodien turpinās gatavoties sezonai. Kontinentālās hokeja līgas regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" sāks 6. septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo". Divas dienas vēlāk pretī stāsies Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv", bet 10. septembrī rīdzinieki krustos nūjas ar debitantiem no Sočiem.

1 2 3 4 5 6 197 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2014-09-02 09:57, pirms 10 gadiem
Lai viņiem veicas.
Mani vairāk interesē kā pavērsīsies LHF kongress nākošnedēļ.

     [+] [-]

, 2014-09-02 09:57, pirms 10 gadiem
Tik ilgi Krievu līga nepastāvēs!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-02 09:58, pirms 10 gadiem
Priecāsimies, ka mums ir tāda komanda kā Dinamo!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-02 09:58, pirms 10 gadiem
Ir tik cik paspējuši ietirgot no biļetēm, abonementiem un bērnu kluba.
Slēpts komentārs: Go0dFather

  -1 [+] [-]

, 2014-09-02 09:59, pirms 10 gadiem
Super ziņa. Sēras heiteriem.
Slēpts komentārs: Argonauts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2014-09-02 10:03, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Lai viņiem veicas.
Mani vairāk interesē kā pavērsīsies LHF kongress nākošnedēļ.
Kas tur var pagriezties!? Kirovs bija, ir un būs nu nav neviens kas viņu var noēst, nē nu ir tāds cilvēks kurš var izpelnīties lielu atbalstu, bet nedomāju ka viņam ir tāda vēlme.. es runāju par Sandi Ozoliņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2014-09-02 10:05, pirms 10 gadiem
Jūs varat būt šeit Sportacentrā vārdos pret Rīgas Dinamo, bet 90% no jums būs pie Tv ekrāniem kad kārtējo spēli regulārajā sezonā sāks Rīgas Dinamo klubs!

Esmu par to 100% pārliecināts!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:06, pirms 10 gadiem
Gaidam studijaa Nameju, FUNU, lonju, zuti un parejos Zvaigznu karu dalibniekus

  +1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:06, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Kirovu noēdīs laiks
Aizver acis kad sapņo!

Vienīgais kas viņu var noēst ir Ozoliņš, bet Sandim nav tāda vēlme, varbūt ka notiek pārsteigums, bet šaubos vai kas tāds notiks!

Viens ēdājs jau bija, Koziols uzvārdā.. revolūciju gribēja uztaisīt, apkakājās un aizgāja uz neatgriešanos!

  -3 [+] [-]

, 2014-09-02 10:08, pirms 10 gadiem
Argonauts rakstīja: Slava Pūķina tētiņam, slava mātuškai Rašai!
Toļka Riga, toļka Ģinama!
Arī es neciešu tādu krievus kā Pļutkins n co, arī mani uztrauc notiekošais Ukrainā, bet [cenzēts] vai tev nav pie vienas vietas no kurienes tā nauda nāk!? Galu galā nauda nesmird un ja tā palīdz veiksmīgi startēt MŪSU - LATVIJAS komandai KHL, tad man ir pilnīgi pie [CENZĒTS] no kurienes tā nauda nāk, kaut no teororista Pļutkina kabatas.

Ja tev neinteresē Dinamo un KHL, tad nelien rakstos par šo tēmu.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:09, pirms 10 gadiem
Forši teikt, ka ' Rietumu sankcijas Krievijas virzienā ietekmē Kontinentālo hokeja līgu'

nevis, piemēram, ka Krievijas ārprāc Ukrainā ietekmē KHL.

It kā Ukraiņiem šo murgu būtu iespējas beigt. toč sāk palikt pēc Ģinama

  +1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:09, pirms 10 gadiem
TwentySeven rakstīja: Arī es neciešu tādu krievus kā Pļutkins n co, arī mani uztrauc notiekošais Ukrainā, bet [cenzēts] vai tev nav pie vienas vietas no kurienes tā nauda nāk!? Galu galā nauda nesmird un ja tā palīdz veiksmīgi startēt MŪSU - LATVIJAS komandai KHL, tad man ir pilnīgi pie [CENZĒTS] no kurienes tā nauda nāk, kaut no teororista Pļutkina kabatas.

Ja tev neinteresē Dinamo un KHL, tad nelien rakstos par šo tēmu.
Es domāju ka nevienam normālam cilvēkam NAV vienalga no kurienes nāk šī nauda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-09-02 10:10, pirms 10 gadiem
sezonas puse tik saks pietrukt

  +1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:11, pirms 10 gadiem
Interesanti, cik daudzi RD fani zina, ka J.Savickis padomju laikā bija augsti stāvoša Čekas amatpersona? Kā stāsta pēdējais padLatvijas čekas priekšnieks Edmunds Johansons, Juris Savickis bija PSRS centrālās VDK "S" daļas priekšnieka vietnieks- viņš 80. gados Maskavā strādāja pie augstākās klases spiegu- t.s. "nelegāļu" - sagatavošanas, pirms to iefiltrēšanas Rietumu valstīs...

Kāds sakars gāzes miljonāram Savickim ar VDK,...

     [+] [-]

, 2014-09-02 10:11, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Ozoliņš? Ozo poh uz RD un visu pārējo
Tu vari neklepot ja tev klepus nenāk?

Runa iet par LHF un Kirovu!

Nerunā ja nezini par ko iet runa!!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:12, pirms 10 gadiem
Tiem, kam interesē, šeit ir dokumentālās filmas "Čekas ēnā" pilnā versija:
Dokumentālās filmas - Čekas ēna - TVPlay
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: v5_karstgalvis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-02 10:14, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Kirovu noēdīs laiks
Es vairs neesmu tik pārliecināts Kira 74 gados nebūt neizskatās, ka gatavojas iet atpūtā

  -1 [+] [-]

, 2014-09-02 10:14, pirms 10 gadiem
TwentySeven rakstīja: Arī es neciešu tādu krievus kā Pļutkins n co, arī mani uztrauc notiekošais Ukrainā, bet [cenzēts] vai tev nav pie vienas vietas no kurienes tā nauda nāk!? Galu galā nauda nesmird un ja tā palīdz veiksmīgi startēt MŪSU - LATVIJAS komandai KHL, tad man ir pilnīgi pie [CENZĒTS] no kurienes tā nauda nāk, kaut no teororista Pļutkina kabatas.

Ja tev neinteresē Dinamo un KHL, tad nelien rakstos par šo tēmu.
tu man nenoteiksi, ko un kādās Sportacentra sadaļās komentēt!
starp citu, paRašas un Ģinamas faneļi piespamoja NHL sadaļas rakstus, pirms vēl nopietnie NHL fani sāka komentēt khl/dr sadaļu rakstos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-02 10:15, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Ģinama nav nedz mūsu nedz Latvijas klubs, tas ir krievu miljonāra klubs, kurš bāzēts Rīgā
Bet kā ar spēlētājiem un treneriem??? Indrašis, Masaļskis, Reķis, Sotnieks, Dārziņš, Meija... tie nav mūsējie vairs??? Es tomēr
atbalstu latviešu hokejistus visu pirms, nevis Kremli!!!

     [+] [-]

, 2014-09-02 10:18, pirms 10 gadiem
Rīt pirmā spēle KHL sezonā, bet no konkursiņa ne miņas!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-02 10:18, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: viņu šis amats pie dzīvības uztur
Grindex vitamīni viņu pie dzīvības uztur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-02 10:18, pirms 10 gadiem
casiljas rakstīja: Super ziņa. Sēras heiteriem.
Nu jau bija nonācis tik tālu, ka vainoja Dārziņu un Ābolu pie Krievijas iebrukuma UKrainā. Nekas, šito vēso dušu viņiem vajadzēja. Un tagad, biedri, skatamies Dinamo un VEF spēles rudenī! Par aizraujošu un veiksmīgu sezonu abiem lielklubiem!

  -3 [+] [-]

, 2014-09-02 10:19, pirms 10 gadiem
Jaaaaaaaaaaaaa! Super,beidzot vareshu atkal sanakt ar deaugiem kopa un fanot par musu legendaro klubu Dinamo Riga! Man vienalga ka DR sponsore tie pashi kas sponsore teroristus Ukraina! Sarunashu ar Savicki ka pirms katras majas speles arena bus uzslieta telts kur visi mes fani varesim ziedot edienu,partiku,apgerbu jaunkrievijas karaviriem! Uraaaaaaaaaaaaa

  -2 [+] [-]

, 2014-09-02 10:19, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kur es pieminēju spēlētājus? Tur kaut visi varētu no Kanādas spēlēt, bet tas tāpat to klubu nepadarītu par kanādas klubu
Tas nemaina faktu, ka klubs par 90% sastāv no mūsu puikām!!!
1 2 3 4 5 6 197 komentāri