Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Muštukovs: "Neviens no izlases vadības ar mani nav runājis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Muštukovs: "Neviens no izlases vadības ar mani nav runājis"
Ervīns Muštukovs ir labākais vārtsargs EIHL
Foto: sheffieldsteelers.co.uk

"Īpaši nevēlos atcerēties Vankūveru. Priecājos, ka tiku sastāvā, bet tajā brīdī pozitīvās atmiņas par Olimpiskajām spēlēm beidzās," EIHL kluba "Sheffield Steelers" vārtsargs Ervīns Muštukovs ir sarūgtināts, ka Latvijas hokeja valstsvienības vadība nav izrādījusi interesi par spēlētāja vēlmi palīdzēt komandai.

“Noslēdzoties Olimpiskajām spēlēm zināju, ka (valstsvienības galvenais treneris) Znaroks neizvēlēsies mani startam pasaules čempionātā Manheimā, Vācijā. Šobrīd vispār neredzu sevi izlasē. Neviens ar mani par to nav runājis un neizskatās, ka tas varētu mainīties. Esmu spēlējis QMJHL, SPHL, ECHL – līgās, par kurām kāds varētu domāt, ka tas neprasa piepūli, taču atklāšu noslēpumu. Latvijas vārtsargam tas nav tik vienkārši, tas ir iemesls, kāpēc man nekad nav bijis skaidrs, ka neviens no izlases nav izrādījis interesi. Ja jebkurš no gados jaunākiem vārtsargiem spēlētu jebkurā no šīm līgām, viņš jau kādu laiku būtu valstsvienībā un tiktu padarīts par nacionālo varoni.”

Latvijas izlase novembra pārtraukumā nepiedalījās draudzības spēlēs un Muštukovs domā, ka tas ir pareizs solis. “Neticu, ka pārbaudes spēles vispār ir nepieciešamas, īpaši novembrī. Tāpat viss ir izlemts jau pirms spēlēm. Ja spēlē izcīnīta uzvara, tā tiktu ātri aizmirsta, taču, ja gadītos dažas nelaimīgas kļūdas, visi tās atcerētos ilgu laiku. Lielisks piemērs – kad uzvarā pār Dāniju ar 1:0 nosargāju savus vārtus neskartus, neviens nelikās ne zinis, apmēram “tie jau tikai dāņi – maz metienu pa vārtiem utt.”, taču, kad pārbaudes spēlē pirms Vankūveras ielaidu četras ripas pret Vāciju, cilvēki vēlējās mani sūtīt mājās. Tika izteiktas visneticamākās versijas, ka man trūkst attieksmes, regulāra spēles laika, ka nerunāju ar komandas biedriem. Galu galā, kam rūp, kādā formā spēlētājs ir novembrī, ja viņam jāspēlē aprīli? Līdz tam laikam viss var mainīties."

Iepriekšējās divās sezonās 26 gadus vecais Muštukovs bija Rīgas “Dinamo” trešais vārtsargs, taču neiekaroja galvenā trenera Jūliusa Šuplera uzticību. Hokejists atzīst, ka “Dinamo” nolēmis atstāt vēl iepriekšējās sezonas laikā, tāpēc jau maijā parakstījis līgumu ar Šefīldu. “Lai gan vēlējos spēlēt “Dinamo” un pierādīt sevi, neredzēju, ka šāda iespēja radīsies. Nebija citas izvēles kā meklēt jaunu klubu, kur spēlēt, jo negribēju trešo sezonu pēc kārtas būt Rīgas trešais vārtsargs. Līgumus piedāvāja Kazahstānas un Francijas līgas klubi, bet izvēlējos Anglijas ledus hokeja līgu EIHL.”

Muštukovs salīdzina EIHL ar Baltkrievijas atklāto čempionātu un atzīst, ka priecājas spēlēt vietā, kur uz viņa sargātajiem vārtiem tiek izdarīti daudzi metieni. “Līmenis ir labs, nevaru sūdzēties. Domāju, ka vārtsargam EIHL spēlēt ir daudz interesantāk nekā Baltkrievijā – spēļu daudz, metienu daudz un vienmēr ir aizraujošāk, kad pretējos vārtos stāv labs kanādiešu ripu ķērājs. Neesmu gatavs vērtēt spēlētājus, taču zinu, ka šeit spēle ļoti atšķiras. Spēle ir agresīvāka, visi spēlētāji dodas uzbrukumā, met no visiem iespējamiem leņķiem, spēlē tikai ar trīs maiņām. Vakardienas spēle starp “Liepājas Metalurgu” un “Coventry Blaze”, kurā Koventrī uzvarēja ar 6:1, Liepājai nebija no vieglākajām. Protams, pēc vienas spēles nevaram izvērtēt divas līgas, bet nav tā, ka te neviens nezina, kā spēlēt. Šefīldā, Notingemā un Belfāstā ir lieliskas arēnas ar lieliskiem faniem.”

“Man patiktu spēlēt “Dinamo”,” sarunas noslēgumā saka Muštukovs. “Tas būtu liels gods, bet tu nekad nezini, kā viss izvērtīsies. Jauki būtu spēlēt arī kādā no Eiropas vadošajām līgām.”

Muštukovs ir līgas labākais vārtsargs, un vidēji katrā spēlē atvaira 92.6 % pretinieku izdarīto metienu. 19 spēlēs ''Steelers'' ir tikuši pie 16 uzvarām, kas turnīra tabulā viņiem dod trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Mustukovs: I don’t see myself playing for...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-11-28 00:59, pirms 13 gadiem
Nu domāju pašlaik Latvijā otrais vārstsargs, bet ko darīt ja priekšā stāv Edža, un labi stāv, ganjau pienāks laiks!

 +29 [+] [-]

, 2010-11-28 01:02, pirms 13 gadiem
trakais v.5 rakstīja: pareiz ir,kāds tad tur līmenis futbola zemē
tikai tā futbola zemes hokejisti LM iznesa ar 6-1

  -4 [+] [-]

, 2010-11-28 01:07, pirms 13 gadiem
ar mani ari nav
Slēpts komentārs: Cietsmaidis

  +3 [+] [-]

, 2010-11-28 01:13, pirms 13 gadiem
pelmenis11 rakstīja: Nu domāju pašlaik Latvijā otrais vārstsargs, bet ko darīt ja priekšā stāv Edža, un labi stāv, ganjau pienāks laiks!
Nu domāju ka nebūs gan viņš otrais vārtsargs!

  +8 [+] [-]

, 2010-11-28 01:14, pirms 13 gadiem
menedžmentam ir problēmas ar telefoniem, ja nemaldos.. vismaz agrāk bija, domāju šī problēma varētu vēlprojām būt neatrisināta!!!

  +4 [+] [-]

, 2010-11-28 01:19, pirms 13 gadiem
Lai čalis kapā, netiks viņš aizmirsts!

  +3 [+] [-]

, 2010-11-28 01:27, pirms 13 gadiem
izskatās ka tieši attieksme ir galvenais iemesls kāpēc šis džeks nav izlasē, līdz meistarības vērtēšanai pat netiekot. tikai pats nepasaka un nav arī saprotams par kādiem nopelniem vienkārši būtu jāpiešķir vieta izlases un Dinamo vārtos, treniņos kautkā negrib pierādīt ka ir labāks ..

un ko vadībai tagad pusgadu pirms PČ runāt??! hallo, protams būtu solīdi no GM puses, bet te nav Kanādas izlase ar milzu konkurenci ..

ps - esmu 95% pārliecināts, ka arī mūsu stabilākais NHL vīrs Kārlis Skrastiņš tagad varētu teikt to pašu (bet bez meitenīga aizvainojuma) "Neviens no izlases vadības ar mani nav runājis" ...
Slēpts komentārs: chadajsbabajs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-11-28 03:31, pirms 13 gadiem
Nepareizi jūs te daudz,ko iztulkojat! Ja jums tik švāki ar to angļu valodu,tad varbūt nebija vērts arī tulkot!

  +4 [+] [-]

, 2010-11-28 03:44, pirms 13 gadiem
zigiss

Muštukovs nav teicis,ka kādam tagad ar viņu ir jārunāT Tas šis autors nepareizi iztulkoja... "Nobody has ever talked to me about that and it does not seem that anything is going to change." Tas nozīmē,kad ar viņu vispār nekad neviens nav runājis no izlases vadības. Uzskati,ka tas ir normāli?Man liekas gan,ka ja tā turpināsies vēl viens atteiksies( pat ja piedāvās spēlēt izlasē!!!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: OILER1981

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 08:17, pirms 13 gadiem
Nu par to izlasi taisnība,kamēr Edža spēlē,tikmēr šaubos vai tiks pie spēlēšanas,ja nu vienīgi Edgaram PČ laikā trauma...

 +13 [+] [-]

, 2010-11-28 08:28, pirms 13 gadiem
OILER1981 rakstīja: Kur ir GBR izlase? Te ir ari atbilde par anglijas cempja limeni. ...
Ņemot par pamatu šādus "aprēķinus", Latvijas čempionātam būtu jābūt "o-go-go"!
Diemžēl, bet izlase ir viens, čempionāts - pavisam kas cits.

EIHL spēlē diezgan daudz tādu, kas Lielbritānijas izlasē nemaz nevar spēlēt (tb ārzemnieki), kuri arī "taisa līmeni" (bijušie NHL-AHL-ECHL-utt. līgu spēlētāji) šajā līgā.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-28 08:42, pirms 13 gadiem
chadajsbabajs rakstīja: MUSTAKOV ...skrien pret sienu un meegjini izdziivot
Izkatās, ka Tu pats to bieži dari, tagad var arī sekas redzēt, lasot!
Slēpts komentārs: psycho

     [+] [-]

, 2010-11-28 09:40, pirms 13 gadiem
OILER1981 rakstīja: Kur ir GBR izlase? Te ir ari atbilde par anglijas cempja limeni. Tas, ka tur labi stav musu vartusargi, kas spele LV vai sezh rezervee DR, liecina par tas ligas limeni. Metienu var but gana daudz, tikai to meteju kvalifikacija nav tik augsta. Tas, ka LM zaudeja GBR klubam ar 1:6 ari nenozime, ka nu tur baigias limenis! Kad Ervins speles, piemeram, DEL liigaa, regulari ies laukuma, atvairis daudz metienu un tur bus laba limenii vispar, tad ari izsauks noteikti uz izlasi.
Nevajag salīdzināt klubus, un izlasi.Izlasē tiek vākti tikai savas valsts spēlētāji, bet klubs piemeklē tos labākos,lai veidotu komandas ķīmiju, būtu kāds izteikts snaiperis, piespēlētājs utt.Klubam ir viennozīmīgi vairāk iespēju, un nav tas Anglijas čempionāts tik slikts,galvenais,ka ir spēles, un ir labs sniegums.

     [+] [-]

, 2010-11-28 09:45, pirms 13 gadiem
skumīgi , bet sāk atgādināt Skudru.

Enkuzēnam ar vajadzēja mierīgi pasēdēt padomāt sakomunicēt ar Raitumu lai iedod rekomendācijas papīriņu un noslēgt līgumu ar EIHL nevis tagad pa amatieriem ņemties

  -2 [+] [-]

, 2010-11-28 09:50, pirms 13 gadiem
Jopis25 rakstīja: skumīgi , bet sāk atgādināt Skudru.

Enkuzēnam ar vajadzēja mierīgi pasēdēt padomāt sakomunicēt ar Raitumu lai iedod rekomendācijas papīriņu un noslēgt līgumu ar EIHL nevis tagad pa amatieriem ņemties
Raitums tagad praktizē kā hokeja aģents?

     [+] [-]

, 2010-11-28 10:18, pirms 13 gadiem
Gan jau bus 2 vartsargs izlase.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 10:31, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Raitums tagad praktizē kā hokeja aģents?
bija tač viena intervija ar tā kluba treneri kur pagājušajā sezonā kapāja Raitums , ka lēmumu pieņem latvijas hokejistus noteica Raituma rekomendācija....

     [+] [-]

, 2010-11-28 10:36, pirms 13 gadiem
ļoti labi, ka ir tāda konkurence, Masaļskis, Raitums, Muštukovs, Lūsiņš un vēl jaunais vārtsargs no HK Rīga

  +7 [+] [-]

, 2010-11-28 10:42, pirms 13 gadiem
man visas sitas peripetijas ap ''kas tad GBR par hokeja limeni'' un ''mustukovs jau spele futbolistu zeme'' stipri atgadina nesenas kaislibas ap Jani Ivanovski un GBR basketbola ligu. tur bija 100% tadas pasas runas. beigu beigas, kad varena LV izlase atravas pa muguru no britiem....
beidziet dzivot ar iedomu, ka hokeju maks spelet tikai Latvija un vel paris valstis. paskatieties kadi tur veci spele, daudzi ir spelejusi pat NHL. cik tadu speletaju ir Latvijas klubos(iznemot RD)? vienigi Kercs

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 11:03, pirms 13 gadiem
Bet britiem jau ari futbolaa ir taa fignja,ka limeni taisa arzemnieki. Ne par velti viniem izlasei speletaji janem no 2.(pec speka) ligas.

Un par to Raitumu vispar ir verts runat? Caurums vins bija un caurums ari paliks... Vismaz salidzinosi ar Mazsaaliito,Lusinju un pat Mushtukovu.

  -3 [+] [-]

, 2010-11-28 11:25, pirms 13 gadiem
nu jā, mums ir Holts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-11-28 12:00, pirms 13 gadiem
Jopis25 rakstīja: bija tač viena intervija ar tā kluba treneri kur pagājušajā sezonā kapāja Raitums , ka lēmumu pieņem latvijas hokejistus noteica Raituma rekomendācija....
un hokejistu aģenti neko nenozīmē?

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 12:18, pirms 13 gadiem
Whatever kaa tas bija pateikts un vai kadam patika vai ne,bet taa nu ir taisniba,ka no taa Raituma nekas nav.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 12:57, pirms 13 gadiem
Jopis25 rakstīja: skumīgi , bet sāk atgādināt Skudru.

Enkuzēnam ar vajadzēja mierīgi pasēdēt padomāt sakomunicēt ar Raitumu lai iedod rekomendācijas papīriņu un noslēgt līgumu ar EIHL nevis tagad pa amatieriem ņemties
Tu ko domā,kad Raitums Muštukovu tur iebīdījis? Nav taču tā,ka tavs Raitums UK ir kā Dievs. Viņš rekomendācijas var dot tikai par spēlētajiem,kurus uz Hull grib no Latvijas aģenti iekārtot!Domā,taču loģiski citos klubos vienalga,ko tur tas Raitums teica!Un pie tam jebkura kluba,ja spēlē latvietis viņam pajautā par citiem latviešiem!

     [+] [-]

, 2010-11-28 16:23, pirms 13 gadiem
hockeyban rakstīja: Tu ko domā,kad Raitums Muštukovu tur iebīdījis? Nav taču tā,ka tavs Raitums UK ir kā Dievs. Viņš rekomendācijas var dot tikai par spēlētajiem,kurus uz Hull grib no Latvijas aģenti iekārtot!Domā,taču loģiski citos klubos vienalga,ko tur tas Raitums teica!Un pie tam jebkura kluba,ja spēlē latvietis viņam pajautā par citiem latviešiem!
nevajag braut galējībās, loģiski ka domāts bija tieši par Hull, tik nesaredzu jēgu vēl teikuma rakstī ka šajā gadījumā iet runa par klubu hull, kur pagājušajā sezonā spēlēja Raitums, jo ........

Tas tač ir skaidrs pats pa sevīv ka Raitums var aizlikt labu vārdu par kādu no mūsējiem tieši tiem cilvēkiem pie kuriem ir spēlējis

     [+] [-]

, 2010-11-29 00:27, pirms 13 gadiem
Jā baiga sāpe visā šajā rakstā! Ceru, ka tas nav sporta centra roku darbs, jo citādāk liekas, ka Ervīnam nedaudz sāk piemesties nevajadzīgs lepnums, jo tiek uzrādīti labi rezultāti. Lepnums, kas var traucēt attīstīties! Ļoti gribētos, lai Latvijas izlasē būtu DIVI augstas klases vārtsargi!