Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts Krievi atspēlējas pret čehiem un triumfē "Karjala Cup" izcīņā; Varjam piespēle zviedru uzvarā

Krievi atspēlējas pret čehiem un triumfē "Karjala Cup" izcīņā; Varjam piespēle zviedru uzvarā
Aleksandrs Radulovs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Somijas galvaspilsētā Helsinkos tiek aizvadītas pēdējās spēlēs Eiropas hokeja tūres (EHT) turnīrā “Karjala Cup”. Turnīra uzvarētāji jau tika noskaidroti dienas pirmajā spēlē – Jevgēņijs Kuzņecovs Krievijai spēles pēdējā minūtē atnesa uzvaru pār Čehiju – 2:1, ļaujot komandai jau priekšlaicīgi triumfēt turnīrā. Savukārt otrā mačā ar Zviedrija ar 4:3 principiālā spēlē pieveica Somiju, ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas labā atzīmējās Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Fredriks Varjs.

Čehija - Krievija

Abas valstsvienības pēc aizvadītajām pirmajām divām spēlēm vēl aizvien saglabāja izredzes uz uzvaru turnīrā. Tiesa, daudz labākā situācijā pirms mača atradās Krievija – uzvaras pār Somiju (pēcspēles metienos) un Zviedrju ļāva ieņemt pirmo vietu turnīra tabulā pirms pēdējās spēles. Čehiem, lai tiktu pie sava pirmā "Karjala Cup" titula, vajadzēja uzvarēt krievus, kā arī cerēt uz Somijas neveiksmi mačā pret pastarīti Zviedriju.

Pirmajā periodā aktīvāk uzbruka čehu hokejisti, kuri vairākas reizes apdraudēja Konstantīna Baruļina sargātos vārtus no dažādām pozīcijām. Tikmēr krievi atbildēja ar vairākiem pretuzbrukumiem, bija arī iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr Jakubam Kovāržam, ja neskaita Aleksandra Radulova izgājienu perioda sākumā, nevajadzēja iespringt uz krievu veidotajiem uzbrukumiem. Čehi ar vārtiem varēja atzīmēties trešdaļas izskaņā, kad divreiz pēc kārtas atradās skaitliskajā vairākumā, taču rezultātu spēles ievadā atklāt neizdevās – 0:0 pēc pirmās trešdaļas.

Otrajā trešdaļā krievi centās pārņemt iniciatīvu, tomēr čehi turpināja spēlēt ļoti agresīvi, neļaujot pretiniekiem izvērsties. Vēlāk noteikumus pārkāpa Ivans Višņevskis, un to veiksmīgi izmantoja čehi – Petrs Nedveds perioda vidusdaļā ar metienu no zilās līnijas vadībā izvirzīja Čehiju – 1:0. Krievijas izlases hokejisti uzreiz metās atspēlēties, un neilgi pēc tam Kirilam Petrovam pēc teicama izgājiena gandrīz idevās rezultātu izlīdzināt, tomēr ripa pēc viņa metiena atsitās pret vārtu stabu. Pēcāk no labas pozīcijas vārtiem garām aizmeta Aleksejs Tereščenko. Čehi izturēja spiedienu, otro periodu noslēdzot ar 1:0 savā labā.

Trešā perioda sākumā krievi palika mazākumā, taču uz Konstantīna Baruļina vārtiem metienu praktiski nebija. Izturējuši mazākumu, iniciatīvu jau no paša sākuma pārņēma krievi. Teicamas iespējas rezultātu izlīdzināt bija Konstantīnam Korņejevam un Igoram Makarovam, taču viņu raidītos metienus atvairīja Kovāržs. Vēlāk vēl abas komandas apmainījās ar noteikumu pārkāpumiem, un krievi savu izdevību vairākumā garām nepalaida – Aleksandrs Radulovs no vārtu priekšas neatstāja Kovāržam nekādas izredzes – 1:1. Pašās spēles beigās krievi neizmantoja vairākumu, bet uzvaru brīnumainā kārtā viņiem izdevās izraut – 10 sekundes pirms mača beigām Jevgēņijs Kuzņecovs vārtsarga atsisto ripu ieraidīja vārtos, izraujot uzvaru Krievijas izlasei – 2:1. Uzvara krieviem garantē trimfu "Karjala Cup" izcīņā neatkarīgi no tā, kā noslēgsies spēle starp Zviedriju un Somiju.

Čehija - Krievija, "Karjala cup 2011"

Čehija - Krievija 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Vārti: 27:27 Nedveds (Kotaļiks, Blatjaks, vair.) 1:0, 54:04 Radulovs (Zubovs, vair.) 1:1, 59:50 Kuzņecovs (Perežogins) 1:2
Vārtsargi: Kovāržs - Baruļins

Somija - Zviedrija

Skatoties pēc turnīra tabulas, spēlei nebija nekādas nozīmes, jo abas komandas savas vietas zināja jau pirms mača – Somija jau sev bija nodrošinājusi otro vietu, savukārt Zviedrijai nekas cits neatlika, kā samierināties ar pēdējo vietu turnīrā.

Lai nu kā, tomēr starp šīm divām komandām garlaicīgas spēles nemēdz būt, ko arī pierādīja šī tikšanās reize – aizraujošā spēlē ar 4:3 pārāka izrādījās Zviedrijas valstsvienība, tiekot pie savas pirmās uzvaras "Karjala Cup 2011". Jau spēles sākumā Jarko Immonens izmantoja skaitlisko vairākumu un vadībā izvirzīja mājiniekus somus.

Zviedri atbildēja ar četriem vārtiem pēc kārtas. No sākuma rezultātu pirmā perioda beigās izlīdzināja Niklass Danielsons, bet otrajā periodā Martins Tornbergs ar diviem vārtiem (vieni mazākumā), kā arī Kristians Bekmens jau vadībā ar 4:1 izvirzīja zviedrus. Jāpiemin, ka trešo vārtu autoram Bekmenam asistēja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Fredriks Varjs . Turpinājumā Sami Vatanens otrā perioda beigās ar meistarīgu metienu un Leo Komarovs trešā perioda vidū, pateicoties agresīvajai spēlei vārtu priekšā, rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, taču izraut kaut punktuu somi nespēja, kā rezultātā principiālā spēle noslēdzās ar rezultātu 4:3 Zviedrijas hokejistu labā.

Par spēles spraigumu liecināja arī pavadītais laiks uz noraidīto soliņa – zviedri, pārkāpjot noteikumus, uz noraidīto soliņu atsēdēja 20 minūtes, savukārt somi – 18 minūtes. Jāpiemin, ka somi visus vārtus guva vairākumā, bet zviedri vairākumu izmantoja divas reizes, kā arī vienreiz Gustavsonu somiem izdevās pārspēt mazākumā.

Pagājušā gada "Karjala Cup" ieguvēji somi šogad turnīru pabeidza otrajā vietā. Zviedri pēc šodienas varēja priecāties par panākumu skandināvu derbijā, bet tas neļāva komandai pakāpties augstāk par pēdējo vietu turnīrā.

Somija - Zviedrija, "Karjala Cup 2011"

Somija - Zviedrija 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Vārti: 05:14 Immonens (Granlunds, Vatanens, vair.) 1:0, 18:29 Danielsons (Bekmans, vair.) 1:1, 27:33 Tornbergs (Zakrisons, Brodins) 1:2, 32:35 Bekmans (Fāsts, Varjs, vair.) 1:3, 38:24 Tornbergs (Zakrisons, Dālbeks, maz.) 1:4, 39:15 Vatanens (Granlunds, vair.) 2:4, 48:58 Komarovs (Kuparinens, vair.) 3:4
Vārtsargi: Ramo - Gustavsons

VKomandaSUUPZZPVAP
1.Krievija321008:38
2.Somija310118:64
3.Čehija310206:83
4.Zviedrija310207:123

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 15:30, pirms 13 gadiem
KHL spéks!

  -3 [+] [-]

, 2011-11-13 15:48, pirms 13 gadiem
Viss gāja uz Čehijas uzvaru,bet tā vietā Čehijas aizsargi kļūdījās spēlējot vairākumā[Nknadals] un arī otro reizi vairākumā neko neizdarīja un atkal paši pārkāpa noteikumus un uzdāvināja krieviem uzvaru,diemžēl no dusmām tv pulti sadauzīju,labāk nebūtu skatījies.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 15:50, pirms 13 gadiem
Shenker rakstīja: KHL spéks!

Pārējās izlasēs arī spēlē masa KHL spēlētāju.
Kaut vai tas pats Vargs SWE izlasē.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-13 15:57, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Viss gāja uz Čehijas uzvaru,bet tā vietā Čehijas aizsargi kļūdījās spēlējot vairākumā[Nknadals] un arī otro reizi vairākumā neko neizdarīja un atkal paši pārkāpa noteikumus un uzdāvināja krieviem uzvaru,diemžēl no dusmām tv pulti sadauzīju,labāk nebūtu skatījies.
Tu gan esi emocionāls(par tv pulti),bet atdzīsti kad spēle jau pati par sevi bija ļoti laba.Čehiem no sākuma bija neticams pārsvars,bet visu cieņu Radūlovam man patīk kā viņš cinās.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-13 15:57, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Viss gāja uz Čehijas uzvaru,bet tā vietā Čehijas aizsargi kļūdījās spēlējot vairākumā[Nknadals] un arī otro reizi vairākumā neko neizdarīja un atkal paši pārkāpa noteikumus un uzdāvināja krieviem uzvaru,diemžēl no dusmām tv pulti sadauzīju,labāk nebūtu skatījies.
jā,tu esi riktīgs lašara

 +11 [+] [-]

, 2011-11-13 15:58, pirms 13 gadiem
Radulovam 4 vārti turnirā. Pierada, ka viņam tiešām bija konflikts ar Mihaļovu.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 16:28, pirms 13 gadiem
par zviedriem gan mazins parsteigums!

     [+] [-]

, 2011-11-13 17:17, pirms 13 gadiem
Malači...beigās Krievi tik saka spelet hokeju....

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 17:35, pirms 13 gadiem
Bet baltkrievi Poļesjes kausā dabūja kāsienu no dāņiem ar 2:8. Беларусь vs Дания - BLR - Экстралига - ... Metienu attiecība 27:42 baltrkievu labā!!!
Bet Lidas kausā Latvija gandrīz triumfēja pirmajā vietā. Diemžēl Dānijas U-20 papildlaikā zaudēja Baltkrievijas U-20 ar rez. 5:6 Mums derēja tikai Dānijas uzvara, kas arī gandrīz notika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-11-13 20:55, pirms 13 gadiem
kāpēc tad uz Dinamo krekla zviedru uzbrucējam uzrakstīts Warg,nevis Warj?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-14 10:40, pirms 13 gadiem
Skatījos spēli Krievija vs Čehija. No sirds žēl čehus, jo viņi izskatījās daudz labāki un vērojot spēli ne vienu reizi vien likās, ka Krievijai nav izredžu pat neizšķirtu panākt, bet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-14 14:12, pirms 13 gadiem
...un vēl man ļoti patīk pāris "tvnet" tipa komentētāji, kas savu neobjektīvo viedokli mēģina realizēt (lasīt: pastiept sev garāku) mīnusojot pārējos komentārus