Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV sastāvā deviņi no NHL un studentu maiņa

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV sastāvā deviņi no NHL un studentu maiņa
Niks Folinjo
Foto: AP/Scanpix

Amerikas Savienotās Valstis, kas pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, nosaukušas vēl 12 hokejistus, kuri dosies uz Krieviju. Deviņi pārstāv Nacionālās hokeja līgas klubus, bet trīs spēlē Mičiganas Universitātes vienā maiņā.

2015. gada pasaules čempionātā Amerikas Savienotās Valstis spēlē par trešo vietu un bronzas godalgām ar 3:0 pieveica laukuma saimniekus čehus. Komandas kapteinis bija 34 gadus vecais uzbrucējs Mets Hendrikss, kurš turnīra gaitā desmit mačos guva divus vārtus un sakrāja trīs punktus, un Edmontonas "Oilers" veterāns piedalīsies arī turnīrā, kas risināsies Krievijā. Pirms tam viņš dzimtenes krāsas uz starptautiskās skatuves nebija aizstāvējis.

Interesants solās būt amerikāņu eksperiments, uz pasaules čempionātu ņemot līdzi trīs studentus, kuri spēlē vienā maiņā - Kailu Konoru, Džozefu Komferu un Taileru Moti no Mičiganas Universitātes, kura reģionālajā finālā zaudēja arī visa turnīra uzvarētājai Ziemeļdakotai. 1996. gadā dzimušais Konors ar 38 spēlēs sakrāto 71 punktu kļuva par NCAA rezultatīvāko spēlētāju. Viņa tuvākais sekotājs bija gadu vecākais Komfers, kurš sakrāja 63 punktus, bet Mote ar 56 ierindojās ceturtajā vietā.

Pērn lielisks vārtos bija Konors Helebaks, kurš atvairīja 94,8% sāncenšu metienu. Kad Helebaks ieguva bronzu, viņš Nacionālajā hokeja līgā nebija aizvadījis nevienu minūti un nebija atvairījis nevienu metienu. Šoreiz amerikāņu vārtus sargās divi Nacionālās hokeja līgas vārtsargi - Maiks Kondons, kurš pēc Kerija Praisa savainojuma kļuva par Monreālas "Canadiens" pirmo numuru un 55 spēlēs atvairīja 90,3% metienu, un Kīts Kinkeids no Ņūdžersijas "Devils", kurš 23 mačos tika galā ar 90,4% metienu.

Aizsardzībā skaļākais vārds ir 1997. gadā dzimušais Noa Hanifins, kuru Karolīnas "Hurricanes" pērn draftēja ar piekto numuru. Debijas sezonā viņš 79 mačos guva 22 punktus un negatīvu lietderības koeficientu -14. Savukārt uzbrukumā daudz tiks gaidīts no Kolumbusas "Blue Jackets" kapteiņa Nika Folinjo. Pagājušajā sezonā viņš guva 31 vārtus un sakrāja 73 punktus, kā arī piedalījās Zvaigžņu spēlē, bet šosezon tikai 37 punkti.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Amerikas Savienoto Valstu izlasi pārstāvēs Austons Metjūss no Šveices kluba Cīrihes "Lions". Viņš ir šā gada Nacionālās hokeja līgas drafta galvenais favorīts. Debija starp pieaugušajiem viņam izdevās atzīstama - 24 vārti un 46 punkti 36 mačos. Komanda uzvarēja regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas maču pirmajā kārtā pārsteidzoši zaudēja ar 0-4.

ASV izlases sastāvs:

Vārtsargi: Maiks Kondons (Monreālas "Canadiens") un Kīts Kinkeids (Ņūdžersijas "Devils").
Aizsargi: Noa Hanifins (Karolīnas "Hurricanes"), Džeiks Makeibs (Bufalo "Sabres"), Konors Mērfijs (Arizonas "Coyotes") un Kriss Vaidmens (Kalgari "Flames").
Uzbrucēji: Austons Metjūss (Cīrihes "Lions", Šveice), Niks Folinjo (Kolumbusas "Blue Jackets"), Mets Henrikss, Patriks Marūns (Edmontonas "Oilers"), Džozefs Komfers, Kails Konors un Tailers Mote (Mičiganas Universitāte).

Izmantotie resursi:
USA Hockey

     [+] [-]

, 2016-04-12 21:44, pirms 8 gadiem
Labi, ka nav mūsu grupā, izvazātu kā bērnus

  +1 [+] [-]

, 2016-04-12 21:53, pirms 8 gadiem
Piektais sastāvs, bet PČ jau pietiks, lai reāli cīnītos par medaļām. Un nav ko smieties par studentiem, šim līmenim ir gana labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-12 21:56, pirms 8 gadiem
Kas ir spēcīgāks izlase vai Dinamo?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zb83

  -2 [+] [-]

, 2016-04-12 22:33, pirms 8 gadiem
Nu ko, studentiem laba iespēja gūt meistarības paraugstundu no Pasaules vadošo komandu meistariem.

  +6 [+] [-]

, 2016-04-12 22:34, pirms 8 gadiem
zb83 rakstīja: Krievi tos nabagus ir dauzijushi un dauzis,ari mes nevienu vien reizi esam jajushi vinjus,taka par favoritiem vinji nekad nav un nekad nebuss
Dauzījuši? Kur? NHL 09?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-12 22:35, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Piektais sastāvs, bet PČ jau pietiks, lai reāli cīnītos par medaļām. Un nav ko smieties par studentiem, šim līmenim ir gana labi.
kādas medaļas?Ja tik no mājām paņems,vispār ceturdaļ finālā var netikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-12 23:31, pirms 8 gadiem
Kapēc Šnaiders no Ņudžersijas nav Kanādas izlasē? Viņam kāda trauma vai vienkārši atteicis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-04-12 23:55, pirms 8 gadiem
Amīši krieviem ved atrādīt studentus.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-13 00:54, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Piektais sastāvs, bet PČ jau pietiks, lai reāli cīnītos par medaļām. Un nav ko smieties par studentiem, šim līmenim ir gana labi.
akdievs, ko var ņemties ar to kādiem sastāviem brauc, trešais-ceturtais sastāvs, šeit par ASV piektais sastāvs. nu ķipa eksperts. un ja Niks Folinjo ir tikai ASV piektā sastāva spēlētājs, tad tu gan jau esi krutākais pagastā ne? tāds auna piere. Sen zināms, ka ASV ir svarīgs tikai NHL, un PČ ir domāti, tam lai pārbaudītu jaunos priekš NHL drafta un gatavotos OS.Vienīgās reizes, kad ASV ir kaut cik labs sastāvs, tad tas ir gadu pirms OS kur savākti daudzi pamatsastāva spēlētāji no tiem, kas nav tikuši play-off, bet pat tad ir jaunie spēlētāji arī sastāvā.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 01:55, pirms 8 gadiem
Šnaiders no Devils nav Kanādas izlasē, jo viņš ir amerikānis

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 02:22, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: akdievs, ko var ņemties ar to kādiem sastāviem brauc, trešais-ceturtais sastāvs, šeit par ASV piektais sastāvs. nu ķipa eksperts. un ja Niks Folinjo ir tikai ASV piektā sastāva spēlētājs, tad tu gan jau esi krutākais pagastā ne? tāds auna piere. Sen zināms, ka ASV ir svarīgs tikai NHL, un PČ ir domāti, tam lai pārbaudītu jaunos priekš NHL drafta un gatavotos OS.Vienīgās reizes, kad ASV ir kaut cik labs sastāvs, tad tas ir gadu pirms OS kur savākti daudzi pamatsastāva spēlētāji no tiem, kas nav tikuši play-off, bet pat tad ir jaunie spēlētāji arī sastāvā.
ASV PČ neko nepārbauda un negatavo. Vienkārši tur jāpiedalās un tad nu aizved kaut ko. Tā ir apmēram piektā izlase, nesaprotu, kur problēma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-04-13 08:13, pirms 8 gadiem
Kols rakstīja: Dauzījuši? Kur? NHL 09?
Iekš PČ Latvijas bilance pret ASV ir 3-1-7, tik te jāņem vērā gan 2 zaudējumi ar 1 gola starpību, gan 2005. gada tiesneša Šindlera performance (jaunākajai paaudzei info - neieskaitīja divus vārtus Latvijai).

Jā, atskaitot pēdējo savstarpējo abu komandu maču, amerikāņi iepriekšējos 10 gados ir bijuši priekšā, taču faktiski Latvijas izlase pret viņiem spēlējot nezaudē pamatlaikā katrā trešajā spēlē.

Neesmu rēķinājis kā ir pret citām TOP izlasēm, taču šis varētu būt ja ne pats labākais, tad viens no labākajiem rādītājiem noteikti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-13 09:04, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Amīši krieviem ved atrādīt studentus.
Trīs studenti vēl nav studentu izlase, bet ja būs izdevīgi locīsi kā zuti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 10:33, pirms 8 gadiem
Studenti - tas ir spēks ledus hokejā! It sevišķi apšaubāmajā PČ līmenī. Kā rāda pieredze, studenti var izcīnīt pat medaļas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-13 11:00, pirms 8 gadiem
jurixxx rakstīja: Trīs studenti vēl nav studentu izlase, bet ja būs izdevīgi locīsi kā zuti.
Locīt tik pašam tev gribas. Es nerakstīju studentu izlasi.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 11:45, pirms 8 gadiem
Vienīgais kam tas pč rūp ir krieviem jo os cerības uz zeltu nav. Pārējās lielvalstis parbauda jaunos

     [+] [-]

, 2016-04-13 12:01, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Neesmu ne par krieviem ne par vēl kādu, tikai par Latviju.
Bet pretīgie amerikāņi nekad nav patikuši, ir bijusi saskarsme, pretīgi riebīga nācija. Dzīvo tikai savā pasaulē, visi pārējie viņiem nav cilvēki, tāpēc arī nepatīk tā geju dzimtene!
Ja tie ir Tavi principi, tad jau tu esi arī baigais rusofobs?
Slēdz jebkuru viņu TV kanālu, jebkurā laikā, visa pasaule vieni vienīgi dunduki.
Jeņķi tiešām interesējas tikai par savu valsti, bet ja kāds politiķis vai žurnālists atļausies pateikt kaut ko tādu, ko mēs varam dzirdēt no krieviem, tad viņa dienas skaitītas, bet krieviem tas ir normāli.

     [+] [-]

, 2016-04-13 12:04, pirms 8 gadiem
šeit saķert mīnusus ir labs rādītājs
pseido hokeja fani faņo par nācijām, hokeja līdzjutējs par sporta veidu neatkarīgi no nācijas.

     [+] [-]

, 2016-04-13 12:39, pirms 8 gadiem
Dinamo 2015 rakstīja: Ja tie ir Tavi principi, tad jau tu esi arī baigais rusofobs?
Slēdz jebkuru viņu TV kanālu, jebkurā laikā, visa pasaule vieni vienīgi dunduki.
Jeņķi tiešām interesējas tikai par savu valsti, bet ja kāds politiķis vai žurnālists atļausies pateikt kaut ko tādu, ko mēs varam dzirdēt no krieviem, tad viņa dienas skaitītas, bet krieviem tas ir normāli.
Parastie cilvēki jau nav labāki. Jebkurā valstī kur ierodas kā tūristi, pielej mūli un draud ka visus perej..ut.
Dziesma kura atspoguļo viņu princious https://www.youtube.com/watch?v=kOe...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-13 14:22, pirms 8 gadiem
A-Burts no Eiropas rakstīja: Tie mīnosotāji pārsvarā ir pērtiķbolistu rusofobi ar pērtiķu bildēm savos profilos! Esmu vispār par to, lai savos avatāros varētu likt vai nu tikai savas reālās bildes, vai arī tikai un vienīgi Latvju nācijas un tai radnieciskās Baltās rases pārstāvjus!
taisi savu portālu ar saviem noteikumiem, varēsi tur izpausties kā vien vēlies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-13 15:02, pirms 8 gadiem
izrādās šis ir abragcentrs.com, kam nekāda sakara ar sporta jomu, tikai rusofobu gaudotava. visu laiku nesapratu kāpēc uzvedās kā mamma.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 18:00, pirms 8 gadiem
Līmenis

     [+] [-]

, 2016-04-13 19:07, pirms 8 gadiem
jurixxx rakstīja: izrādās šis ir abragcentrs.com, kam nekāda sakara ar sporta jomu, tikai rusofobu gaudotava. visu laiku nesapratu kāpēc uzvedās kā mamma.
redzu, ka Tev grūta bērnība bijusi, koka rotaļlietas u.t.t.