Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lukašenko: "Ja turpināsim celt ledus halles, cilvēki mazāk ies uz aptieku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lukašenko: "Ja turpināsim celt ledus halles, cilvēki mazāk ies uz aptieku"
Aleksandrs Lukašenko un viņa komanda desmito reizi triumfē Ziemassvētku turnīrā
Foto: belta.by

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko gaida atdevi no uzbūvētajām ledus hallēm un vēlas, lai valsts iedzīvotāji nodarbotos ar sportu.

"Vēlos, lai mani bērni Baltkrievijā, viņu ir miljoni, prastu turēt nūju, slidot un nolaisties ar slēpēm kaut vai no maza kalna," norāda Aleksandrs Lukašenko. "Ja izvēlēsimies attiecīgo ceļu, tad turpināšu celt ledus halles un slidotavas, lai ļaudis nodarbotos ar sportu. Tas var atmaksāties - cilvēki mazāk ies uz aptieku."

2002. gada olimpiskajās spēlēs Baltkrievijas hokeja izlase izcīnīja augsto ceturto vietu, bet pasaules čempionātos nav izdevies pacelties tik augstu. Ledus haļļu skaita palielināšanās nav uzlabojusi hokeja izlases rezultātus.

"Prezidents uzcēlis pārāk daudzas ledus arēnas - tādi mājieni ir nevietā. Vēlos, lai mēs patiešām būtu civilizēta tauta, nevis tikai laikrakstos un internetā. Ar pļāpāšanu civilizāciju neuzcelsi. Tāpēc es darīju to [ar hallēm]. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu cilvēku interesēs, un tas nav uz algu un pensiju rēķina. Bet vajadzīga arī atdeve. Kad mums bija divas halles, hokejā ieguvām ceturto vietu olimpiskajās spēlēs, manuprāt, Japānā vai kaut kur tur. Bet tagad mēs netiekam uz olimpiādi. Šodien mēs zaudējam tiem, kurus agrāk pārliecinoši apspēlējām," atzīst prezidents.

Lukašenko uztraucas arī par kalnu slēpošanas attīstību. "Savulaik mums bija divi cilvēki, kuri prata nolaisties ar kalnu slēpēm. Man bija kauns, kad aizbraucu uz Austriju un mēģināju to apgūt, tur bija tik daudz bērnu! Tāpēc uzdevu uztaisīt kalnu [Baltkrievijā], bet otru uzbūvēja valsts."

Izmantotie resursi:
belapan.com
pressball.by

  +4 [+] [-]

, 2017-02-03 16:39, pirms 7 gadiem
Batjka

  +2 [+] [-]

, 2017-02-03 17:02, pirms 7 gadiem
Latvieši par backu ir lielākā sajūsmā nekā paši baltkrievi.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 17:24, pirms 7 gadiem
Mums rekinot uz 1 iedz. maksliga ledus laukumu ir daudz vairak ka siem, bet par tam aptiekam nu nez... vai mes mazak ejam uz vinam.

     [+] [-]

, 2017-02-03 17:42, pirms 7 gadiem
Belariem vajadzetu vairak ka 90 halles, lai panaktu mus hallu skaita uz 1 iedzivotaju ta, ka vel ir ko celt Lukasenko... tagad viniem ir kadas 40 laikam vai kas tads

     [+] [-]

, 2017-02-03 17:49, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Mums rekinot uz 1 iedz. maksliga ledus laukumu ir daudz vairak ka siem, bet par tam aptiekam nu nez... vai mes mazak ejam uz vinam.
Matemātiski varbūt, bet ģeogrāfiski gan mums joprojām ar tiem laukumiem tā pašvakāk - visā Vidzemē, Latgalē pa vienai hallei.

     [+] [-]

, 2017-02-03 18:01, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Matemātiski varbūt, bet ģeogrāfiski gan mums joprojām ar tiem laukumiem tā pašvakāk - visā Vidzemē, Latgalē pa vienai hallei.
Nu... iedz skaits ta kads ari... pec gada pusotra bus Rezekne otra Latgale. Protams ir pilsetas, kuras vel varetu, Jekabpils piem. un tad jau ja uzlabojas vel dzives limenis ari mazakas. Cesis moz i jau tagad pavilktu

     [+] [-]

, 2017-02-03 19:01, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu... iedz skaits ta kads ari... pec gada pusotra bus Rezekne otra Latgale. Protams ir pilsetas, kuras vel varetu, Jekabpils piem. un tad jau ja uzlabojas vel dzives limenis ari mazakas. Cesis moz i jau tagad pavilktu
Tīri ģeogrāfiski prasītos kaut kur Gulbenē, lai nosegtu pārējo Austrumlatviju. Hokeja komanda viņiem, cik zinu, vispār ir...