Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latviešu hokejisti ārzemēs. Čehija un Slovākija

Arvis Cimermanis
Arvis Cimermanis

Latviešu hokejisti ārzemēs. Čehija un Slovākija
Māris Jass Nitras ''HC K CERO Nitra'' sastāvā
Foto: Ondrej Bobek

Šosezon Čehijas un Slovākijas klubos spēlēja seši Latvijas hokejisti, kuru klubiem klājās ļoti dažādi. Cits savas komandas sastāvā netika tālāk par izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, bet citi aizspēlējās līdz play-off pusfinālam vai pat uzvarēja visā čempionātā.

Sportacentrs.com turpina saviem lasītājiem piedāvāt apskatus, par to, kā Latvijas hokejistiem šosezon klājies pārstāvot dažādu Eiropas valstu klubus. Apskata pirmajā daļā apkopojām informāciju par Krievijas un Baltkrievijas klubos spēlējošiem latviešiem, bet šajā daļā par mūsu valsts pārstāvjiem Čehijā un Slovākijā. Kopumā šo valstu klubos šosezon paspēja uzspēlēt seši Latvijas hokejisti – četri no viņiem Čehijā, bet divi Slovākijā.

Čehijas Ekstralīga

Jānis Andersons

Jānis Andersons pārstāvēja Tršinecas klubu ''HC Ocelari'', kas regulārajā čempionātā finišēja piektajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs netika tālāk par pirmo kārtu. Sērijā tika piedzīvots zaudējums ar 1:4 pret regulārā čempionāta trešo spēcīgāko komandu no Pardubices – ''HC Eaton'', kuras vārtus sargā slavenais un leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks. Latviešu aizsargs regulārajā čempionātā piedalījās 42 spēlēs, taču pie rezultativitātes punktiem netika, nopelnot sešas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -5. Andersons piedalījās arī četrās no piecām izslēgšanas spēlēm, kurās nopelnīja vien neitrālu lietderības koeficentu.

Kaspars Saulietis

Uz sezonas beigām Litvīnovas klubam ''HC Benzina'' pievienojās Latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis, kurš līdz tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Minskas ''Dinamo''. Minskas kluba sastāvā latviešu uzbrucējs KHL čempionātā aizvadīja 24 spēlēs, vidēji laukumā pavadot astoņas minūtes un 18 sekundes, nopelnīja piecus (4+1) rezultativitātes punktus, 39 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -3. Vēl Saulietis Minskas ''Dinamo'' sastāvā decembrī izcīnija uzvaru Šveices pilsētā Davosā notiekošajā Špenglera kausa izcīņā. Šajā turnīrā Kaspars laukumā izgāja četrās no piecām komandas spēlēm, rezultativitātes punktus nenopelnot.

Čehijā mūsu uzbrucējam gāja ne pārāk spīdoši, jo septiņās regulārā čempionāta spēlēs Saulietis palika gan bez punktiem, gan soda minūtēm, atzīmējoties vien ar negatīvu lietderības koeficentu -3. Sausā sērija turpinājās arī trīs play-off spēlēs, kurās Saulietis atzīmējas vien ar neitrālu lietderības koeficentu.

Sezonas laikā Saulietis paspēja aizvadīt trīs mačus Soļigorskas ''Shahter'' sastāvā Baltkrievijas Atklātajā čempionātā, nopelnot divus (0+2) rezultativitātes punktus, 14 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficentu +2. Šajā pašā komandā mūsu uzbrucējs spēlēja arī augustā notikušajā Baltkrievijas kausa izcīņā, kur trīs mačos nopelnīja četrus (0+4) rezultativitātes punktus, 4 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficentu +3.

Čehijas 1.līga

Atvars Tribuncovs

Sezonu pieredzējušais latviešu aizsargs iesāka Čehijas Ekstralīgas klubā Karlovi Vari ''HC Energie'', kas ir pašreizējie valsts čempioni. Šajā sezonā komandai tik spoži negāja, jo regulārajā čempionātā tika izcīnīta tikai 11.vieta, kā rezultātā nācās piedalīties pārspēlēs par palikšanu Ekstralīgā arī nākamsezon. HC Energie sastāvā Atvars Tribuncovs aizvadīja 34 spēlēs, kuru laikā nopelnīja astoņus (0+8) rezultativitātes punktus, negatīvu lietderības koeficentu -6, kā arī 30 soda minūtes. Tribuncovs tāpat kā Saulietis savas komandas sastāvā piedalījās Špenglera kausa izcīņā, kur trijās no komandas četrām spēlēm nopelnīja vienu rezultativitātes punktu par piespēli.

Visu sezona latviešu aizsargs Karlovi Vari komandā nepavadīja, jo, tuvojoties sezonas beigām, tika izīrēts Čehijas 1. līgas klubam Homutovas ''KLH'', kas regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu. Regulārajā čempionātā Atvars aizvadīja vien divas spēles, kurās nopelnīja vienu rezultativitātes punktu par piespēli un pozitīvu lietderības koeficentu +1. Play-off komandai izvertās ļoti garš, jo komanda tika līdz finālam un uzvarēja tajā septiņu maču trillerī, kļūstot par Čehijas 1.līgas čempioniem. 15 izslēgšanas spēlēs Tribuncovs nopelnīja piecus (1+4) rezultativitātes punktus, 14 soda minūtes un pozitīvu liederības koeficentu +4.

Slovākijas Ekstralīga

Māris Jass un Maksims Širokovs

Šosezon Slovākijas "Slovnaft Extraliga" klubu ''HC K CERO Nitra'' pārstāvēja uzreiz divi hokejisti no Latvijas – Māris Jass un Maksims Širokovs. Nitras klubam šī sezona vienozīmīgi vērtējama ar + zīmi. Lai arī komanda regulāro čempionātu noslēdza tikai septītajā vietā, play-off spēlēs ''HC K CERO Nitra'' tika līdz pusfinālam, pirmajā kārtā apspēlējot regulārā čempionāta otro spēcīgāko vienību ''HC 05'' no Banska Bistricas. Pusfināla sērijā Nitras komanda ar 0:4 piekāpās regulārā čempionāta uzvarētajiem - Bratislavas ''Slovan''.

Māris Jass šajā sezonā ar deviņiem (3+6) rezultativitātes punktiem 54 spēlēs kļuva par komandas trešo rezultatīvāko aizsargu. Vēl Māra kontā 64 soda minūtes un negatīvs lietderības koeficents -7.

Maksims Širokovs rezultativitātes ziņā ar septiņiem (2+5) punktiem bija ceturtais rezultativākais aizsargs komandā. Kopumā Širokovs laukumā izgāja 48 spēlēs, kurās nopelnīja 24 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -13.

Čehijas 2.līga

Jānis Ozoliņš

Čehijas 2. līgas klubu ''HC Most'' pārstāv uzbrucējs Jānis Ozoliņš. Komanda 2. līgas ziemeļu zonas regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu desmit komandu konkurencē, bet play-off spēlēs šobrīd ir aizspēlējusies līdz zonas finālam. Ozoliņš regulārā čempionāta 12 mačos nopelnīja piecus (3+2) rezultativitātes punktus, bet četrās play-off spēlēs divus (1+1) punktus.

Šobrīd vēl savas gaitas Vācijas un Dānijas play-off turnīros turpina gan Arvīds Reķis, gan Aleksandrs Macijevskis, tāpēc apskats par Vācijā un Dānijā spēlējošajiem hokejistiem tiks piedāvāts tad, kad mūsu hokejistu pārstāvētie klubi sezonu būs beiguši pavisam.

Ar apskata pirmo daļu varat iepazīties šeit:
Hokejs

Izmantotie resursi:
szlh.sk
hokej.sk

  +3 [+] [-]

, 2010-04-07 14:06, pirms 15 gadiem
Uļeščenko?

  +3 [+] [-]

, 2010-04-07 14:12, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Uļeščenko?
Es jau autoram uzrakstīju par Uļeščenko un Jāni Ozoliņu.

P.S. a Čehijā vēl nav kāds no mūsu jaunajiem?

  +1 [+] [-]

, 2010-04-07 14:15, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Uļeščenko?
Tad sportacentram buutu jaataisa ari raksts par vairaak nekaa 30 Zviedrijaaa spelejoshajiem, diez kursh to uznemtos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-07 14:20, pirms 15 gadiem
flipsider rakstīja: Tad sportacentram buutu jaataisa ari raksts par vairaak nekaa 30 Zviedrijaaa spelejoshajiem, diez kursh to uznemtos?
autors man atbildēja, ka aprakstos tiekot iekļauti tikai tie, kas spēlē pieaugušo līgās.

bet anyway - tāpat Zviedrijā tādu ir viens bariņš

  +1 [+] [-]

, 2010-04-07 14:26, pirms 15 gadiem
baigi švaki vispār mūsējiem tur individuāli klājas. Krievijā mūsējiem veicās labāk.

Paldies par rakstu

  +1 [+] [-]

, 2010-04-07 14:45, pirms 15 gadiem
Es zinu, ka tikšu nosaukts par retardētu n00bu, bet ko dara Džeriņš vecākais?

     [+] [-]

, 2010-04-07 14:45, pirms 15 gadiem
stfu rakstīja: baigi švaki vispār mūsējiem tur individuāli klājas. Krievijā mūsējiem veicās labāk.

Paldies par rakstu
neaizmirsti, ka no tiem visiem hokejistiem tikai viens saulietis ir uzbrucejs, parejie visi ir aizsargi un tas, ka viniem nav videji spele vismaz punkts nenozime, ka vini slikti spele

  +2 [+] [-]

, 2010-04-07 14:56, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Es zinu, ka tikšu nosaukts par retardētu n00bu, bet ko dara Džeriņš vecākais?
šosezon traumas dēļ (it kā esot iezāģējis kājā meža darbos) nespēlēja.
Kaut kur (šķiet janvārī SA) bija Matuļa intervija ar viņu - šamais teica, ka, lai nesabojātu CV, uz Angliju vai tamlīdzīgām līgām nebraukšot, tāpēc šo sezonu izlaiž un gaida nākamo.

     [+] [-]

, 2010-04-07 14:57, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Es zinu, ka tikšu nosaukts par retardētu n00bu, bet ko dara Džeriņš vecākais?
Jā arī es gribu zināt, ko dara Guntis? Vai tiešām trauma ir tik nopietna, ka šosezon nekur nespēlē? Pat Monarcha varēja uzspēlēt. Negribās ticēt, ka ir metis mieru hoķim.

     [+] [-]

, 2010-04-07 15:03, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: šosezon traumas dēļ (it kā esot iezāģējis kājā meža darbos) nespēlēja.
Kaut kur (šķiet janvārī SA) bija Matuļa intervija ar viņu - šamais teica, ka, lai nesabojātu CV, uz Angliju vai tamlīdzīgām līgām nebraukšot, tāpēc šo sezonu izlaiž un gaida nākamo.
nja, nez kapēc man liekas ka Anglija ir labaks ieraksts, neka tukšums ailē - sezona 2009/2010

     [+] [-]

, 2010-04-07 15:05, pirms 15 gadiem
elwo rakstīja: a pārējie?
A pārējie- pagaidīs!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-07 15:05, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: nja, nez kapēc man liekas ka Anglija ir labaks ieraksts, neka tukšums ailē - sezona 2009/2010
man jau ar likās, ka šamam būtu bijis prātīgāk vismaz sezonu nobeigt tai pašā LM vai RDJ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja