Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns: "Ar PSG nekas nav parakstīts"

Rolands Eliņš

Krištopāns: "Ar PSG nekas nav parakstīts"
Dainis Krištopāns. Foto: RK Vardar

Latvijas handbolists Dainis Krištopāns sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) apliecināja, ka šobrīd nav parakstījis līgumu ar Parīzes klubu "Saint Germain", taču nenoliedza, ka sarunas kā tādas ir bijušas. Ja tās novedīs pie sekmīga rezultāta, tad Krištopāns Francijas grandā varētu iekļauties tikai pēc nākamā gada. Intervijā Krištopāns stāsta arī par pašreizējo sezonu un pašreizējo savainojumu, kas viņu izsitis no ierindas uz pāris nedēļām.

Vakar medijos izskanēja informācija, ka Dainis pārcelsies uz Francijas superklubu PSG, bet latvietis atzīmēja, ka šī informācija nav patiesa. ''Uz doto momentu nekas nav parakstīts. Nenoliegšu, ka pārrunas ir bijušas. Ja pat tāda pāreja notiks, tas noteikti nebūs nākamais gads, jo man ir līgums ar ''Vardar''. Ar PSG treneri man ir labas attiecības, ik pa laikam arī sazvanāmies. Pēc šīm runām ir ļoti liela interese. No kluba arī aģentam raksta, kas tās ir par runām. Situācija nav patīkama. Tagad man visiem vajag attaisnoties, bet vēl daļai atbildēt uz apsveikumiem.''

215 centimetrus garais Krištopāns otro sezonu pārstāv Maķedonijas klubu ''Vardar'', kurā latvietis kļuvis par vienu no komandas līderiem. ''Komandai pats sezonas sākums padevās pat ļoti labs. Pēdējā brīdī pirms sezonas sākuma pievienojās jauni spēlētāji, līdz galam sastāvs nebija nokomplektēts. Spējām uzvarēt vairākas grūtas spēles, atrodoties tā sauktajā nāves grupā. Rezerves sastāvā nav tik lielas, tāpēc turpinājumā bija arī sliktāks posms, savukārt pēdējo daļu jau atkal nospēlējām labi.

Manuprāt, otrā vieta Čempionu līgas grupā šobrīd ir ļoti labs rezultāts, gribam to noturēt līdz pirmā posma noslēgumam, kas pēc tam dod labas cerības tālāk astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Pirms sezonas sākuma konkrētu mērķu nebija, uz katru spēli gatavojamies vienādi, skatāmies, cik labi esam gatavi konkrētajam pretiniekam. SEHA līgā ir tā, ka tās komandas, kas spēlē Čempionu līgā, SEHA līgu liek otrajā vietā, taču vienalga neviens negrib zaudēt, visi cīnās par Final4 un negrib kaut ko atlikt uz pēdējām spēlēm, lai tad būtu liela nervozitāte.

Pašiem ir sanācis tā, ka SEHA līgā vairāk uzspēlē rezervisti, tādējādi tā spēles kvalitāte nav tik augsta kā Čempionu līgā. Zagrebai zaudējām pēc tam, kad uz turieni lidojām pa taisno no spēles Čempionu līgā pret Kelci. Otrs zaudējums bija pret Brestu, bet tur spēlēja otrais sastāvs, jo gatavojāmies spēles Čempionu līgā pret to pašu Brestu,'' par sezonas pirmo pusi stāsta Dainis.

''Pašam sezonas ievads varbūt nebija tas labākais. Bet pēc tam mainījām nedaudz taktiku, lai man būtu vairāk vietas, varētu izvērsties uzbrukumā. Tas arī deva augļus. Vairākiem spēlētājiem bija veselības problēmas, tāpēc vairāk bija jāuzņemas iniciatīva uzbrukumā. Otrā daļa jau bija labāka. Treneris man atpūtu dot, cik ir vajadzība. Ja spēle aiziet, tad atpūta ir ļoti maza. Arī aizsardzībā ir jāspēlē daudz, nav daudz citu opciju. Diezgan liela slodze tagad ir, bet tāda bija arī Brestā, tāpēc tas nav nekas jauns,'' individuālo sniegumu vērtē Krištopāns.

Šobrīd Dainim ir jāizlaiž pāris nedēļas neliela savainojuma dēļ. ''Saņēmu spēcīgu sitienu ķermeņa vidusdaļā, bija jāveic operācija. Divas dienas pavadīju slimnīcā. Šobrīd ir tāds mierīgs režīms, bet ātri mani palaida mājās. Operācija bija Skopjē, bet tagad esmu Ludzā jau. Vēl kādu laiku jāpadzer zāles. Trīs nedēļas esmu bez skriešanas, bet nav nekas traks. 8. janvārī atgriezīšos atpakaļ Skopjē.''

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Krištopāns par...