Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks Rīga" revanšējas "Ogrei" un iekļūst pusfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Celtnieks Rīga" revanšējas "Ogrei" un iekļūst pusfinālā
"Celtnieks Rīga". Foto: Ritvars Raits

Par "Sporta Punkts" Latvijas kausa izcīņas handbolā trešo pusfinālisti kļuvusi komanda "Celtnieks Rīga", kas šodien pretinieku laukumā ceturtdaļfināla spēlē ar 46:27 (22:13) sagrāva "Ogri", revanšējoties ogrēniešiem par Latvijas čempionāta pusfināla sērijā piedzīvoto zaudējumu. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 11 vārtu guvumiem bija Aļeksandrs Pocikaiļiks. Sieviešu turnīra ceturtdaļfināla kārtu pārvarēja "Salaspils SS", kas šodien viesos ar 42:24 (22:11) sakāva komandu "REIR Dobele".

"Celtnieks Rīga" Ogrē ieradās teju optimālajā sastāvā un ar lielu vēlmi atdarīt ogrēniešiem par "SynotTip" vīriešu Virslīgas pusfināla sērijā piedzīvoto zaudējumu ar 0:2. Ja regulārajā turnīrā rīdzinieki ogrēniešus apspēlēja bez īpašām problēmām (39:30 un 40:31), tad pusfinālā abās spēlēs uzvarēja Ogres handbolisti – 34:33 un 39:31. Liktenis bija lēmis jau kausa izcīņas ceturtdaļfinālā abas komandas atkal savest kopā – kur vēl labāku iespēju revanšam?

Gaidītās cīņas sākums gan manāmi aizkavējās, jo Rīgas kluba spēlētāji nevarēja uzrādīt negatīvus Covid-19 testu rezultātus. Tomēr problēma samērā operatīvi tika atrisināta un komandas varēja doties laukumā. Mača rezultātu 1. minūtēs izskaņā atklāja ogrēnietis Reinis Sļusarevs (1:0), bet 4. minūtē rīdzinieku leģionārs Aļeksandrs Pocikaiļiks atbildēja ar to pašu. Jāsaka, ka abām komandām ar vārtu gūšanu īsti labi neveicās, jo tās demonstrēja tiešām pavasarīgu handbolu, nereti kļūdoties uz līdzenas vietas. Īpaši ar to grēkoja laukuma saimnieki, labi, ka viņus bieži glāba jaunais vārtsargs Andis Silnieks. Rīgas handbolisti šai krīzei tika pāri, bet ogrēnieši savu spēli tā arī neatrada. 12. minūtē pēc Ogres handbolista Jāņa Bauzes vārtu guvuma rezultāts vēl bija neizšķirts (7:7), bet turpinājumā arvien lielāku pārsvaru ieguva "Celtnieks Rīga", kas pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 22:13, bet visā mačā sakāva mājiniekus ar 46:27.

Uzvarētāju rindās ar 11 vārtu guvumiem izcēlās Aļeksandrs Pocikaiļiks. Astoņus golus iemeta Rihards Leja, bet septiņus – Aleksejs Gaisa. Pieci vārti Laura Eglīša kontā, četrus guva Matss Renfords, trīs – Toms Popens, pa diviem – Dmitrijs Petuhovs, Artis Grunde un Arturs Kļaviņš, bet viens rezultatīvs metiens padevās Marekam Černousovam. Rezultatīvākais starp ogrēniešiem ar astoņiem vārtu guvumiem bija Vjačeslavs Rutka, piecus golus iemeta Aivars Čikuts, pa četriem – Edijs Putniņš un Jānis Bauze. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Reinis Sļusarevs, ar diviem – Toms Lielais, bet pa golam iemeta Renāts Hovratovičs un Andris Pozņaks.

Fotogalerija: ŠEIT

Dobelē notikušajā dāmu duelī jau pirmais puslaiks noslēdzās ar lielu "Salaspils SS" pārsvaru - 22:11. Otrajā puslaikā Salaspils handbolistes turpināja spēlēt pārliecinoši, neradot nekādus jautājumus par spēles iznākumu. Arī "Salaspils SS" spēlētājas šovakar tieši tāpat kā dobelnieki vakar (51 vārtu guvums) guva handbolā tik bieži nesasniedzamos 40 vārtus. Spēles beigu signālam atskanot, rezultāta tablo vēstīja par 42:24 Salaspils komandas labā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija