Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns iemet piecus vārtus un sasniedz Čempionu līgas finālturnīru

Ints Megnis
Ints Megnis

Krištopāns iemet piecus vārtus un sasniedz Čempionu līgas finālturnīru
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas handbola zvaigzne Dainis Krištopāns svētdien iemeta piecus vārtus, palīdzot Maķedonijas komandai Skopjes "Vardar" sasniegt EHF Čempionu līgas finālturnīru. Ceturtdaļfināla atbildes spēlē "Vardar" viesos ar 25:29 (9:17) piekāpās Ungārijas vienībai Segedas "MOL-Pick", tomēr divu spēļu summā triumfēja ar 56:52.

Cīņu mājinieki sāka ļoti labi un pēc puslaika "Vardar" bija iedzinējos ar 9:17, kas Krištopāna komandai nebūtu devis vietu finālturnīrā. Vēl salīdzinoši neilgi pirms spēles beigām Skopjes komanda zaudēja ar 17:25, tomēr izšķirošās minūtes aizvadīja lieliski un pašā dueļa izskaņā jau jautājumu par uzvarētāju vairs neradās.

Krištopāns mačā realizēja piecus no septiņiem izpildītajiem metieniem. Rezultatīvs uzvarētāju rindās bija vienīgi Igors Karačičs, kurš izcēlās astoņas reizes.

Sērijas pirmajā mačā "Vardar" uzvarēja ar 31:23, toreiz vēl 12 minūtes pirms spēles beigām esot priekšā tikai ar 21:20. "Vardar" pusfinālā iekļuvusi trešo gadu pēc kārtas, sekojot triumfam turnīrā 2016./17. gada sezonā un ceturtajai vietai pērn.

Krištopāns šosezon Čempionu līgā jau iemetis 80 vārtus, esot turnīra rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā. Finālturnīrs 1. un 2. jūnijā risināsies Ķelnē, tajā kopā ar "Vardar" spēlējot arī "Barcelona Lassa" (Spānija), Kelces "Vive" (Polija) un Vesprēmas "Telekom" (Ungārija).

Aprīlī "Vardar" trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi turnīra astoņu gadu vēsturē kļuva par Dienvidaustrumu handbola asociācijas (SEHA) līgas uzvarētāju, turklāt tieši Krištopānu nosauca par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt vēlāk viņš palīdzēja Latvijas izlasei divreiz pieveikt Igauniju un vēl vairāk pietuvoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kā zināms, 2020. gada vasarā Krištopāns pievienosies pēdējo četru gadu Francijas čempionvienībai un vienam no spēcīgākajiem handbola klubiem Eiropā "Paris Saint Germain" jeb PSG. 28 gadus vecais Krištopāns karjeru sāka "Latgols" vienībā, no 2009. līdz 2015. gadam pārstāvēja Slovākijs vienību Prešovas "Tatran", īsu brīdi Dainis pārstāvēja Kataras klubu "Al-Rayyan", no 2015. līdz 2017. gadam bija Baltkrievijas kluba Brestas "Meshkov" spēlētājs, bet Maķedonijas vienībai "Vardar" pievienojās 2017. gadā.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-05 22:00, pirms 5 gadiem
Raksta autors spēli redzēja, vai raksts tapa apskatot statistiku? Tik sausu rakstu, balstītu tikai uz cipariem, pat pamatskolas skolēns uzrakstītu.

     [+] [-]

, 2019-05-05 22:13, pirms 5 gadiem
chester_link rakstīja: Raksta autors spēli redzēja, vai raksts tapa apskatot statistiku? Tik sausu rakstu, balstītu tikai uz cipariem, pat pamatskolas skolēns uzrakstītu.
Šis autors izceļas ar šāda veida rakstiem, kad paprasa ko dziļāk, lai pastāsta.....tā klusums!

  +5 [+] [-]

, 2019-05-05 22:30, pirms 5 gadiem
Dainis ir labākais! Neesmu pārliecināts, bet basketbolā (kuru lobē mūsu mediji) nav Latvijas spēlētāju, kuri spēlēs Eiropas Final4, bet handbolā tāds ir! Eiropā handbols ir ļoti populārs, tur vienmēr ir pilnas tribīnes, ko dažreiz neredzu basketbolā, jo tas tomēr ir Amerikāņu nēģeru sports!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-05 22:42, pirms 5 gadiem
Riktīgs zvērs.Viennozīmīgi Eiropas top spēlētājs.

     [+] [-]

, 2019-05-06 06:11, pirms 5 gadiem
chester_link rakstīja: Raksta autors spēli redzēja, vai raksts tapa apskatot statistiku? Tik sausu rakstu, balstītu tikai uz cipariem, pat pamatskolas skolēns uzrakstītu.
Vienā vārdā - megnis