Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola izlasei sāpīgs zaudējums izšķirošajā mačā

Rolands Eliņš

Handbola izlasei sāpīgs zaudējums izšķirošajā mačā
Ingars Dude
Foto:Vladislavs Proškins/F64

Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē Dobelē Latvijas handbola izlase piedzīvojusi zaudējumu Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai (21:23), tādējādi zaudējot cerības gūt uzvaru savā grupā un piedalīties pasaules čempionātā.

Latvijas izlase pirms pāris dienām izbraukumā Balkānos bija piedzīvojusi zaudējumu ar tikai viena punkta starpību, kas atstāja atklātu jautājumu par uzvarētāju divu spēļu summā. Mūsu handbolistiem gan atkāpšanās ceļš vairs nebija pieejams un, lai saglabātu cerības ieņemt pirmo vietu grupā, bija nepieciešama tikai uzvara, kuru šoreiz gūt neizdevās.

Spēles sākumā Latvijas izlases plānus sabojāja Kosta Savičs, kurš guva pirmos piecus savas komandas vārtus, tiesa, mūsējie nopelnīja divas iespējas izpildīt soda metienus, un rezultāts turējās līdzīgs (5:7). Diemžēl puslaika vidū viesi pamanījās iemest četrus vārtus 30 sekunžu laikā un panāca sešu vārtus pārsvaru. Līdz puslaika beigām mūsējie pietuvojās līdz 9:13, taču tāpat spēles otro pusi nācās sākt iedzinēju lomā.

Otrā puslaika sākumā ātri gūtie Jāņa Pavloviča un Aivja Jurdža vārti liecināja par pozitīvām pārmaiņām rezultātā, taču atkal sekoja bosniešu spiediens – nākamajās septiņās minūtēs zaudēti pieci bezatbildes vārti (11:18). Ar šādu notikumu pavērsienu gan nebija mierā Danis Krištopāns, kurš nākamo piecu minūšu laikā uzņēmās līdera pienākumus un ar četriem vārtu guvumiem pievilka Latviju līdz mīnus divi (16:18), pēc tam divreiz precīzs bija arī Elvijs Borodovskis, un vairs tikai 18:19.

Saspringtā spēles galotnē abas izlases palika bez vārtu guvumiem teju piecas minūtes, taču pēdējās minūtes sākumā Latvija vēl bija iedzinējos ar 21:23, un ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās. Septiņus vārtus mūsu izlases rindās guva Krištopāns, bet četri - Borodovskim. Viesu rindās rezultatīvākais bija mača sākuma varonis Savičs, kura devums aprobežojās ar pirmajās 10 minūtēs gūtajiem pieciem vārtiem.

Šajā kvalifikācijas turnīrā Latvijai vēl palikušas divas spēles, proti, 8. janvārī Dobelē pret Portugāli un 11. janvārī izbraukumā pret Igauniju. Šovakar savstarpējo maču aizvadīs arī Portugāles un Igaunijas izlase.

2015. gada PČ kvalifikācija, 5. janvāris

Latvija – Bosnija un Hercegovina 21:23 (9:13)
Latvija: Krištopāns 7, Borodovskis 4, Jurdžs 2, Ence 2, Līvergs 2, Klešniks 2, Pavlovičs 2
Bosnija un Hercegovina: Savičs 5, Prče 4, Ovcina 3, Vranjess 3, Celica 2, Karavičs 1, Toromanovičs 1, Terzičs 1, Buričs 1

2015. gada PČ kvalifikācijas 5. grupas turnīra tabula

#izlaseUNZVA
1.Bosnija un Hercogovina400+8
2.Latvija202+10
3.Portugāle102+3
4.Igaunija003-21

Latvijas vīriešu izlase: Andis Ērmanis (Dobeles Tenax), Einārs Kiršteins, Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš, Žanis Malahovs (Celtnieks/LSPA), Elvijs Borodovskis (HSV Bad Blankenburg, Vācija), Ingars Dude (Istres, Francija), Kristaps Ence, (HSG Nienburg, Vācija), Aivis Jurdžs (ThSV Eisenach, Vācija), Evars Klešniks (HSG Wetzlar, Vācija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Uldis Lībergs (Drammen, Norvēģija), Jānis Pavlovičs (Sandefjord, Norvēģija)
Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Dmitrijs Bražņikovs

1 2 48 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-05 16:53, pirms 11 gadiem
paši vien vainiigi esam,ko lai citu saka..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-05 17:00, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Jurdžs var teikt vissu speli neuzbruka.. Krištopāns šķiet vienīgais kas uzbrukumā komandu vilka 2 puslaikā.. Klešniks jā sū.dīgs.. bet kas nāks vinja vietā? Nav jau kas nāk..

grūti saprast kapēc Krištopāns ar tādu augumu izlasē nespēlē līnijā.. kau vai speles gaitā būtu pozicijas pamainījis, bet nekas pilnībā netika mainīts spēles gaitā.. PILNĪGI NEKĀ tāda ar ko Bosniešu komandai būtu grūti tikt galā.. jā grūti bija gūt vārtus bet tur milzigs noplns mūsu v/sargam Kuģim..
Intervijās jau lielījās, ka šis tas jauns ir sagatavots, bet spēles laikā neko tādu manīt nevarēja! Uzbrukums vienveidīgs, vēl kļūdaināks kā spēlē Bosnijā, aizsardzība pasīva līdz momentam kad ūdens mutē smēlās. Neviena paša taktikas knifiņa nebija, ne vārtsargu uz 7m pamainīja, ne aizsardzībā kādu individuāli pakrampēt! Jā bija viens moments, kad aizsardzību no 7 m uz 9m pavirzīja, parādījās rezultāts, bet tad atgriezās viss vecajās sliedēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-01-05 17:03, pirms 11 gadiem
bij sajūta ka handbolisti iejutušies datorspēlē, kur ir iespēja saglabāt un atgriezties, lai neizdevušos situāciju labotu.. bet nekā..
reālā dzīve..
ir tāda, kā jau LV nācijai pieņemts..nu neticam sev..

     [+] [-]

, 2014-01-05 17:05, pirms 11 gadiem
Nu tā! Karoč es jau nakts vidū pamostoties zinu mūsu "varenā" treneru korpusa izdomāto kombināciju, kuru izspēlē katrā uzbrukumā!!! Domāju šī bija trenera spēle kuru viņš zaudēja un tieši tapēc pēc šī cikla viņam jātriņ makšķere no izlases... Un man vienalga kas tur būs pie šprices galvenais lai tas būtu treneris kurš ikdienā arī strādā par treneri kādā handbola komandā.. Nevis velnsviņzin kur un

     [+] [-]

, 2014-01-05 17:07, pirms 11 gadiem
Žēl, pirmo puslaiku varēja norakstīt uz nervozitāti, bet lielākā škrobe, ka nepaņēmām otrā puslaika sākumu! Bija -1, bet atlaidām līdz -7. Arī 12 min pirms spēles beigām bija -2, 3x labi nospēlēja Kuģis (šodien labākais komandā), bet neveiksmes uzbrukumā neļāva izlīdzināt rezultātu.

     [+] [-]

, 2014-01-05 17:08, pirms 11 gadiem
Marcello92 rakstīja: Žēl, pirmo puslaiku varēja norakstīt uz nervozitāti, bet lielākā škrobe, ka nepaņēmām otrā puslaika sākumu! Bija -1, bet atlaidām līdz -7. Arī 12 min pirms spēles beigām bija -2, 3x labi nospēlēja Kuģis (šodien labākais komandā), bet neveiksmes uzbrukumā neļāva izlīdzināt rezultātu.
Par ko bija nervozēt? Bosnijā it kā troksnis traucēja, Latvijā ta kas?

  +4 [+] [-]

, 2014-01-05 17:24, pirms 11 gadiem
paskatījos,nopūtos-izslēdzu...

     [+] [-]

, 2014-01-05 17:24, pirms 11 gadiem
Nemakam uzvareet atbildigos macus tas latvijai raksturigs gan basi futbola volebola un habola.. mentalitate...sajuta kad kaads davinaas..moska nopirkti??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-05 17:31, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: nu vecit ja Tev troksnis traucē tad ir jābeidz karjera..
Ko ta man? Tā jau LV spēlētāji teica, ka Bosnijas futbola fani arēnā sataisījuši anormālu troksni, kas sākumā šamējiem esot traucējis spēlēt! Atrunas, tik atrunas!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-05 17:41, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Aizsardziba sūdīga bija ari tad kad speles beigas bija -1.. vienkārši Kuģis speleja fenomenāli.. bez vinja būtu stabili -10!

Lidzigi turejamies beigās TIKAI pateicoties mūsu v/sargam.. un tur nebija ne laukuma spēlētāju ne trenera nopelns..

pilnīgi tika izgāzta šī spēle!


tas ir piemeram tas pats kas volejbolā, kad pēc zaudētā mača turkiem un netikšanas uz EČ Vildem jautāja kapec Celitāns un Egleskalns uz laukuma nebija vienlaicīgi..

tapat kā toreiz tāpat šeit - treeneris nedarija pilnigi neko lai mainītu esošo situāciju un lauztu spēles gaitu.. spēles gaitu mēgināja lauzt Lībergs ar nelielo pagrūstišanos pie mūsu vārtiem un likās jau ka mačs ir salauzts, bet tieši spēles beigās kad jānāk uz āru šai uzvarētāju psiholoģijai Latvijas izlase vienkārši salūza!!
Kāpēc vienmēr mēs(jūs) pieņemam, ka Latvijai vienmēr visas 50:50 spēles,epizodes utt. jāuzvar?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-05 17:44, pirms 11 gadiem
Traumas nomocīja... tagad arī Dude nevarēja palīdzēt :/
bet nu skats uz nākotni ir ļoti cerīgs! galvenais, lai visi taupa veselību, jo mums ir reāls spēks! Nākamajai atlasei jācenšas tomēr džekiem sevi pietaupīt izlases spēlēm. Mums ir ļoti labs potenciālais sastāvs (Ence, Arājs, Jurdž, Tuminskis, Lilienfelds, Veršakovs, Krištopāns, Klešniks, Borodovskis, Pavlovičs, Blūms, Glušaks, Dude, Lībergs). Pamatsastāvs spējīgs cīnīties arī ar Eiropas top līmeņa komandām + ir cilvēki, kas var nomainīt... tā ka labākais novēlējums būtu iztikt bez traumām nākamajam ciklam. Un šajā ciklā (spēle pret POR un EST) būtu jāuzspēlē tiem, kas retāk vai nemaz nespēlēja šīs spēles (Ērmanis, Kiršteins, Kurmēns, Lazdiņš). Jādod čaļiem iespēja sajust spēli, neatkrīgi no tā kāds rezultāts.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-05 18:06, pirms 11 gadiem
Pie rezultāta 19:20 bosnietis jau ar vienu kāju bija piezemējies vārtu laukumā un viegli iegrieza bumbu vārtos, tiesneši vārtus arī ieskaitīja. Tiesnešiem jābūt acīgākiem, jo tādi brīži šādās spēlēs ir diezgn izšķiroši.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-05 18:08, pirms 11 gadiem
gadās visādi..un šoreiz laikam tomer gribētos dzirdēt/lasīt trenera komentārus..

  +2 [+] [-]

, 2014-01-05 18:16, pirms 11 gadiem
Un PATIKA FANI- MALAČI!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-05 18:59, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Jurdžs var teikt vissu speli neuzbruka.. Krištopāns šķiet vienīgais kas uzbrukumā komandu vilka 2 puslaikā.. Klešniks jā sū.dīgs.. bet kas nāks vinja vietā? Nav jau kas nāk..

grūti saprast kapēc Krištopāns ar tādu augumu izlasē nespēlē līnijā.. kau vai speles gaitā būtu pozicijas pamainījis, bet nekas pilnībā netika mainīts spēles gaitā.. PILNĪGI NEKĀ tāda ar ko Bosniešu komandai būtu grūti tikt galā.. jā grūti bija gūt vārtus bet tur milzigs noplns mūsu v/sargam Kuģim..
Ej vien atpakaļ uz hokeja sadaļu dēls, ja gribi Krištopanu līnijā likt..
Ja nesaproti pamatus handbolā - neraksti muļķīgus komentārus..

     [+] [-]

, 2014-01-05 19:02, pirms 11 gadiem
Jocīgi, vai tiešām bija iespēja tikt uz PČ? Atceros, ka nevarēja kvalificēties pat EČ, vai varbūt es ko jaucu.

  -3 [+] [-]

, 2014-01-05 19:11, pirms 11 gadiem
Vajadzēja Latgola sastāvu likt un būtu ok!!

  +6 [+] [-]

, 2014-01-05 19:32, pirms 11 gadiem
Valdi atkāpies!
Nu šeit 100% treneru nekompetence (mans viedoklis):
1. Kā var divas spēles pēc kārtas iznākt uz spēli negatavi!? Pirmajā OK, skatītāji, troksnis, mandriks, daži nezināmi spēlētāji, bet kad sapratām, kas notiek un uz ko Bosnija spējīga, spēli izlīdzinājām! Bet kas otrajā??? Viņi ar kaut ko baigi pārsteidza??? Pilnīgi tas pats! Sākam tā, itkā Bosnija būtu no Āfrikas un mums 0 informācijas... Kam tad jānoskaņo komanda uz spēli, kapēc ir mandriks? Vai tiešām jāņem Ozoliņš no Dinamo??? Pilnīga treneru nemācēšana psiholoģiski motivēt komandu un pateikt pareizos vārdus!
2. Kā var spēlēt visu spēli vienu kombināciju??? Vai tiešm nevar uztaisīt kaut vai to pašu uz otru pusi. Mums divi tādi insaidi, kādus Latvijas handbols labu laiku nav redzējis un nevar uz viņiem uztaisīt pa pāris kombiņiem...
3. Pirmā puslaika beigās reāli saasināja un pievilka rezultātu ar to, ka Klešniku ielika vidū. Nu nebija šodien Borodovska diena... Otrajā puslaikā vienalga cītīgi mēģinam vienu un to pašu, ko Bosnieši jau zināja pirmajā spēlē un bija labi sagatavojušies... Vai tiešām tas ir tik sarežģīti šāda, patiešām augsta, līmeņa komandai padomāt vairākas variācijas un trenerim IR JĀJŪT kam iet spēle un kam nē.. Lai arī Klešniks nespēlē daudz uzbrukumā savā klubā, bet kādā līmenī viņš trenējas!! Vismaz divreiz augstākā kā daži citi un to vajag izmantot!!!
4. Uz Pavloviču uztaisa 7m, un vai tiešām viņam pašam jāskrien pa laukumu un jāmeklē, kas izmetīs 7m pendeli??? Manuprāt šādos momentos ātri jāreaģē trenerim!!

Varētu jau vēl par niansēm runāt ilgi, bet vai ir vērts? Vai ir kāda cita reāla trenera kandidatūra? Varbūt jāvelk ārā vecais Džokers Gulbis, kurš Ādažos makšerējot būs kārtīgi atpūties? Varbūt ir vēl kāds, kas mācās par treneri (apmeklē seminārus, kaut ko zin no psiholoģijas) un tiešām ir gatavs sevi ziedot? Varbūt federācijai arī jāpastrādā šajā jomā?

Tiešām žēl.... šitie čaļi varēja jau šogad to paveikt... nu cerēsim, ka nākamajos ciklos būs visi vesali...

Par Latviju!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-01-05 19:33, pirms 11 gadiem
DainixDT rakstīja: Vajadzēja Latgola sastāvu likt un būtu ok!!
Tretjakovu, ja?

  +2 [+] [-]

, 2014-01-05 19:39, pirms 11 gadiem
P.S. Visiem šitiem interneta komentētājiem, kas noliek čaļus gribētos piedāvāt iziet laukumā un uzspēlēt pāris uzbrukumus, un tad redzēt, vai neaizskrietu ar slapjām biksēm uz ģērbtuvēm! Handbols ir īstu vīru spēle un šis izlases modelis pierādīja, ka ejam attīstībā uz priekšu! Tāda pašatdeve laukumā reti kad ir redzēta jebkurā citā Latvijas sporta spēlē! Čaļi patiešām MONSTRI!!! Malači, visi cīnījās līdz galam!!!

     [+] [-]

, 2014-01-05 20:00, pirms 11 gadiem
Šausmas!!!!! Vai tiešām puiši ir pelnījuši visu to ko jūs te rakstat????? Šo zaudējumu ir pelnījuši visi kuri apceļ mūsu puišus un trenerus!!!!! Beidziet rakstīt tikai kritiku, riebjas lasīt!!!!! Paldies dažiem līdzjūtējiem, kuri gan uzvarās, gan zaudējumos atbalsta MŪSĒJOS!!!!!!!
1 2 48 komentāri