Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempions sāk ar trofeju un uzvaru, Klešniks - ar zaudējumu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempions sāk ar trofeju un uzvaru, Klešniks - ar zaudējumu
Pārliecinoši jauno sezonu sāka Aleksandrs Pētersons un viņa pārstāvētais Vācijas čempions "Rhein-Neckar Lowen".

Pirmās spēles aizvadītas Vācijas handbola 1. bundeslīgā. Jauno sezonu ar pārliecinošu uzvaru (pirms tam - ar pirmo trofeju) sāka Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen", bet ar zaudējumu - Evara Klešnika klubs HSG "Wetzlar".

Veclāras komanda savā laukumā "Rittal-Arena" vairāk nekā 4000 skatītāju klātbūtnē uzņēma Berlīnes "Fuchse", ko uzskata par vienu no komandām, kas šosezon varētu izjaukt "lielo trijnieku" ("Rhein-Neckar Lowen", "Flensburg-Handewitt" un TWH "Kiel"). Veclāras komandas nevar uzvarēt "lapsas" savā laukumā jau kopš 2009. gada novembra un neuzvarēja arī šoreiz - 22:29 (12:14).

Otrā puslaika vidū (46. min.) laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 20:19, taču tad zaudēja trīs vārtus pēc kārtas un "lapsas" vairs nenoķēra. 49. minūtē vēl bija tikai 21:22, bet tad sekoja - 22:26...
Klešniks guva 2 vārtus no nopelnīja sarkano kartīti.

Pārliecinoši jauno sezonu sāka čempions Manheimas "Rhein-Neckar Lowen". Pirms dažām dienām 'lauvas" Štutgartē Superkausa izcīņā ar 27:24 pārspēja Vācijas kausa īpašnieku SC "Magdeburg" un čempionāta pirmajā spēlē atkal nācās tikties ar Magdeburgas handbolistiem. Šoreiz uzvara savā laukumā vairāk nekā 7000 skatītāju klātbūtnē bija pārliecinošāka - 29:20 (14:7). Pētersona rēķinā - 3 vārti (Superkausa spēlē Pētersons ar 7 vārtiem bija rezultatīvākais).

Svētdien pirmo spēli 1. bundeslīgas čempionātā šajā sezonā un pirmo spēli 1. bundeslīgā komandas vēsturē aizvadīs Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda komandas - attiecīgi Leipcigas SC DHfK un HSC "2000 Coburg". Leipcigas komanda savā laukumā uzņems "Bergischer HC", bet Koburgas komanda savu pirmo spēli vēsturē 1. bundeslīgā aizvadīs Melzungenā.