Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns debitē "Vardar" rindās, Jurdžam 3. vieta "Heide Cup"

Jānis Pārums

Krištopāns debitē "Vardar" rindās, Jurdžam 3. vieta "Heide Cup"
Dainis Krištopāns
Foto: Philipp Ising

Aizvadītajā nedēļas nogalē pārbaudes turnīrus Vācijā aizvadīja Latvijas handbolistu Daiņa Krištopāna, Aivja Jurdža un Evara Klešnika pārstāvētie klubi.

Krištopāna debija EHF Čempionu līgas uzvarētāju Skopjes "Vardar" rindās notika pret Vācijas klubu "Bergischer". Lai arī pēc puslaika "Vardar" bija vadībā ar 17:14, otrajā puslaikā tika gūti tikai astoņi vārti un piedzīvots zaudējums ar 25:27. Dainis Krištopāns savā pirmajā spēlē jaunā kluba rindās guva divus vārtus.

Sestdien un svētdien "Vardar" piedalījās pirmssezonas turnīrā Gumersbahā, kur pirmajā spēlē sacentās ar Vācijas čempioni "Rhein Neckar Lowen", kuru pārstāv Latvijas handbola audzēknis Aleksandrs Pētersons. Skopjes handbolisti piedzīvoja zaudējumu ar 25:34 (10:14), bet Krištopāns guva vienus vārtus.

Spēlē par trešo vietu Maķedonijas kluba pretiniece bija mājiniece "Gummersbach". Šo maču "Vardar" aizvadīja pārliecinoši, neatstājot oponentiem cerības uz panākumu – uzvara ar 37:26 (18:11). Par turnīra uzvarētāju kļuva jau pieminētā "Rhein Neckar Lowen", kas finālspēlē ar 32:30 pieveica "Flensburg Handewitt", otrā puslaika gaitā atspēlējoties no septiņu vārtu deficīta.

Savukārt Aivis Jurdžs un Evars Klešniks piedalījās pirmssezonas turnīrā "Heide Cup". Tur bez Jurdža "Leipzig" un Klešnika "Wetzlar" piedalījās arī Francijas klubs "MHB Montpellier", Zviedrijas "IFK Kristanstad", Šveices "Kadetten Schaffhausen" un Vācijas 3. līgas klubs "Hamburg".

"Leipzig" turnīru sāka pret "Montpellier" un piedzīvoja zaudējumu ar 27:31 (12:16), bet Jurdžs ar vārtu guvumu neizcēlās. Gan sestdien, gan svētdien Leipcigai pretiniekos bija "Kadetten Schaffhausen", kas abos gadījumos tika pārspēta, attiecīgi, ar 33:30 (Jurdžs vārtus neguva) un 35:27 (Jurdžam vieni vārti), izcīnot trešo vietu.

Klešnika "Wetzlar" klājās nedaudz pieticīgāk – turnīra pirmajā dienā Veclāra ar 26:28 piekāpās "IFK Kristanstad", bet otrajā pārliecinoši ar 19:31 atzina "MHB Montpellier" pārākumu. Savukārt spēlē par piekto vietu ar 33:22 tika apspēlēta "HSV Hamburg". Klešniks vārtus neguva.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv