Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss astoto reizi uzvar "Torrey Pines" laukumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss astoto reizi uzvar "Torrey Pines" laukumā
Taigers Vudss
Foto: Reuters/Scanpix

"Torrey Pines" golfa laukumu droši ar saukt par Taigera Vudsa iecienītāko spēles vietu. Kalifornijā bāzētajā golfa klubā Vudss uzvarējis jau astoņas reizes. Pēdējā no tām notika pirmdien, kad Vudss triumfēja "Farmers Insurance Open" turnīrā.

Sacensības slikto laika apstākļu (migla) dēļ izdevās pabeigt vien pirmdien, nevis svētdien – kā ierasts. Vudss pēdējo dienu sāka ar komfortablu sešu sitienu handikapu un, lai arī beigās nedaudz saļodzījās, tomēr prata izcīnīt uzvaru.

Bijušais ranga līderis "Torrey Pines" laukumu izgāja ar -14 (Vudsa rekords ir -22, iespēts 1999. gadā), kas bija par četriem sitieniem labāks rezultāts nekā viņa tautiešiem Brandam Snedekeram (pagājušā gada čempions) un Džošam Tīteram.

Taigers šajā turnīrā uzvarējis septīto reizi. Tik daudz uzvaru viņam ir vēl divos PGA turnīros. Vairāk par septiņām uzvarām vienā turnīrā (astoņas) iespējis tikai Sems Snīds, kurš tik daudz reižu triumfējis Grīnsboro.

"Torrey Pines" golfa klubā Vudsam jau astotā uzvara, ieskaitot ar 2008. gada uzvaru "US Open". Togad Vudss izcīnīja pēdējo no saviem 14 "major" tituliem. Junioru laikā Vudss šajā golfa laukumā guva sešas uzvaras...

Vudss pirmdien izcīnīja 75. PGA titulu karjerā, no visu laiku līdera Snīda atpaliekot vairs tikai septiņus titulus. Interesanti, ka Snīds savu 75. titulu ieguva 43 gadu vecumā. Tādējādi Vudss faktiski var sešus gadus neko nedarīt, tik un tā iekļaujoties Snīda grafikā.

"Farmers Insurance Open" bija Vudsa sezonas pirmais PGA turnīrs (fiasko ar Roriju Makilroju Abū Dabī bija Eiropas tūres ietvaros). Šī ir septītā reize, kad Taigers 17 PGA sezonās uzvarējis pirmajā turnīrā. Piecās no sešām reizēm viņam minētajā gadā izdevies izcīnīt "major" titulu.

Tituliem bagātāko golferu saraksts 29. janvārī

VGolferisValstsTituli
1.Sems SnīdsASV82
2.Taigers VudssASV75
3.Džeks NiklaussASV73
4.Bens HougansASV64
5.Arnolds PālmersASV62
6.Bairons NelsonsASV52
7.Billijs KaspersASV51
8.Volters HeigensASV45
9.Fils MikelsonsASV40
Kerijs MidlkofsASV40

Slīprakstā aktīvie golferi