Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Fantastiska uzvara Floridā ļauj Donaldam cerēt uz rekordu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fantastiska uzvara Floridā ļauj Donaldam cerēt uz rekordu
Lūks Donalds
Foto: AFP/Scanpix

Golfa ranga līderis Lūks Donalds ar sensacionālu uzvaru "Disney Classic" turnīrā Floridā nodrošinājis sev gada pelnošākā PGA tūres golfera godu.

Donalds Floridā bija turnīra vadībā pēc pirmā raunda, taču tad sekoja divi neveiksmīgi raundi, kā rezultātā pirms pēdējām 18 bedrītēm ranga līderis bija iedzinējos ar pieciem sitieniem. Vēl pirms pēdējām deviņām bedrītēm Donaldam bija četru sitienu deficīts.

Pēdējā raunda otrā puse anglim izdevās fantastiska, 18 bedrītes izejot ar 64 sitieniem, tostarp savā labākajā sērijā iespējot sešus "birdie" pēc kārtas.

Donalds šosezon piedalījies 19 PGA tūres turnīros, no tiem uzvarot divos, kā arī 14 reizes ieņemot vietu Top 10. Donalds (33) var kļūt par pirmo golferi, kurš sezonas laikā uzvar gan ASV, gan Eiropas tūres naudas laimestu ieskaitē.

Uzvara "Disney Classic" turnīrā viņam devusi 531 000 dolāru, kas gada summā ļāvusi nopelnīt 6.68 miljonus. Otrajā vietā ar 6.34 ir amerikānis Vebs Simpsons. Abi gan piedalījušies stipri atšķirīgā skaitā turnīru – Donalds 19 sacensībās, bet Simpsons par sešām vairāk.

Eiropas ieskaitē Donaldam ir 1.14 miljonu mārciņu pārsvars pār Roriju Makilroju. Eiropas tūrē vēl atlikuši astoņi turnīri, tiesa, ranga līderim vairākus nāksies izlaist ģimenes pieauguma dēļ.

Izmantotie resursi:
The Official Site of the PGA TOUR - PGATOUR.com

     [+] [-]

, 2011-10-25 17:07, pirms 13 gadiem
neesi beediigs