Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vestvuds atgriežas ranga 1. vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vestvuds atgriežas ranga 1. vietā
Lī Vestvuds
Foto: AP/Scanpix

Golfa ranga līderpozīcijās pēc uzvaras "Indonesian Masters" turnīrā atgriezies anglis Lī Vestvuds, bet iespēju pirmo reizi kļūt par pasaules pirmo numuru neizmantoja viņa tautietis Lūks Donalds.

Vestvuds Āzijas tūres ietvaros Džakartā notikušajā "Indonesian Masters" turnīrā uzvarēja ar trīs sitienu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, Taizemes pārstāvi Tončaju Džaidī. Vestvudam pirms pēdējā raunda bija pat piecu sitienu handikaps, kas vienubrīd tika samazināts līdz vienam sitienam, tomēr veiksmīga spēle pēdējās bedrītēs ļāva britam nosargāt uzvaru.

38 gadus vecajam Vestvudam 34. profesionālā uzvara, kas ļāvusi atgriezties ranga pirmajā vietā. Vestvuds ranga galvgalī jau atradās 14 nedēļas, pēc kā viņu no turienes izstūma vācietis Martins Kaimers.

Vestvuds par pirmo numuru nebūtu kļuvis, ja savu iespēju vakar nebūtu palaidis garām viņa tautietis Lūks Donalds, kuram bija jāuzvar Hiltonhedā notikušajā "The Heritage" turnīrā. Donaldam pietrūka pavisam nedaudz – viņš kopā ar amerikāni Brandu Snedekeru uzvarētāju noskaidroja papildus bedrīšu izspēlē. Jāpiebilst, ka Donalds uzvaru varēja nodrošināt jau pirms tam, ja vien pēdējās kārtas 16. bedrītē būtu trāpījis vieglu "birdie" sitienu.

"Play off" sacensībās abi gāja 18. un 17. bedrīti. Jāpiebilst, ka Snedekers 72 bedrītes bija izgājis krietni vien ātrāk nekā Donalds un angļa finišu gaidīja aptuveni divas stundas. Pirmās divas papildus bedrītes abi veica ar vienādu sitienu skaitu, bet, vēlreiz spēlējot 18. bedrīti, kļūdījās Donalds, kuram neveiksmīgs otrais (trāpīts bunkerā) un trešais sitiens, bumbiņai apstājoties uz "grīna" maliņas. "Par" sistā bumbiņa izgriezās no bedrītes, līdz ar to titulu ieguva Snedekers, kuram ceturtā uzvara karjerā un otrais panākums "PGA" tūrē.

Donalds varēja kļūt par trešo Lielbritānijas pārstāvi, kam izdevies kļūt par ranga līderi. Bez jau augstāk pieminētā Vestvuda par pirmo numuru bijis arī Niks Faldo.

Gofa ranga Top 10 (25. aprīlis)

VGolferisValstsPunkti*
1.Lī VestvudsAnglija7.65
1.Martins KaimersVācija7.52
3.Lūks DonaldsAnglija6.37
4.Fils MikelsonsASV6.52
5.Greiems MakdaulsZiemeļīrija5.84
6.Taigers VudssASV5.72
7.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija5.64
8.Pols KeisijsAnglija5.59
9.Stīvs StrikersASV5.48
10.Mets KučarsASV5.21

* - vidēji turnīros gūtie punkti

Izmantotie resursi:
Official World Golf Ranking - Home -...
The Official Site of the PGA TOUR - PGATOUR.com