Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

DĀR golferi Elsu uzņems Slavas zālē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

DĀR golferi Elsu uzņems Slavas zālē
Ērnijs Elss
Foto: Reuters/Scanpix

Nākamgad golfa Slavas zālē citu starpā tiks uzņemts Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) golferis Ērnijs Elss, kurš jau ar pirmo reizi iebalsots Slavas zālē.

40 gadus vecais Elss saņēmis 66% balsu no Slavas zāles biedriem, golfa žurnālistiem un spēles amatpersonām. Elss 20 gadu profesionālās karjeras laikā izcīnījis uzvaras 62 turnīros, no kuriem trīs ir augstākās – "major" – kategorijas. "US Open" viņš izcīnīja 1994. un 1997. gadā, bet 2002. gadā triumfēja "The Open Championship".

"Esmu pārsteigts. Domāju, ka, lai tevi uzņemtu Slavas zālē, jābūt nedaudz vecākam. Bet tas ir milzīgs gods būt ievēlētam 40 gadu vecumā. Tas norāda uz to, ka esi savā dzīvē paveicis ko īpašu.

Bez Elsa nākamā gada maijā Slavas zālē tiks uzņemts arī 19 turnīros PGA tūrē uzvarējušais Dags Fords, kura kontā ir "Masters" un "PGA Championship" tituli, kā arī skots Džoks Hačisons, kuru, tāpat kā Fordu, Slavas zālē iebalsoja Veterānu komiteja. Visam tam papildus atzinību par mūža ieguldījumu izpelnījies bijušais ASV prezidents Džordžs Herberts Volkers Bušs.

Izmantotie resursi:
golf.com