Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Ranga līderis Džonsons neiztur "PGA Championship" konkurenci, vadībā 50 gadus vecais Mikelsons

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ranga līderis Džonsons neiztur "PGA Championship" konkurenci, vadībā 50 gadus vecais Mikelsons
Fils Mikelsons. Foto: EPA/Scanpix

"Kiawah Island Ocean Course" golfa laukums Dienvidkarolīnā pārāk sarežģīts "PGA Championship" pirmajās divās dienās bija ranga pirmajiem diviem numuriem Dastinam Džonsonam un Džastinam Tomasam, bet par 36 bedrīšu līderiem ar rezultātu -5 kļuva 50 gadus vecais Fils Mikelsons un Luī Ustheizens.

"PGA Championship" līderi pēc 2. raunda: -5 Fils Mikelsons un Luī Ustheizens, -4 Brukss Kepka, -3 Brendens Greiss, Kristiāns Bezeidenhauts un Hideki Macujama, -2 Korijs Konerss, Gerijs Vudlends, Kevins Strīlmans, Sundžejs Ims un Pols Keisijs.

Dastins Džonsons un 2017. gada čempions Džastins Tomass pirmos divus raundus izspēlēja ar +6, kas bija par vienu sitienu sliktāks rezultāts nekā "cut" robeža. Ar tādu pašu rezultātu finišēja arī ranga ceturtais numurs Zanders Šofelī. Sestdien un svētdien Kiava salā nespēlēs arī bijušie "PGA Championship" uzvarētāji Martins Kaimers un Džeisons Dafners, kā arī "major" čempioni Serhio Garsija un Adams Skots.

Iepriekšējās nedēļas turnīru ceļgala sāpju dēļ izlaidušais Džonsons pēc 36 bedrītēm izstājās arī sezonas pirmajā "major" turnīrā Ogastā, kad "Masters" piedalījās iepriekšējās sezonas čempiona statusā. Viņš pirmoreiz divos "major" pēc kārtas palicis aiz kata līnijas. Džonsons ir pirmais ranga līderis ar tādu necilu sasniegumu kopš 1997. gada, kad Gregs Normans nesekmīgi nospēlēja "Masters" un "US Open".

Arī turnīra otrā diena pagāja būtiskā vējā, kas, neskatoties uz grīnu lielisko kvalitāti, neradīja apstākļus augstvērtīgiem rezultātiem. Dienas pirmajā pusē startējušais 2005. gada čempions Fils Mikelsons vairākas stundas ar rezultātu -5 bija līderis kluba mājā. Viņa rezultātu spēja atkārtot vien Luī Ustheizens, bet viena sitiena attālumā ir 2018. un 2019. gadā "PGA Championship" triumfējušais Brukss Kepka.

50+ gadus vecs spēlētājs vadībā pēc kāda no "major" turnīru raundiem pēdējoreiz bija 2012. gadā "Masters". Toreiz izcēlās 52 gadus vecais Freds Kaplss, kurš Ogastā pēc otrā raunda dalīja 1. vietu ar Džeisonu Dafneru (-5). Kaplss toreiz no līderu pulka pazuda jau nākamajā dienā un finišēja 12. vietā ar -2.