Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Dastins Džonsons kļūst par 20. ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dastins Džonsons kļūst par 20. ranga līderi
Dastins Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Triumfs Kalifornijā notikušajā "Genesis Open" turnīrā ASV golferim Dastinam Džonsonam ļāva pirmoreiz kļūt par ranga līderi.

Džonsons "Genesis Open" turnīrā uzvarēja ar rezultātu -17, kas bija par pieciem sitieniem labāks rādītājs nekā dalītu 2. vietu ieņēmušajiem Tomasam Pītersam un Skotam Braunam. "US Open" čempionam Džonsonam svētdien nācās spēlēt gan 3., gan 4. raundu, jo turnīrs tika iekavēts vētru dēļ.

Džonsons izcīnīja 13. PGA titulu, kas viņam ļāva pagarināt savu sēriju – jau 10 gadus pēc kārtas vismaz viena trofeja. Tā šobrīd ir garākā sērija PGA tūrē.

32 gadus vecais Džonsons kļuva par 20. golferi, kurš nokļuvis ranga virsotnē. Viņš ir sestais amerikānis, kuram izdevies tikt līdz 1. vietai. Pārējie pieci ir Freds Kaplss, Toms Lēmans, Deivids Duvāls, Taigers Vudss un Džordans Spīts.

Dastins 1. vietā nomainīja Austrālijas golferi Džeisonu Deju, kurš valdīja gandrīz vienu gadu – kopš 2016. gada 27. marta.

Oficiālais golfa rangs tika ieviests 1986. gadā. Rekords ar 683 nedēļām 1. vietā pieder Taigeram Vudsam. Trijniekā atrodas arī Gregs Normans (331) un Niks Faldo (97). No aktīvajiem golferiem vistuvāk simts nedēļu robežai ir Rorijs Makilrojs (95).