Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss un pagājušā gada čempions Vudlends "US Open" pabeidz ar 36 bedrītēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss un pagājušā gada čempions Vudlends "US Open" pabeidz ar 36 bedrītēm
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix

Par sarežģītā golfa laukuma "Winged Foot" upuriem sestdien Ņujorkā kļuva vairāki titulēti golferi, kuri nespēja kvalificēties "US Open" sestdienas un svētdienas mačiem. Viņu vidū trīskārtējais čempions Taigers Vudss, pagājušā gada uzvarētājs Gerijs Vudlends un sešas reizes otrajā vietā finišējušais Fils Mikelsons.

"US Open" līderi pēc otrā raunda: -4 Patriks Rīds, -3 Braisons Dešambo, -2 Rafa Kabrera Beljo, Heriss Inglišs, Džastins Tomass, -1 Džeisons Koukraks.

Pēc pirmās dienas, kad golferiem ar patīkamāku bedrīšu izvietojumu tika radīti vieglāki spēles apstākļi, zem PAR atradās 21 golferis. Savukārt pēc otrā raunda sarežģītākos apstākļos ar sarkanajiem cipariem palikuši vairs tikai seši spēlētāji ar 2018. gada "Masters" čempionu Patrik Rīdupriekšgalā.

Viena sitiena attālumā esošais Braisons Dešambo, kuram vēl nav "major" titula, ir vienīgais golferis, kurš pirmos divus raundus izspēlēja zem PAR. Dešambo piektdienu pabeidza ar "eagle" trāpījumu, kas viņam tobrīd ar rezultātu -3 deva līdera godu.

Piektdien Ņujorkā galvenā uzmanība gan tika pievērsta lejasgalam, jo notika cīņa par kvalificēšanos trešajam un ceturtajam raundam. "Cut" līnija bija +6, taču arī tāds rezultāts daudziem meistariem nebija pa spēkam.

Pagājušā gada čempions Gerijs Vudlends, kurš pērn triumfēja Peblbīčā, 36 bedrītes izspēlēja ar +8. Trīskārtējam čempionam Taigeram Vudsam bija +10, bet sešas reizes 2. vietu ieguvušajam Filam Mikelsonam, kuram trūkst "US Open" titula, lai sasniegtu "Grand Slam", bija +13.

"Winged Foot" upuru vidū bija arī šīs sezonas iepriekšējā "major" turnīra "PGA Championship" uzvarētājs Kolins Morikava (+7), 2013. gada "US Open" čempions Džastins Rouzs (+10) un 2015. gada "US Open" čempions Džordans Spīts (+14).