Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Tomass Ņujorkā labo "US Open" pirmā raunda rekordu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tomass Ņujorkā labo "US Open" pirmā raunda rekordu
Džastins Tomass un Taigers Vudss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ceturtdien "Winged Foot" golfa klubā Ņujorkā sākās 120. "US Open" izcīņa, kuras pirmajā dienā vislabāko rezultātu sasniedza amerikānis Džastins Tomass, izceļoties ar rekorda vērtu -5 raundu tradicionāli sarežģītajā laukumā.

"US Open" līderi pēc pirmā raunda: -5 Džastins Tomass, -4, Patriks Rīds, Tomass Pīters un Metjū Vulfs, -3 Rorijs Makilrojs, Lī Vestvuds un Luī Ustheizens.

"Winged Foot" uzskatāms par vienu no sarežģītākajiem laukumiem pasaulē. "US Open" šeit notiek sesto reizi un tikai vienreiz čempionam bijis rezultāts zem PAR. Tas notika 1984. gadā, kad Fazijs Zellers uzvarēja ar -4. Savukārt līdz šim pēdējā turnīrā 2006. gadā ar +5 uzvarēja Džefs Ogilvijs.

Vakar pirmajā raundā bija šim laukumam negaidīti labi rezultāti, kas skaidrojami ar bedrīšu izvietojumu – daļēji atvieglojot spēlētāju uzdevumu. Pirmajā dienā 21 golferim bija rezultāts zem PAR. Salīdzinājumam – 2006. gadā bija tikai 12. Paredzams gan, ka nākamajās trīs dienās rezultāti būs pieticīgāki.

Rīta pusē startējušais 2017. gada "PGA Championship" uzvarētājs Džastins Tomass ar 18. bedrītē trāpītu bērdiju sasniedza rezultātu -5, kas dienas turpinājumā netika pārspēts. Pusstundu agrāk kluba māju ar -4 sasniedza 2018. gada "Masters" čempions Patriks Rīds, kurš septītajā bedrītē izcēlās ar "hole-in-one".

Kad Rīds bija pabeidzis savu raundu, kļuva zināms, ka ceturtdien tiks reģistrēts "Winged Foot" laukumā notikušo "US Open" turnīru labākais pirmā raunda rezultāts. Iepriekšējais rekords bija -3.

Tomass spēlēja vienā grupā ar trīskārtējo "US Open" čempionu Taigeru Vudsu (+3) un iepriekšējā "major" turnīra "PGA Championship" uzvarētāju Kolinu Morikavu (+6), kuriem ļoti neveiksmīga diena. Vudss, kuram 12. bedrītē izgriezās bērdija bumbiņa, netiekot līdz -2, sabruka un raundu pabeidza ar "double bogey".

Vēl bēdīgāka diena Filam Mikelsonam, kuram +9 dod priekšpēdējo vietu 144 golferu konkurencē. 50 gadus vecajam Mikelsonam, kurš US Open" apbrīnojamas sešas reizes bijis 2. vietā, trūkst tikai šī titula, lai savāktu pilnu "major" komplektu.

Pagājušā gada čempions Gerijs Vudlends, kurš Peblbīčā (Kalifornija) izcīnīja pirmo "major" titulu, Ņujorkā pirmo dienu izspēlēja ar +4. Par vienu sitienu labāks rezultāts ir ranga līderim Dastinam Džonsonam, kurš savu vienīgo "major" titulu ieguva 2016. gadā "US Open".