Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Ustheizens uzstāda "Open" turnīra pirmo 36 bedrīšu rekordu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ustheizens uzstāda "Open" turnīra pirmo 36 bedrīšu rekordu
Luī Ustheizens. Foto: Reuters/Scanpix

Arī pēc Sendvičā (Anglija) notiekošā "The Open Championship" otrā raunda vadībā ir 2010. gada čempions Luī Ustheizens, kurš pirmās 36 bedrītes izspēlēja ar -11 jeb "Royal St. George's" laukuma gadījumā ar 129 sitieniem, kas ir jauns turnīra rekords. Viņam pirms trešā raunda būs divu sitienu pārsvars pār tuvāko sekotāju Kolinu Morikavu.

"The Open Championship" līderi pēc otrā raunda: -11 Luī Ustheizens, -9 Kolins Morikava, -8 Džordans Spīts, -7 Dilans Fritelli, Dastins Džonsons un Skotijs Šeflers, -6 Daniels Van Tonders, Emiliano Griljo, Marsels Zīms, Endijs Salivans un Džastins Hārdings.

Luī Ustheizens vadībā bija arī pēc pirmā raunda (-6), bet otrdienas spēles laikā viņu no līdera goda uz vairākām stundām izstūma rīta pusē startējušais Kolins Morikava, kurš sasniedza rezultātu -9, tam ilgi esot par atskaites punktu. Ja vakar laikapstākļu ziņā ieguvēji bija no rīta startējušie spēlētāji, šodien lieliski apstākļi bija arī pēcpusdienas grupām.

Tas nozīmēja, ka pagājušā gada "PGA Championship" uzvarētājs Morikava diez vai saglabās līdera pozīciju. Viņu vispirms noķēra 2017. gada "Open" čempions Džordans Spīts, kurš vienu sitienu pirms raunda noslēguma zaudēja, esot spiests samierināties ar rezultātu -8.

Morikavam nedaudz vēlāk garām aizgāja Ustheizens, kuram no 12. līdz 14. bedrītei bija iespaidīga sērija ar diviem bērdijiem pēc kārtas un vienu "eagle". DĀR golferis ar -12 sasniedza trīs sitienu pārsvaru, bet lielu kļūdu pieļāva viegli spēlējamajā 16. bedrītē (PAR-3), kur ar pirmo sitienu bumbiņu raidīja nevis uz grīna, bet smilšu bedrītē un vēlāk nespēja izglābt PAR.

Tas Ustheizenam ir vienīgais zaudētais sitiens turnīra pirmajos divos raundos. Viņam 36 bedrīšu izspēlēšanai bija nepieciešami 129 sitieni. Tas ir jauns turnīra pirmo 36 bedrīšu rekords, par vienu sitienu pārspējot Nika Faldo (1992) un Brenda Snedekera (2012) sasniegumu.