Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss, Makilrojs un Spīts nespēj sasmelt izlieto ūdeni, izstājas no "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss, Makilrojs un Spīts nespēj sasmelt izlieto ūdeni, izstājas no "US Open"
Dastins Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējo gadu čempioniem Taigeram Vudsam, Rorijam Makilrojam un Džordanam Spītam sezonas otrais "major" sērijas turnīrs "US Open" beidzās jau pēc 36 bedrītēm, bet četru sitienu pārsvaru Sauthemptonā (Ņujorkā) notiekošajās sacensībās ieguvis ranga līderis Dastins Džonsons.

Trīskārtējais čempions Taigers Vudss "Shinnecock Hills" golfa laukumu pirmajā dienā izspēlēja ar +8, bet otrajā dienā viņam daudz labāks rezultāts ar +2, taču ar summā sasniegto +10 neizdevās pārvarēt "cut" līniju, kas šoreiz bija astoņi sitieni virs PAR. Vudss tieši pirms 10 gadiem "US Open" turnīrā izcīnīja pēdējo no saviem 14 "major" tituliem.

Ar identisku +10 divu dienu summā izcēlās arī 2011. gada čempions Rorijs Makilrojs, bet 2015. gada čempions Džordans Spīts pēdējās divas bedrītes izspēlēja ar "bogey" un finišēja ar +9, paliekot tikai vienu sitienu aiz "cut" līnijas.

Tikmēr izdzīvot izdevās Filam Mikelsonam, kuram pēc diviem raundiem ir +6. Amerikāņu kreilis otro raundu pabeidza dažas stundas pirms savas 48. dzimšanas dienas. Mikelsons sešas reizes "US Open" finišējis 2. vietā, arvien nespējot iegūt trūkstošo trofeju "Grand Slam" noformēšanai.

Sarežģītajā "Shinnecock Hills" laukumā šķietami lielu pārsvaru ieguvis ranga līderis Dastins Džonsons, kurš vienīgais pēc diviem raundiem ir mīnusos ar rezultātu -4. Tikai četri sitieni, protams, golfā nav milzīgs pārsvars, taču šajā konkrētajā laukumā tas ir spēcīgs pieteikums titulam.

Džonsonam arī 2016. gada turnīrā, kur viņš kļuva par čempionu, pēc otrā raunda bija rezultāts -4 un līdera gods. "US Open" vēsturē bijis tikai viens gadījums, kad 36 bedrīšu līderis ar četriem sitieniem nekļūst par čempionu. Tas notika 1909. gadā.