Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Bijušais čempions Ustheizens izmanto rīta apstākļus un kļūst par Anglijā notiekošā "Open" līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bijušais čempions Ustheizens izmanto rīta apstākļus un kļūst par Anglijā notiekošā "Open" līderi
Šeins Laurijs un Luī Ustheizens. Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien "Royal St. George's" golfa laukumā Sendvičā (Anglija) sākās sezonas pēdējais "major" kategorijas turnīrs, par 149. "The Open Championship" līderi kļūstot 2010. gada čempionam Luī Ustheizenam, kurš sasniedza rezultātu -6.

"The Open Championship" līderi pēc pirmā raunda: -6 Luī Ustheizens, -5 Džordans Spīts un Braiens Hārmans, -4 Makenzijs Hjūzs, Dilans Fritelli, Stjuarts Sinks, Benžamēns Ebērs un Vebs Simpsons.

Par pirmā raunda lielākajiem ieguvējiem kļuva rīta pusē startējušie spēlētāji, kuri izmantoja labākus laikapstākļus. Viņu pulkā bija arī Luī Ustheizens, kurš 18 bedrītes izspēlēja bez zaudētiem sitieniem. Tas DĀR golfera "major" turnīru karjerā noticis tikai otro reizi (165 raundi). Ustheizens raundu sāka mierīgi ar septiņiem PAR pēc kārtas, bet pēc tam izcēlās ar trim bērdijiem pēc kārtas un vēl trīs guva četru bedrīšu posmā no 13. līdz 16. bedrītei.

Zīmīgi, ka Ustheizens pirmās divas dienas pavada vienā grupā ar Spānijas golferi Džonu Ramu, kuram jūnijā piekāpās sezonas trešajā "major" turnīrā, esot spiests samierināties ar 2. vietu "US Open" izcīņā, un ar 2019. gada "The Open Championship" uzvarētāju Šeinu Lauriju. Britu "Open" bija vienīgais no četriem lielajiem turnīriem, kas pērn nenotika pandēmijas dēļ. Gan Rams, gan Laurijs pirmo dienu pabeidza ar +1.

Dalītu sliktāko rezultātu ar +10 uzrādīja 2013. gada čempions Fils Mikelsons, kurš šogad ar "PGA Championship" triumfu kļuva par vecāko čempionu "major" sacensību vēsturē. Kreilis kopā ar Austrālijas golferi Dejenu Losonu dala 155. vietu, kas ir viņa zemākā pozīcija "major" turnīros pēc pirmā raunda.