Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Spīts – pirmais PGA tūres tīņu čempions kopš 1931. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spīts – pirmais PGA tūres tīņu čempions kopš 1931. gada
Džordans Spīts
Foto: AFP/Scanpix

19 gadus vecais ASV golferis Džordans Spīts kļuvis par pirmo tīņu golferi, kuram izdevies uzvarēt PGA turnīrā kopš 1931. gada.

Spīts dramatiskā sacensību noslēgumā triumfēja "John Deer Classic" turnīrā, pārspēles piektajā bedrītē tiekot galā ar pagājušā gada čempionu Zeku Džonsonu un kanādieti Deividu Hērnu.

Visi trīs golferi 72 bedrītes izgāja ar -19, kas bija par vienu sitienu labāks rezultāts nekā tuvākajiem sekotājiem. Zīmīgi, ka Spītam, lai kvalificētos "play off", vajadzēja pēdējā bedrītē trāpīt sarežģītu "birdie" sitienu no bunkera (video zemāk).

Pārspēlē ļoti tuvu uzvarai vispirms bija Džonsons, kuram bumbiņa izgriezās no pirmās bedrītes, pēc tam milimetrus paripoja garām otrajai. No ceturtās bedrītes bumbiņa izgriezās Hērnam, bet pēc "maratona" turnīrs bija galā, kad piektajā bedrītē visprecīzāk nospēlēja jaunais Spīts. Viņam un Hērnam tā bija pirmā pārspēle karjerā, kamēr Džonsons bija uzvarējis visas trīs iepriekšējās.

Spīts 19 gadu un 11 mēnešu vecumā kļuvis par pirmo tīņu uzvarētāju PGA tūrē kopš tālā 1931. gada, kad "Santa Monica Open" uzvarēja Ralfs Guldāls. Spīts ir tikai ceturtais tīnis, kuram izdevies kļūt par šīs tūres rīkoto sacensību čempionu. Bez Guldāla tas 1911. gadā izdevās Džonijam Makdermotam un 1923. gadā Herijam Kūperam.

Karjeras pirmā uzvara Spītam automātiski nozīmē iespaidīgas pārmaiņas karjerā – jaunais golferis kļuvis par PGA biedru, kvalificējies nākamās nedēļas "Open" turnīram (gada trešais "major"), kā arī nodrošinājis dalību 2014. gada "Masters" turnīrā. Bez tam, protams, arī iespaidīgs uzvarētāja čeks par pagājušo nedēļu – 828 000 dolāru.

Cik iespaidīgs ir Spīta varējums uz dažu slavenu golferu fona? Taigers Vudss savu pirmo titulu izcīnīja 20 gadu un 9 mēnešu vecumā, Rorijs Makilrojs 20-11, Fils Mikelsons 20-6, bet aizsaulē aizgājušais Seve Baljesteross 20-11.

Spīta fantastiskais sitiens 72. bedrītē