Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"The Open" turnīrā rekordsākums Makilrojam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"The Open" turnīrā rekordsākums Makilrojam
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Skotijā startēja 139. "The Open" turnīrs, zināms arī ar nosaukumu "British Open". Pēc sacensību pirmās dienas vadībā ar lielisku rezultātu -9 atrodas Ziemeļīrijas golferis Rorijs Makilrojs.

"The Open" sacensības "St Andrews" golfa laukumā šogad notiek 28. reizi. Iepriekšējās divas reizes – 2000. un 2005. gadā – par čempionu kļuva pašreizējais ranga līderis Taigers Vudss.

Šodien golfa spēlēšanai laika apstākļi bija gandrīz ideāli. Ja atskaita periodiski uznākušo lietutiņu, citādi problēmu nebija. Tiem, kas startēja dienas pirmajā pusē, handikaps bija vēja neesamība. Pēcpusdienā vējš pieņēmās spēkā, ietekmējot vēlāk startējušo golferu rezultātus. Dienas labāko rezultātu, kas ir atkārtots "major" turnīru pirmās kārtas rekords, uzrādīja Ziemeļīrijas jaunais talants Rorijs Makilrojs, kurš 18 bedrītes izgāja ar 63 sitieniem, kļūstot par astoto golferi vēsturē, kurš iespējis šādu rezultātu. Makilrojs pirmo dienu līdera godā pabeidza ar -9.

Pāris sitienus no viņa atpaliek DĀR pārstāvis Luiss Usthuizens, kuram līdzšinējos četros "Open" turnīros nebija izdevies tikt tālāk par 36 bedrītēm. Vēl vienu sitienu atpakaļ ir pieci golferi, bet kopumā "mīnusos" pirmajā dienā tika lielākā daļa golferu. Pērnā gada čempions Stjuarts Sinks ar -2 ieņem dalītu 46. vietu, pieminētais Vudss ar -5 atrodas dalītā 8. vietā, savukārt ranga otrajam numuram Filam Mikelsonam visnotaļ neveiksmīgas pirmās 18 bedrītes. "Masters" čempionam +1, kas summā pagaidām dod dalītu 97. vietu. Mikelsons tikai pēdējā bedrītē guva savu pirmās dienas vienīgo birdie.

"The Open" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-9
2.Luiss UsthuizensDĀR-7
D3.Džons DeilijsASV-6
D3.Endrjū KoltārtsSkotija-6
D3.Stīvens TailijsAnglija-6
D3.Bredlijs DredžsVelsa-6
D3.Peters HansonsZviedrija-6

Pilns rezultātu saraksts pieejams šeit.

Izmantotie resursi:
opengolf.com: The Open Championship - Official Site

     [+] [-]

, 2010-07-15 23:34, pirms 14 gadiem
Vuds labi sāka cik skatījos pa dienu,bet neizdevās veiksmīgi turpināt

     [+] [-]

, 2010-07-16 00:36, pirms 14 gadiem
Vēl jau tikai pats sākums!